Tuesday, December 15, 2009

Cbox...

Kenapa blog aku tidak ada Cbox? Memang tak ada, sebab aku sendiri tak aktif di situ.

Jangan tanya kenapa aku tak pernah ada jejak di Cbox. Dulu-dulu, lama dulu, ada ler sekali sekala aku boh jejak dalam CBox, lama-lama jadi tak rajin.


Blog aku sendiri mula dulu pernah ada, tapi tak sampai sebulan, aku dah buang. Pertama, sebab masa tu aku memang agak sibuk. Update blog pun jarang, jadi nak lihat borak-borak di CBox pun takda masa, apatah lagi nak layan or jawab few questions kat situ. Lalu banyak soalan tergantung sehingga menimbulkan rasa marah pula. Terimakasih kerana menegur dan memarahi aku kerana dikatakan “bo layan” borak di CBox tu. Jalan terbaik, no kotak borak. Nanti menyusahkan orang jerrr, kan?

Sejak 3,4 bulan kebelakangan ni, aku dah kurang sibuk dan ada peluang untuk update blog lebih kerap walaupun bukan tiap hari. Tapi kerana terbiasa tidak aktif di CBox, aku tidak masuk mana-mana kotak borak. Maaf ler jika ada kawan yang jarang lihat aku di kotak borak (tapi semalam ada ler aku taip 1 jejak di blog FARHA).

Sejauh mana berkesannya kotak borak? Aku tidak pasti, tapi kalu si empunya blog ada banyak masa dan dapat tumpu banyak jam di depan blognya, mesti seronok dapat lihat pergerakan di kotak borak, kan? Sekadar suka-suka dan cara terpantas untuk mendapat feedback tentulah tidak salah, kan?


~...musim ujan belum reda rupanya, masih lebat di luar sana...~



25 comments:

  1. Salam..
    Ada baik dan buruknya cbox ni..
    Baik sbb dpt chat perkara yg simple dn ada icon yg comel (bergantung jenis cbox/ shoutmix)
    Tak baik, sbb org boleh letak iklan... kalau takat iklan biasa (baju,kek dll) tak kisah. Tp yg boleh angin satu badan bila ada yg letak iklan terlindung (nk jual diri). Blog akak pernah gak ada malaun yg letak iklan mcm ni (tp tak boleh link, boleh email je).

    ReplyDelete
  2. Salam Umi SHANIZA... > uik? ya ker? cenggitu punya kes pun ada yer.... alahaiii..

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum

    salam ziarah dan kenal

    blog saya ada shoutbox, tapi untuk tinggal pesanan je..
    bukan utk chat, sbb saya update blog pun seminggu 2x...

    ReplyDelete
  4. KL CITIZEN > Salam Cikgu.. terimakasih singgah masuk..

    kadang2 saya terfikir, shoutbox yang bergerak tu, kalu 1 minggu tak lihat... pesanan jauh ke belakang, kan? hmmmm... > nampak sangat saya ni jenis malas nak semak

    ReplyDelete
  5. Alaa kak azie... kotak c-box tu bukan sentiasa bergerak mcm kotak ym... Jarang2 gerak.. kalau gerak pun biasanya iklan... "marilah ke blog saya".

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Azie...

    Terima kasih atas kunjungan ke blog...

    Andai Kak Azie ada nak sembang panjang atau tanya apa-apa, boleh email saya azhar[dot]shafie[at]yahoo[dot]com

    Terima kasih sekali lagi...

    p/s:Nice blog Kak Azie...

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan Kak Azie..

    Terima kasih kerana sudi berkunjung..

    Minta izin letak link dlm blog ye..

    ReplyDelete
  8. Aslmkm Azie.
    Tq 4 following. Maaf le ye .. kekadang Kak G ter'overlook' bila terpaksa posfon kali pertama tgk tu .. Tu ada follower yg cancel & lari :)
    Tp takpe, tak semestinya bila tak follow publicly tu kita lihat blog tu kan!

    ReplyDelete
  9. DIANA > Mungkin Kak Azie kena biasakan diri semula dengan kotak borak..

    AZHAR > Salam Azhar... Kak Azie pun belum habis lagi baca blog awak. Baru jumpa tadi.. Nice blog too..

    ReplyDelete
  10. MAMA ZUREEN > Salam.. silakan. Terimakasih

    DDRFAUZIAH > Salam Kak Gee.. no hal teroverlook, asal tidak terover took.. hehehehe...

    ReplyDelete
  11. Hello Aziea, ada Cbox ke tidak, you are doing okay.
    You sana musim hujan? I guess its the monsoon.
    Kita pulak temp da jatuh, malam ni -8'c.
    Outside bila jalan kena jalan macham itek, ha ha....as there's ice everywhere.

    You have a nice day, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  12. UNCLE LEE > thanks menyinggah..

    Yup, musim ujan, but not cold as we kena jalan itek malam-malam..heheheh..

    malam-malam we all dok dalam reban...ops! dok dalam rumah...

    ReplyDelete
  13. salam kak azie, salam pengenalan, selalu nak bg komen kat blog kak azie tp x dpt, kali ni dah dpt, salam pengenalan

    ReplyDelete
  14. SHAZRIENA > salam perkenalan gak. Terimakasih sudi berkunjung.. Sila, sila... jap nak bentang tikar..

    ReplyDelete
  15. kak azie, ramainyer kawan2 baru... hehehe... saya pn tak minat sgt dgn cbox ni, chat jrg2, facebook pn takde, tak minat, kalau ade sy chat hanya kt yahoo mail, bukan YM, pn tak minat

    ReplyDelete
  16. ROSNANIE > alhamdulillah ada yg sudi berkawan bukan berkahwin..hehehe

    Kak Azie guna ruang chat utk perkara perlu saja. YM online bila takda kerja di ofis. Sbb ini memang peraturan. FB hanya buka akaun, tapi berbulan2 tak buka taktau apa jadi kat akaun tu.. kat email berderet mesej orang nak add jadi friend... pun tak terbuka hati ni nak semak... sampai jadi tak pandai dah..

    agaknya umur sebegini, sudah kurang selera ke arah itu, berbanding remaja sekarang yg begitu addicted pada FB..

    ReplyDelete
  17. Salam Kak Azie...

    Adeeeiiii....byk kali nak komen tp asek tak blh aje...tatau pasal apa,dengki kot takut Ayu komen pjg!Wakakakaka....

    Tak pe kak...Ayu pun tak de cbox...klu org yg singgah blog nak tgl jejak,biasa diorg tulis komen aje...

    ReplyDelete
  18. AYU > thanks sudi menyinggah.. komen ler panjang pun takper..lagi panjang lagi letih...heheheh...saja nak kenakan AYU...

    ReplyDelete
  19. Salam Aziezah. Saya hadir membalas kunjungan.Blog Aziezah hebat. Segan saya nak beri komen. Saya baru berkecimpung dalam blog. Saya akan membuat pautan blog aziezah dengan blog saya, Insya-Allah.

    ReplyDelete
  20. RAHILA > terimakasih Cikgu sudi menjengah..

    apalah sangat blog saya, sekadar suka2 jer. Pun saya masih belajar juga. Saya kebetulan ada masa, sempat ler jengah sana sini sinun. Akan datang, lum tahu lagi sempat menziarah..

    ReplyDelete
  21. haah Cbox sekadar suker? maknanya ada yang sekadar tak suka..baik tak yah

    ReplyDelete
  22. Cbox untuk insan yang malas baca..entry hee..

    ReplyDelete
  23. KHAYAL > BRO, ramai yang ada banyak masa untuk bersibuk tauuu...

    ZEQZEQ > mana-mana suker, masuk atau keluar tetap ada beza.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails