Tuesday, December 22, 2009

Perkongsian Dari Bloggers...

Hari ini free lagi. So selain layan mana-mana blog yang ada update, aku juga ambil masa untuk baca blog kawan-kawan baru dari entri pertama mereka. Yang sempat aku baca dari awal adalah blog FA (aku tak tau sapa lagi tua, aku ker dia, tapi aku andaikan yang dia hampir sebaya aku) dan aku terjumpa sepotong ayat ni dalam entrinya yang bertajuk “Botak”..

Last time, we didnt know yang botak is actually forbidden to muslimat (kalau dengan sengaja le).

Aku pun pernah botakkan kepala dulu. Bukan sekali, tapi 3 kali. Memang best, coollll.. Rasa selesa dan seronok. Balik kampung juga, BONDA bising juga. Masuk kali ke 2, TOKLAKI dah tolak nak tolong cukur. Well, aku trim sendiri. Pastu kali ke 3, buat senyap-senyap. Pastu TOKLAKI tak izinkan lagi dah, dengan alasan nanti takda rambut nak buat sanggul (sometimes aku suka pakai tudung ikat belakang, kalu takdak rambut, tak cantik pakai tudung style gitu dengan kepala leper...)


TYRA BANKS botak. Model, buat cemana pun lawa...

Bila baca ayat tu, baru aku tahu. Sesungguhnya aku memang tidak tahu sebelum ini. Terimakasih. Memang banyak yang kita akan tahu bila membaca info yg dikongsi dari teman-teman blogger.

Sekarang aku sedang cuba habiskan baca blog SITI MURNI yang dok di Penang. Baru separuh. Balik nanti sambung kalu rajin, kalu tak sambung esok ler...

Bukan untuk mencari silap atau kekurangan sesiapa, tapi aku suka nak mengenali lebih dekat teman-teman blogger (yang entah bila dapat bersua muka, ntah-ntah langsung tak jumpa...). Dengan membaca dari mula, aku akan faham serba sedikit apa yang mereka catatkan. Kadang-kadang senyum sendiri..

Blog Kak CIK SEROJA dah abih baca dah semua (sebab tu aku tahu pasal ayah yang sakit), blog VIC DIANA pun dah abih, blog ECHAH pun dah, blog AZRUL HISHAM pun dah, ROSNANIE pun dah, AYU IDRIS (orang KL yang mengajar di Kelantan tu...).. banyak ler...

Masih ada yang belum dibaca habis.. ikut giliran lerr...

~...aku teringin sangat nak makan Sate... kenapa ek? ~


16 comments:

  1. Salam kak azie
    tks sbb sudi baca hbs blog sy, sy sndiri tak mampu nak baca dr awal mana2 blog. Dn juga tks sbb sudi kenal sy

    yes, byk info kita bole dpt melalui blog, kdg2 xpyh tgk news pn, hehe...

    ReplyDelete
  2. Biar betul akak penah botakkan kepala !!!
    Tapi mesti best dan selesa kan, rasa nak buat jer, tapi dah ada statement macam tu tak jadi lah pulak.

    Nak makan satay yer ... ada apa apa ker? ehem ehem

    ReplyDelete
  3. ROSNANIE > kalu blog yg tak banyak entri lagi sekejap jer habis baca, tp kalu blogger yg dah otai, entri dah puluh-puluh, ratusan entri pun ada, jenoh gak lerrr..

    Kalu ada sesapa yg dapat baca blog Kak Azie yg lagi satu tu, hmmm lagi ler jenohhh..hehehe..

    ReplyDelete
  4. ACIK > ada apa-apa? hmmm memang ler adaaa.. Ada seleraaa.. hahaha!

    ReplyDelete
  5. wahhh...kiranya kita penah sama2 botak la ye...seronok kan? Nyamaannnnn gitu..hehehehe..tapi bila dah mula tumbuh, tu diaaaa...sampai tekeluaq tecacak2 kat tudung! (you tahun berapa? I tahun 67)Asai orang mana? Sekolah kat mana? Dulu I penah keja kat Perwira Affin Bank, Jalan Sultan Ismail tuuu...entah2 kita penah kenai tak? :)

    ReplyDelete
  6. kak azie..
    thanx baca blog sy. appreciate it..insyaallah..klu ada kesempatan, ada rezeki..bukan setakat kenal di alam maya ni, scr realiti pun boleh. yg jauh didekatkan..yg dekat kita eratkan..:-)

    ReplyDelete
  7. hehehe, mmg x bole la nk bayangkan kalu kak azie botak....

    ReplyDelete
  8. FA... thanks for coming...:D Yesss...! botak memang best.. tapi dah tak bleh aarr..
    kan dah kata, dok teka dah age dia. Memang sebaya rupanyerrr... hehehe. Tak perasan ler Perwira Affin tu tang mana. Btw, saya masih lagi di Imbi (Walter Grenier - sebelah butik Rizalman)...

    KHAYAL > BRO, U cuba ler botak sekali, nak tengok.. Mesti seksi weyyy..

    ReplyDelete
  9. SITI MURNI > seronok baca blog kengkawan include yours..
    Btw, Kak Azie pun selalu gak dok pi belah-belah sana. Tiap tahun mesti 2,3 kali punya dok pi berjalan. Adik ada 2 orang dok di Teluk Bahang..

    EELOBOR < bayangkan.. bayangkan.. hampir sama jer macam Tyra Banks tu.. Silap-silap lawa Kak Azie lagi.. hehehehe (yg benarnyer bukan lawa, tapi LAWAK...hahahaha)

    ReplyDelete
  10. Aik... nama ku jua ada. Hehehe...
    Saya pun suka baca blog. Bila kita baca blog2 mereka ni kita akan rasa kita kenal orang tu dah lama... Kita tau apa dia suka... apa dia tak suka. Sometimes kita jumpa org yang banyak persamaan dengan kita. Macam saya ngan SITI MURNI. Saya rasa macam banyak sgt persamaan ngan dia.

    ReplyDelete
  11. DIANA > yup setuju. Kadang2 lak kita akan jumpa beberapa perkara yang di luar jangkaan...

    Untuk jadi serasi dan selesa berkawan, tak mesti berjumpa selalu pun...

    ReplyDelete
  12. teringin nak makan satay..???
    Membawak budak pee..?hee..

    ReplyDelete
  13. LANABULU > uishhh pantang ler kita ni mengidam skit.... sumer ingat ke situ... Memang bawak budak... Budak yang dah tua... hahahaha!

    ReplyDelete
  14. kak azie mengidam erk hehehe jgn mara, tu la suka baca blog org, blog kak azie dah separuh baca, blog vic dah abis, blog sis nanie pun dah abis hehehe

    ReplyDelete
  15. SHAZRIENA > pandai la depa dok kata mengidam..
    Memang best baca blog orang, rasa macam dekat dan mesra gitu. Skang dok nak abihkan blog SITI MURNI, pasni nak sambung baca blog UNCLE Shahrir tu lak...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails