Tuesday, December 24, 2013

Kalendar 2014: rindu masa-masa itu...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
24-12-2013


Wahhh 2 entri dalam sehari. Sebab esok cuti, dan saya, biasanya kalu hari cuti tak berapa rajin nak hadap komputer. Walaupun laptop memang terbuka jer pagi petang siang malam, tapi saya tak berapa rajin gak sebab nanti kena bergaduh dulu dengan Chak. Dia tu asyik la game, pastu Korea, then Korea... then Korea lagik!

Ramai dah yang mula cuti panjang eh? Seronok la korang...


Kalendar yang saya dapat dari tempat keja lama saya. Kalender company client. One of the biggest client.

Saya dulu sering berurusan dengan company ni. Malah saya pernah tulis tentang: pertama kali (dan berkali-kali kemudiannya) berurusan di telefon, saya pernah rasa ‘jatuh chenta’ bila bercakap dengan one of the manager company tuh. Suara dia... arhhhhh sedapnya. Lembut dan lunak di telinga. (Chinese, lelaki). Walaupun kemudian saya jumpa juga dia berdepan-depan, saya tetap kagum. Mr A tu, saya kira tua sikit dari saya, tinggi gempal dan boroi (boroi orang kaya), tapi dia memang best. Manners dan baik. Ahhhh.... rindu masa lalu....!





 ~...kenangan masa lalu, saat di hutan batu dalam bangunan berdinding kaca sehingga tidak mungkin dapat menyorok muka, HISYAM pernah marahkan SERI BULAN semata-mata tersalah eja lalu sejak itu SERI BULAN tidak lagi terasa menjadi Setiausaha ada satu jawatan yang dia patut terus setia juga tidak lagi ingin terus meningkatkan usaha kerana apa yang diharap adalah sebuah kata cinta bukan kata tentang seekor unta...~




37 comments:

  1. wahhh.... sy ada dua untuk tahun depan ni.. best2..

    hebat dgn personaliti sebegitu, pastinya dia akan terus berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seorang lelaki yang bergelar businessman, wajar ada aura yang disukai ramai tak kira tua muda.

      Delete
  2. Kalendar kalau besar dan tebal pula kertasnya, elok dijadikan lapik tong gas bila dah tak pakai kalendar tu ….. hehehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Ala-ala boroi macam Abang YB jugak lah!

      Delete
    2. Haha nak gelak kat YB..buleh?
      Meri krismas :))

      Delete
  4. Saya pun hampir sama macam akak. Dah lama deal dengan supplier ni, selalu call aje, tak pernah sua muka. Saya bayang kan orang nya macam ni, tinggi macam tu. Sekali datang memang lari habis segala bayangan. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang banyak yang kita jumpa biasanya lari dari bayangan. Apa nak buat. Masa tu, terasa alangkah baik kalu tak kenal muka terus, kan? hahahaha

      Delete
  5. Saya baru ada satu kalender tahun depan. Tapi setiap tahun, yang saya dambakan ialah kalender dari Pusat Zakat W. Persekutuan. Complete kak... Bulan Islam, waktu solat, boleh tulis2.. pergh...bila nak dapat nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalendar Pusat Zakat jugak selalu dapat. Sebab PPZ antara client kami juga dulu. Tapi tahun ni saya tak mintak PPZ punya, sebab ada kalendar lain yang juga lengkap dengan waktu solat.

      Delete
  6. ada kalendar lagi tak? hulur 1 boleh
    entah apa nasib tak dapat kalendar lagi ni

    saya pun slelau deal dengan client through phone
    bila dengar suara yang seksi
    terus boleh bayang rupa...hehe

    apapun selamat bercuti kak azie =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua kalendar yg Kak Azie ada sudah habis diagih, tiada satu pun lebih
      Sori berlori yaa..

      Delete
  7. haa tu nampak kalendar gambar kancil tu kak Azie, ..balik kampung tu ari Pak saya bagi 2 kalendar kuda *client kedai runcit ..katanya senang nak refer cuti2 Malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya banyak-banyak jenis lavenders, kuda punya la yang paling popular. Mudah nak tengok kan....

      Delete
  8. ok la gak kan dapat kalender.. my company dah cut cost, xde dah kalender... haihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami pun tak dak kalendar, harap pada kengkawan bagi jerrr

      Delete
  9. dulu masa keja jadi purchasing officer kat construction company mmg banyak sangat dapat kalender dari supplier, sekarang bila dah jadi penganggur ni satu pun x de...kesian kan...nasib baik en asben g service moto, ade yamaha bagi dua pack...

    selamat tahun baru 2014 in advance buat Azie n keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK la tu kalendar Yamaha. Orang lain takda tau.. hehehe
      Selamat bercuti Kak Rose....

      Delete
  10. Kak Azie husband Aian tu boroi jugak tapi boroi tak kayalah...ahahhaa...

    Aian lebih suka kalendar kuda!

    ReplyDelete
  11. kalendar company saya cantik juga...ada sticker2..saya suka..calendar k azie pun cun..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,
    Belum dapat kalender lagi untuk tahun depan walaupun kalender kuda hu huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih banyak masa. 2,3 hari nanti ada ler yang bagi. Sini pun dah takda extra dah...

      Delete
  13. psikologist kata org boroi ni pemurah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemurah? Bagus la, sebab depa memang patut pun, sebab depa kaya. Kan, kan?

      Delete
  14. Boroi orang miskin pulak camane tu kak azie? hahahaha

    ReplyDelete
  15. org yang baik walaupun mcmmana rupanya tetap kita simpan dalam ingatan..tapi kalau org tu tak berapa baik walaupun hensem lagilah kita ingat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni ramai orang jahat muka hensem tauuuu

      Delete
    2. Sekarang ni ramai orang jahat muka hensem tauuuu

      Delete
  16. Kita orang ingat org baik dari sudut kebendaan jerr..dari sudut budi,,ehemm tepi tepian

    ReplyDelete
  17. saya cari kalendar dinding yang besar tu....kalendar meja dah ada....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails