Monday, December 28, 2009

Buzy buat-buat...?

Minggu ni macam sibuk ler pulak. Seharian tadi tak sempat pun nak meronda mana-mana blog apalagi nak meronda ke shopping complex, lagipun aku bukan gemar sangat masuk complex.

Kerja tetiba jer menimbun. Mana aci, 3 project sekali masuk dengan dateline yang dekat-dekat. Pastu minggu depan aku nak cuti lak. Biasa aaarrr... aku pun nak “Masuk Skulah” gak. Ni memang agenda tiap awal tahun. So, job dalam tangan kene pulun sakanlah, biar pun peluh bercucuran meleleh menitis ke lantai.. >
bombastik nyer ayat.

So, tak sempat nak merapu banyak-banyak. Sian aku. Sebab aku cuma boleh merapu dalam siber dan kat luar ofis jer. Dalam ofis aku tak rajin nak merapu, sebab.. sebab aku tak suka lah. Memang takda idea, mood merapu jadi beku di ofis sejak bertahun lamanya. Itu yang bila dapat merapu tu, kadang-kadang macam kene sawan. Hahaha..


Hmmmm... aku tetap suka gambar yang ini. Powerrrr...!
Lihat budak kecik lelaki yang follow 2 minah saleh yang seksi tuu.. hehehehhe... 

Additional: Lagi gambar2 menarik bloggers gathering boleh dilihat di blog ini:-
4- KAK CIK SEROJA : http://kakcikseroja.blogspot.com/2009/12/nak-tengok-gambar-tak.html

*~...sapa masih ingat tentang kisah seluar pendek tido yang dijadikan kain lap kaki depan pintu? Di dajal dek kawan bujang serumah, tuan empunya seluar pun tak sedar dah lap kaki sama, tapi masih merayau merata cari seluar nak buat tido.. hahahaha... Lainkali nak tido malam pakai kain pelikat jerrrr...~



26 comments:

  1. Hello Azieazah, saya suka gambar ni. Looks like everyone doing the Macarena dance? Ha ha.
    Can see all having fun.
    Here's wishing you the very best of Seasons greetings. You keep well, stay young, stay beautiful and keep a song in your heart. Have a happy new year, Lee.

    ReplyDelete
  2. Huh bznya Kak Azie...heheheh..jgn tensen dahla ye...nanti cuti blhlah relaxkan minda jap..ayat kat atas tu memang bombastic! Ayu tak pnh dgr citer suar pendek tu, tapi bila dah baca kat atas, lawakla plak!nasibla kan..sapa suh tuan punya suar lap sekali kaki dia!

    moral of the story : klu tak pakai kain pelikat,cari ajelah apa2 kain yg blh menutup aurat...hehehehe

    ReplyDelete
  3. suke bentuk 3/4 segi sokongan terhadap pokok, arkitek tiru utk sokong jejambat dan tiang..asas tapak sesuatu tiang.ada sEGI2

    ReplyDelete
  4. awal tahun kerja dh mula berlambak....projek dh mula masyuk. setiap tahun ada azam baru. yang lama belum tercapai.....

    ReplyDelete
  5. Salam kak Azie..

    Saya pulak suka dengar orang merapu.. boleh hilang tension kalu tengah tension masa tu.. Tapi merapu pun ada limitnya, kadang2 boleh buat panas hati pun ye..hehe

    ReplyDelete
  6. azie,
    Bzzzzz?... Jgn ter ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzz sebab Bzzzzz sesangat.... :-)

    ReplyDelete
  7. Azie sayang..

    kakcik dah tambah gambo kat bolg kakcik tau.. :)

    bz like a bee without honey ek? :)

    ReplyDelete
  8. UNCLE LEE > Helllooooo....! I like dance too.. hehehe thanks Uncle. Happy New Year to U too...

    AYU > Kak Azie jarang tension, sibuk pun tetap cool. Cewahhh...
    Hmmm kalu kain pelikat takda, balut jer dengan kain kelambu. Ahaks!

    ReplyDelete
  9. kak azie busy ke? muahahahahaaaa meh laaaa berpoya-poya kat pavilion arini sambil pekena kopi...

    ReplyDelete
  10. Dah nampak buruk sangat kot seluar tu..elok buat lap kaki jer..he3

    ReplyDelete
  11. ZEQZEQ > yang bersegi-segi belum tentu lurus dan ada sudut. Kadang2 sudut yang terbentuk pun bukan boleh buat tempat sorok muka yang merajuk.... hahahahaha...!

    EELOBOR > Kak Azie tak berani pasang azam banyak-banyak. Berusaha menjadi insan lebih baik... sudah cukup bagi saya..

    ReplyDelete
  12. NIDA > apa khabar di sana? Memang best merapu... kan? Bleh release tension...:D

    IBU > Kak MAH... kalu terzzzzzzzz kalu, mau hanyut sampai ke Madras nanti... kehkehkehkeh!

    ReplyDelete
  13. KAK CIKKKKKK..... Azie dah tengok pic tu malam tadi... dalam sepet mata mengantuk.. tak puas lagi renung.. hahahaha... dan belum sempat nak ciluk copy... hahahaha,,

    ICE > alang-alang ko dah ada kat Pavilion tuh, apa kata ko terus jalan sampai ke Walter Grenier. Temankan Kak Azie lunch.. hehehe

    ReplyDelete
  14. ZUREEN > selalu memang kalu dah buruk kita buat kain lap kaki atau lap keta kan? Tapi kerana Tuan Punya Seluar tu rasa, lagi buruk lagi sedap pakai, itu yang dok melilau gak cari...

    *Dok bayang seluar tu macam Roti Kirai P.Ramlee dalam citer Seniman Bujang Lapok.. hahahah Apek Botol pun tak nak beli...

    keh! keh! keh! keh! keh! keh!

    ReplyDelete
  15. acu ingat! acu ingat!
    seluar kecik gambar teddy bear menurut mulut tuan empunya isteri...hahahahaa

    sama mcm kak azie,acu terus terbayang seluar pendek P Ramlee yg nak dijual pada Apek..hahaha

    ReplyDelete
  16. atukhil

    komen pertama n komen akhir daripada saya
    atukhil @ hu.

    saya kurang berminat lalam blog < apa pun saya ucapkan u happy n kawan blog u happy ceria wokey <

    ReplyDelete
  17. Fuuhh..ramainya ultraman/girlsss..
    Pasukan penyelamat malaysia..
    jenggg..jengg..

    ReplyDelete
  18. Kak Azie, kelakar ler kisah seluar pendek tuh ;)

    ReplyDelete
  19. ACU > give me fiveeee....! hahahaha...

    ATUKHIL > tolong jangan kacau Kak Azie di sini yerrrr... I really mean it...!

    ReplyDelete
  20. LANABULU > Kami bersedia menyelamatkan insan-insan yang kelemasan di sungai.. hehehe

    MY LIFE ACIK > Kalu dengar sendiri dari mulut tuan punya seluar tu, boleh terlondeh seluar kita dibuatnya... haahahaha

    ReplyDelete
  21. Wah enjoy, bloggers gathering dance ke silat?

    Awal tahun memang biasa mak n ayah cuti konon antar anak gi skolah.

    ReplyDelete
  22. kak azie, jgn yg menyelamat tu yg kena diselamatkan dah

    p/s, sy dah pn melalui tempoh bz, lega betul..

    ReplyDelete
  23. KAK ZAI > first day masuk skulah, sama ada sibuk pi skulah atau tidak saya tetap amik cuti. Saya nak bagi semangat kat budak-budak..

    ROSNANIE > bz ni on off... kadang2 tu saja jer buat-buat bz...ops!

    ReplyDelete
  24. Kak Gua nak lelong seluar pendek Gua..
    Ader saper yg nak?

    P/S - Aper pulak yg Kak A A nak smashhhh aku ngn soalan ku ini hehehehhe

    ReplyDelete
  25. EPOI > Smash? Kang tersangkut kat net kanggg... terbelit kaki, mau seminggu baru lepas.. hikhikhik!

    apa kata kick out jer sampai tepi gelanggang? Jangan ko melantun balik sudah lerrr... hahahah
    ko paham ker tidak maksud Akak ni EPOI? :D

    ReplyDelete
  26. Nak lelong suar pendek? Akak tak pakai suar pendek EPOI oooiii.. Tapi kalu takat nak soh tolong lelong, no hal nyerrrr...

    ok...lelongg...! lelonggg...! Suar pendek spesel, import dari Taiwan dulu niii... Dulu dia kaler merah pekat, skang sudah jadi pink...!
    Buka harga RM1.. cepat! sapa cepat dia dapat..!

    SPESEL OFFER...! Beli satu dapat 1 getah cerut percumaaa...! cepattt....!

    Sila bidaaa...! Sila bida...!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails