Tuesday, December 31, 2013

Peminat tegar ko-ri-ya — The Heirs, link di sini

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
31-12-2013


Hari terakhir 2013. Ramai la yang mula bercerita pasal azam, pasal cita-cita, termasuklah impian dan angan-angan. Saya malas nak ulas. Biarlah kehidupan berlangsung mengikut aturanNya, mengikut perancangan kita dengan izinNya.

Hari itu, (hari apa ntah), si pengomen tegar Dak TATA ni tanya saya tentang citer Korea:


Link untuk download seluruh episod DI SINI.

Saya sebenarnya malas nak cari malas nak explore. Tetapi kerana ramai pembantu yang terror-terror pasal ko-ri-ya kat rumah tu, order jer. Depa ni, bab siri drama yang best, bab lagu or model or penyanyi apatah lagi pelakun, semua depa tau lah (belajar tak pulak pandai macam tuh!).

Walaupun saya takut terjebak tapi sebenarnya saya dah terjebak pun! Mujur lah saya cuma layan siri-siri drama yang mana best dan ‘recommended’ jer. Bab muzik or lain-lain tu, saya tak layan.

Sekarang ni siri drama The Heirs menjadi sebutan sebab menjadi drama of the year di sana. Dah habis tengok pun sampai episod 20 tapi tv (channel 393 or 395 — kami pilih HD la sebab nak tengok pemandangan Seoul yang cantik) baru tayang sampai episod 16.


Peminat The Heirs semua, minggu ini kena sedia tisu banyak-banyak, sebab episod 17 adalah episod penuh air mata!

Walau ramai yang suka tengok Kim Tan, tapi dalam rumah saya, semua anak dara saya suka Woo-Bin the Choi Young-Do yang jahat tapi baik. Cemana tuh? Kena tengok la...!

Kim Woo-Bin, model terkenal di Korea.


Selamat Bercuti everyone!



 ~...mengetahui asal usul keturunan HISYAM dari negara bermusim adalah antara rahsia yang sangat teguh dipegang SERI BULAN kerana tidak mahu disalahanggap teman setia yang sedikit sepet itu kelak dikata orang tiada beradat tiada istiadat sementelah penampilan agak ranggi tetapi itulah yang membuatkan ramai anak dara Kampung Separuh Desa bisa termimpi-mimpi termasuk anak dara Pak Imam yang semakin hari semakin nyaran...~




15 comments:

  1. Thanks akak! Sayang akak ketat² jugak. Mwah mwah mwah! Hahahaha.

    ReplyDelete
  2. dh habis dh cite ni! huaaaa nk tgk lagik!

    Happy New year 2014 sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat channel 393 belum habis lagi. Masih di episod 16, ada lagi 4 episod. Yang habis tu kat Seoul sana. Kami tengok yang download tu la sampai habis.

      Delete
  3. adakah saya ketinggalan? hehe
    cuba juga minat cite ko-ri-ya ni, tapi...
    TAK BOLEHLAH! hehe =)
    seriously memang saya tak minat.

    ReplyDelete
  4. dah habis tengok...suka young do gak...

    ReplyDelete
  5. sama mcm anak2 remaja kat rumah saya...semua depa ingat,depa hafal..

    yg maknya ni..masalah utama ialah susah nak cam muka2 artis2 korea ni..yg lelaki mukanya mcm sama je..yg pompuan wajahnya mcm sama ja semua..

    ReplyDelete
  6. mck tak pernah tgk ko ri ya ni...winter sonata pun x pernah tgk....takut terjebak kot...

    ReplyDelete
  7. sy susah nk melayan dpn tv sbb berebut ngan abang n rakyat.. tgk citer genre ko.ri.ya ni mau hadap penuh feeling... hahahahhaa


    terima kasih sbb bg link tu... sempena menyambut tahun baru..... sy mulakan mlm ni dgn menonton.. hahahahahaa

    ReplyDelete
  8. Saya cari set dvd jer ;ah nanti kot. Boleh tengok banyak2 kali...hehehehe

    ReplyDelete
  9. hahaha.sy pun layan
    sy minat Young Do
    anak dara minat Kim Tan
    saja nyakat dia..tp mmg betul pun
    Young Do mmg comel dgn loghat dia yang pekat

    ReplyDelete
  10. happy new year Azie,
    Semoga 2014 melimpahkan rahmat buat azie dan keluarga.

    ReplyDelete
  11. salam tahun baru azie..knah juga suka tengok citer korea nie =)

    ReplyDelete
  12. selamat tahun baru 2014....semoga warna warni pelangi mewarnai kehidupan azie dan keluarga bermula hari ini dan selamanya

    ReplyDelete
  13. Ni sesuai wanita yang goyang kaki jer melepak depan tv..yang suami duk umah mini lain, hee, yang dah ada wang berkepok

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails