Wednesday, November 6, 2013

Ben’s Crab Soft-Shell: dah lama menyimpan dendam..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
05-11-2013

Sudah menjadi tradisi, dan kebiasaan. Anak-anak kalu hujung bulan or time bulan penuh mesti demand ajak jalan-jalan. Paling koman pun tengok wayang. Well, kena juga tunaikan janji sebab saya memang hanya ada masa hujung minggu (Ahad semata) dan bila ada cuti umum. Dan seperti biasa juga, tiket wayang akan ditaja oleh Dak AMOI. Beli online, lebih cepat dan mudah. Bila kita dah kompom ada tiket dan tahu seat, tak perlu tergopoh nak pegi awal untuk beratur or tengok apa film yang pilih. Boleh pilih dari rumah.

Dan seperti kebiasaannya juga, menonton wayang tu akan datang bersekali dengan pakej makan-makan. Hmmmm mana cukup dengan popcorn dalam panggung saja.

Oh ya, info tambahan. Bulan ini, Walt Disney mengadakan festival tayangan filem-filem Disney (genre kartun untuk kanak-kanak) pada setiap hujung minggu sepanjang bulan (berakhir bila saya tak ingat), lalu itu saja filem yang sesuai untuk bebudak saya. Tiket juga sangat murah, serendah RM8.00 saja. Minggu ini filem Pocahontas. Hmmmm bagi saya (yang dah vintage ni, komen saya “mujur tiket cuma RM8.00!”)


Jalan-jalan di hari Deepavali. Tengok ‘kolam’ merata ceruk. Menarik sekali. Pavilion Bukit Bintang.

Cawangan Pavilion, tiada basikal tua di luar restoren seperti trademark di KLCC.

Saya sebenarnya yang teringin sangat nak makan di Ben’s nih. Sebab kali akhir makan di Ben’s adalah sangat lama dulu. Tahun lepas kot. Masa tu makan di cawangan KLCC. Kebetulan Pavilion juga ada Ben’s, so hajat hendak makan ketam-kulit-lembut mesti ditunaikan jugak jugak!


Bebudak, Fish & Chips. Kongsi berdua, sebab portionnya besar!


Menahan geram! Hahahaha!




Zoom dekat skit! The Golden Soft Shell Crab Spaghettini (RM21.90)


IKA pilih Pad Thai. Dia tertuang semua serbuk cili tu, lalu terlajak pedas. Tak boleh nak habiskan. Hampir sama sedap macam Pad Thai di Black Canyon.

Semua portion besar, lalu tersangat-sangat lah kenyangnya!




 ~...menanti HISYAM pulang hampir sama menanti buah kelapa muda menjadi tua lalu akan gugur sendiri tetapi sekali sekala SERI BULAN merasa hampa kerana setibanya nanti yang ditunggu bukannya mengerti orang sedang seksa menanti, sebaliknya sengaja buat tak reti...~




23 comments:

  1. macam sedap jer...macam sedap jer....crab soft shell....

    ReplyDelete
  2. kat klcc tu asek lah nak kena berator bila nak makan... last2 p makan kat food court.. dak pon paberet sushi je sudahh..
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita selalu jadi cam gitu...potong mood nak makan betoi.

      Delete
  3. sedap tu ketam kulit lmbut...klu d cni cuma bole dpt d restoren cfut yg bsr2...sekilo rm60..suka msk butter kering..jual yg mntah only d kedai cfut frozen dkt epot nmpk 2 ketul bsr tapak tgn rm50...mhl tp sedap...hihi...

    ekceli pnbikinan ketam kulit lmbut ni...klu tengok btl2 nmpk mcm kejam...ianya dr ketam kulit itam tu...

    ReplyDelete
  4. Hu3.. gambo yg last tu buat teringat diri teman seniri jea.. tertuang cili banyak sangat, melebur lidah mkn.. usaha ngabeskan sebab xnk membazir punya pasal.. hihihi

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaii cakkk.. jom ioin GA teman, byk hadiah menarik tau.. VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUBAH, TASBIH, TOPUP, BROACH DAN MACAM2 LAGI..jom joinnn..

      http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

      Delete
  6. wahh menarik..macam nak pergi je..hehhe

    ReplyDelete
  7. wak tenooks pon kenyang jugakkks.,ahHKs

    ReplyDelete
  8. bestnya..hai bens bila nak buka kat penang plak heheh

    ReplyDelete
  9. Keluar jalan anak beranak tu yang menyeronokkan.... kami la ni sangat jarang dapat kumpui semua... bila semua ada rasa seronok sangat...

    ReplyDelete
  10. Dah berkurun lama rasanya tak jalan2 dan makan2 di KL. Sejak hubby di Kuantan, kami asyik menjelajah desa dan belantara jer waima bekerja di KL. Bila masuk KL, betul2 rasa macam rusa dalam hutan masuk kampung.

    ReplyDelete
  11. alohh dah lama teringin nak makan kat ben's!

    ReplyDelete
  12. tergoda pula dengan crab soft shell spaghettini tuh...sedapnya

    ReplyDelete
  13. Kalau wang banyak lagi modal bertimbung, sah sekeluarga tengok wayang di New York..genting atau tokyo..

    ReplyDelete
  14. yang makan tu tersangat2lah kenyangnya.. yang mennegok ni tersangat2lah laparrrrrrrrrr.. hahaha

    ReplyDelete
  15. hanya mampu telan liur ja...telan liur je..:)

    ReplyDelete
  16. Memang besar portion tu. Kalau tak lapar giler tak habis tu …. huhu

    Emak Adam pun suka soft crab ni tapi tak pernah makan di Ben

    ReplyDelete
  17. Peh, sdp gak menu kat Ben's tu kak. Klu harga mcm ni tp portion besar, mmg sy nak terjah!!!!!

    ReplyDelete
  18. kak, akak makan Western food ni, TokLaki ikut tak? dia join makan tak?

    ReplyDelete
  19. dapat bersantai dengan anak2 di luar waktu hujung minggu adalah saat yang menggembirakan..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails