Friday, December 20, 2013

Sekadar menarik perhatian: Header baru untuk bulan Disember...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
20-12-2013


Gigih. Mujur semalam cuti. Sempat la curi masa untuk adjust mana yang patut. Header baru untuk bulan Disember. Jom dongak!

Biasanya saya buat header untuk 2 bulan dan gantung sepanjang tempoh itu. Tapi sebab sibuk ntah apa-apa, header 2 bulan terus lajak sampai pertengahan Disember. Ahh tak boleh jadi, expired dah header tu, lalu gigih la buat header baru. Kelam kabut dan sedikit serabut. Pic puan empunya blog pun guna hat lama saja. Takdak gambaq baru pun.

Tayang-tayang:


Sarapan pagi saya. Percaya ker cuma seketul? Mana cukuppppp....

Karipap sendiri bikin. Itu yang penting. Ye dak?






 ~...menanti kain tutup tingkap yang berkibar lembut ditiup angin bagai mengharap mimpi juga selembut itu tetapi ternyata HISYAM masih sedar SERI BULAN bukanlah selembut mimpi apa lagi ketika dia meroyan marahkan HISYAM yang leka mengadap ayam jantan tidak berkokok lalu terlupa nasi sudah sejuk, ulam sudah keras...~




49 comments:

  1. Rajin mnukar header...sy nak tukar..masa plk x berapa nak ada...
    Kariap seketui...sy pun x cukup kak...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karipap besar tapak tangan budak, memang la 2 kali suap jer!

      Delete
  2. Kasut purple tak tinggal!!
    Kakak pun makan karipap - tapi beli (kakak tak rajinlah hihi...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut purple tu dah jadi identiti. Tak boleh nak tukar lagi dah!

      Delete
  3. Replies
    1. Rajin ok. Cantik tak berapa la sangat.

      Delete
  4. Kak, firstly, akak tak baek tau tipu orang dengan gambar akak tu. Tukar la gambar lain. Itu gambar macam masa anak dara. Nanti orang ingat akak masih single, pastu sibuk usha akak. Kesian TokLaki tau.

    Kedua, tak berminyak ke keyboard akak letak K-Pop atas tu? K-Pop itu hari eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyyy TATA, awak lagi la nampak benor menipunya. Hahahaha itu gambar anak dara? Tu kan gambar masa Korea April lepas. Nak bodek yaaaa? Karipap dah habis!

      Berminyak? Harap tidak. Letak sekejap jer. Letak pun pelan-pelan takut berabuk dek serdak karipap. Keyboard tu memang kena dilap setiap minggu.

      Delete
  5. Replies
    1. Rajin last minit. Kalu ikutkan takda masa.

      Delete
  6. heheheh.... kak azie saja kannnnnn......

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom p korea thn depan.. akak jd tourist guide. p musim sejuk nak?????

      Delete
    2. Masa pi tak musim sejuk dulu pun dah tak tahan, ini kan pula nak pi time sejuk. Adoiii tak sanggup laaa... sejuk gilerr!!

      Delete
  7. saya tak berapa pandai buat header ler....ada tutor tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutor takda. Boleh ker guna apa pun. Photoscape pun boleh kot. Kak Azie guna Photoshop jer.

      Delete
  8. Kasut pepel tu pinjam sapa punya?

    Karipap buatan sendiri makan banyak2 pon tak kisah kalau beli makan sebiji rasa dok melekat kat tekak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut tu macam biasa, pinjam Pakcik Google.

      Delete
  9. Kak... saya sukaaaa kasut bulan ini..hehehehehehe. Mengerlip.... Dan saya sukaaaa k-pop akak..walau saya tak pernah merasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh hint macam nak rasa jer. Hehehe kalu ada gathering boleh gak ler kita buat pot-luck, kan?

      Delete
  10. tayang-tayang Kpop tu menarik perhatian.. ;)

    psst: pinjam kasut ungu tu boleh.. sama tema dengan baju yang saya pakai hari ni.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh kalu sanggup nak pakai kasut fesyen camtuh, silakan.

      Delete
  11. mau 3 ketul karipap utk sarapan hehe..

    ReplyDelete
  12. pandai akak buat header, saya upah orang kak
    fail buat benda gini, ada course buat benda cam gini
    nak juga attend...hehe

    saya suka karipap, masih dalam peringkat belajar
    nak buat especially part doh
    fail sungguh! tapi inti dah level expert
    wahaha =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie guna Photoshop jer. Sebab kerja pun memang dok guna Apps ni sejak dulu kala lagi.

      Kak Azie pun lama belajar buat k-pop nih. Practice makes perfect, insyaAllah.

      Delete
  13. tak dongak kak, scroll je..haha

    ReplyDelete
  14. header cantik..kat korea lagi..huhu..

    ReplyDelete
  15. Rajinnya tukar2 header setiap dua bulan. Saya punya dah berkurun tak tukar …. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah beza antara Bang NY dengan saya. Saya rajin sikit dari Bang YB. Hahaha

      Delete
  16. hai kak azie..
    penat saya dongak tengok header akak yang owesome tu..cute high heel purple tu bling2 giteww :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu penat dongak, sila scroll saja. Ha haha kasut tu pinjam Makcik Google jerr...

      Delete
  17. cantik header...heel yang bling2 itu yang buat header akak menyelah gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting kalernya kena kaler purple...!!!

      Delete
  18. Tak tinggal heel pepel tu kak... cayalah... saya pun suke gak tukar2 header...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie berangan ker kasut tumit tinggi tu, tapi nak pakai memang tak berani.

      Delete
  19. kak... rajin sgt tau... gud...:-)

    sy awal dulu ada gak header berpic tuan blog pastu bila delete dan biarkan kosong cam rasa rasi kosong gitu jew... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu Kak Azie buat untuk 2 bulan sekali, sebab tak sempat juga nak tukar-tukar selalu.

      Delete
  20. baguuih2..gigih sunggh kak azie buat header baru tiap bulan... comei gak kpop duk atas keyboard :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. K-pop tu kena letak sat saja, nanti berminyak kebod tu.

      Delete
  21. azie.knah juga suka karipap, tp xrajin nak buat sebab xpandai nak kelim tepi..hehe.. kasut purple tu yang mahalll =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada orang terus pandai Kak Nah. Memang kena belajar la. Saya dulu pun jenoh jugak la belajar nak jadi pandai kelim cantik camtuh.

      Delete
  22. Rajin tukar header... cantik!
    Karipap tu... owh...saya tak cukup makan seketul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. K-pop buatan saya, saiznya cukup dia kali gigit jer. Hahaha

      Delete
  23. nak tempah header utk tahun depan boleh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tempah la. Saya tak ambik tempahan. hahahaha

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails