Wednesday, December 30, 2009

Lelong Paling Hebat Hujung Tahun...!!

Horreyyy...!! Horreyyy...!! Horreyyy...!!

Aku free hari ini. Hari ini jerrrrr. Ada harapan ler mengganas sana sini. Ahaaa..!

Esok last day of 2009. Hmmm.. Seronok kan? Syukur kita melepasi 365 hari lagi. Tahun depan pasti ada yang berubah, pasti ada yang berpindah. Samada rela atau terpaksa, sesuatu perlu dilakukan untuk menjadi lebih baik dari sebelumnya.

Selamat menunaikan azam bagi yang berazam sakan-sakan. Tapi bak kata pakar motivasi Dr Hj Mohd Fadzillah Kamsah, 90% orang yang berazam akan melupakan azamnya selepas 21 hari... So..?

Apa agenda untuk menutup tirai tahun 2009? Kenapa sambutan tahun Masihi sangat hebat dan sangat meriah berbanding menyambut tahun Hijrah?

Selamat Tahun Baru buat semua pembaca. Maaf Zahir Batin sekiranya coretan AZIE AZAH ada yang tidak suka, tidak senang atau terasa hati.

Jom bergumbira sket..
Sebelum tahun baru, aku berusaha untuk menolong kawan aku yang seorang ni. Dia sangat berhajat nak LELONG suar pendek dia. Sebagai tanda sokongan, aku akan meLELONG di blog aku. Hehehehe...

Sila bida. Harga bidaan pertama adalah RM1...
Cepat...! Sapa dapat dia dapat...!

Promosi yang tidak harus dilepaskan, Beli Satu, Dapat 1 Getah Cerut PERCUMA...!

Pembida:
1. Azieazah > RM100
2. Azie > RM101
3.
4.
5.

Aku harap harga akan naik... setinggi yang mungkin. So bila kita ada majelih (majlis) kita leh dapat tajaan sistem audio yang canggih dari dia secara FREEEEEE...! bleh gitu EPOI..? Ahaks!

“Tak kira..! Tak kira..! Tak kira..! I nak jugak suar tu... wuaaaaa..!”
“Alaa yang... I dah cuba letak harga tinggi yanggg.. Tapi dah ada orang lain yang dapat. Nanti I belikan yang baru yerrrr...”


~...aku harap aku tidak akan menukar kaler paberet aku di tahun depan. Biarlah kekal dengan PURPLE....~




33 comments:

  1. azie,
    untunglah kami semua tak pakai suar katok tu.. tak payah nak masuk bida.....:-)

    ReplyDelete
  2. Azie..

    kakcik kalau beli pun, buat tempat kesat kaki di muka pintu je... wakakaka...

    ReplyDelete
  3. salam kak azie..

    slmt tahun baru 2010...

    betul kak..sy pun perasan dh lama dah..org kita kalau sambut tahun baru masihi meriah kemain..tp tahun hijrah..smp tak ingat pun ada! tah apa yg seronok nya sambut tahun baru sambil berebut2..bersesak-sesak kat jalan...berhimpit-himpit tgk konsert.

    azam tiap2 hari...tu yg plg afdal..hihi.

    ReplyDelete
  4. KAK MAH > Azie pun kalu bida saja nak buat lap tangan jer la kot.. hehehe mau marah tuan punya suar tu...

    KAK CIK > elok tu. Ada gak faedah nyer, kan?

    ReplyDelete
  5. SITI MURNI > Tahun baru dah macam tradisi disambut di merata-rata. Hotel, padang etc...etc.. clubbing dan berhibur. Semua buang duit..

    ReplyDelete
  6. Seluar tu saiz berapa Kak Azie.??? Takut tak muat plak..wakakaka..

    ReplyDelete
  7. ZUREEN > suar tu takda saiz. Lebih flexible dari Free Size. Sebab tu didatangkan dengan pakej Getah Cerut.. Sendiri adjust mengikut saiz perut anda... Hahahahha...!

    ReplyDelete
  8. kak azie, itu ke seluarnya? mcm ne az nak pakai kalau az beli:) lagi pun time ni tgh pokai :( byr duit yuran hahaha...
    ingtkan kak azie g shopping rini...

    ReplyDelete
  9. SHAZRIENA > Lama dah aih tak pi shopping. Paling rajin pun pasar malam jerrr..

    ReplyDelete
  10. Apa Azam tahu baru bagi Akak AA lak. Seluar tu seluar yang dijadikan lap kaki tu ker :)

    ReplyDelete
  11. MY LIFE > ACIK, azam tak banyak ler. Sekadar cuba untuk menjadi lebih baik dari hari-hari semalam. Mungkin cuba menjadi lebih baik, lebih kuat, lebih lawa (takder maknerrrr nyerrrr), lebih gumbira.. hahahahahaa..

    Suar tu milik DJ EPOI. Suar yang nak dijadikan lap kaki tu, kononnya ada gambor Teady Bear... :D

    ReplyDelete
  12. kalau acu beli kompem tak muat
    terpaksa la acu buat tempat lap kaki je nie
    tapi acu nak yg ada corak teddy bear la kak..
    nampak cute...hehehehehe

    ReplyDelete
  13. ACU > Beli ler untuk orang tersayang.. hehehehe

    ReplyDelete
  14. kak azie jom pi clubbing... miahahahahaaaaaa

    ReplyDelete
  15. ICE > club mana ko biasa lepak? kabor lerrr... ini malam jugak Kak Azie pegi join.. hehehehe...

    btw... Kak Azie biasa lepak kat Subang Golf Club jerrrr.... Ahaks!

    ReplyDelete
  16. mlm ni clubbing kat umah je... muahahahaaaa nak join ke? meh laaaaaaa datang bawak puding skali

    ReplyDelete
  17. Seluar tu mmg cantik..
    sungguh cantik..
    Tapi kalau tak lihat lagi cantik...heee
    ia2 je teman nengokkan..ingatkan apanye..
    Hiiss..ini nak kena belanja nih..

    ReplyDelete
  18. Ekkk elehhhh clubbing kat umah jerrr? Hmmmm.... ntah-ntah ko tido lagi awal dari Kak Azie.. tak rajin lah akuuuu...

    ReplyDelete
  19. LANABULU > sekadar suka-suka dan menyukakan jerrr.. kata orang, suar buat tido ni, lagi lama lagi sedap dipakai. Walaupun ada koyak skit...

    Belanja? Nak belanja apa? Makan angin, bleh? :D

    ReplyDelete
  20. ZEQZEQ > jangan ler serious sangat BRO.... nanti cepat rasa tua sebelum betul-betul tua.. hehehehe...

    ReplyDelete
  21. Mmmmmm 21 hari selepas azam tahun baru? Gitu ek?

    Tengah garu kepala ni...ingat tu ingatlah hingga akhir tahun azam lama tu, tapi tak tercapai semua je. Adakalanya terlebih2 capaian tang lain, londeh plak tang lain...orang kata tak sama rata ;)
    Maklumlah...dah ralit dia lah kalau lupa tu kan...365 hari tu lama kak wehhh :)

    ReplyDelete
  22. ANYSS > kalu masih ingat tu kira masih ada ingatan ler tu.. belum ilang ingatan nyerrr.. Berazam tak salah. Yang salah bila tambah azam tapi tak buat-buat...

    PAKLONG > Salam kenal.
    Sempoi tu sebab saya pun orang yang sempoi gakkk.. Saya suka nick PAKLONG ni... sempoiiiii...!

    ReplyDelete
  23. Salam..
    Hai.. nk buka kedai bundle sluaq katok pulak?
    Sluaq tu basuh tak? kalau tak basuh lagi boleh tauk dlm sungai, habis timbul semua ikan... ikan pengsan!

    ReplyDelete
  24. Salam Azie. Suar tu saiz berapa? Babah pakai saiz 34. Nampak macam kecil je...Rasa-rasanya boleh pakai ketika mengecat rumah...

    ReplyDelete
  25. SHANIZA > betoi tu KAK. Mokalu tauk buang pi tang sungai, sluaq dah tak kelih, ikan pulak dok timbui..hahhaha.

    BABAH > Salam.
    Suar tu leh adjust size, sbb pakai getah cerut. Nampaknya BABAH pakai setahun sekali jerrr.. time nak raya, kan?

    ReplyDelete
  26. selamat hari lahir...

    silap..

    selamat pengantin baru...

    silap jgk...


    selamat tahun baru!!!!!

    ReplyDelete
  27. CALUK > MokYang plan nak cari stok katak kering.. heheheh..


    GHOSTONE > Salam kenal. Selamat Tahun Baru jugaaaaaakkk...

    ReplyDelete
  28. salam kak azie

    aduh, lelong lelong pulak, tapikan kalau dengan harga rm101 tu, tak berbaloi rasanya nak lelong, up ler lagi, jadi 1001 malam eh bukam, 1001 inggit, baru ler berbaloi-baloi

    ReplyDelete
  29. Apa saja yang boleh ditukar, maka tukarlah, walaupun bukan sempena tahun baru... eheks...

    ReplyDelete
  30. ROSNANIE > lama tak dengar Hikayat 1001 Malam, kan? Hmmm... tingat citer P. Ramlee..

    NAJWA AIMAN > hajat di hati nak tukar hp baru, pastu tukar laptop baru.. lastly ingat nak tukar bos baru... Ahaks!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails