Monday, December 14, 2009

Hasrat tercapai...

Program dirancang sudah lebih sebulan. Lagipun acara tahunan. Dah faham agenda.

Seminggu sebelum, email jemputan diedar. Bila baca lokasi: Kem PLKN Paya Indah, Dengkil.

Survey di Google. Tengok apa yang ada di sana. Woww...! Ada Flying Fox ni.. teruja sakan..

Dan seharian dalam bahang panas, lenguh kaki ke sana sini dalam kawasan yang luas lagi lapang. Topi pun tak dapat melindung kulit yang sedia HITAM.

Tugasan cuma 30%, kerana kali ini ada pihak yang dilantik menjadi Urusetia penuh. Tapi hasrat untuk menerbangkan diri tinggi di atas sana, dipegang kukuh di hati.


Sabar menanti giliran. Mesti. Aku mesti buat. Jika tidak aku tidak puas dan rasa tak lengkap. Sia-sia nanti. Walau bukanlah pertama kali menjadi musang terbang, tetapi tetap teruja sakan nak buat lagi. Cabaran yang tidak harus dilepaskan.


Yang ini memang pengalaman pertama.... tidak susah sangat rupanya.


~...terimakasih tidak terhingga kepada semua pihak terutama pihak Kem PLKN Paya Indah Wetlands, dari bos yang baik hati lagi pemurah ke para jurulatih yang gigih mengawasi sehingga kepada tukang masak di kantin dengan menu yang sangat enak...~



15 comments:

  1. Jelezzzzzzzzz nyer ... nanti lain kali boleh ikut tak? ;)

    ReplyDelete
  2. ACIK > Nanti Kak Azie story lebih details di sana yerrrr... btw, 26hb nanti turun tak Gathering Blogger? nak cari geng nihhh...

    ReplyDelete
  3. sib baik bukan musang berjanggut ha ha

    ReplyDelete
  4. salam kak azie
    Caya lah kak azie, ni la namanya wanita besi, lasak ....

    Flying Fox tak pernah try, tp nk sgt try, tak jumpa lagi peluang. Kayak tu dah selalu, tp best

    nak ikut jgk bole?

    ReplyDelete
  5. Salam..
    Lama dh tak buat flying fox...gamak nya kalau buat pulak musang pun kagum!

    ReplyDelete
  6. ACIK > jangan ler jelezzz... nanti cepat tua.. hahaha... ader ker cengginih?

    CALUK > kalu ko try naik dia akan jadi Katak Berjanggut Terbang... heeeee...

    ReplyDelete
  7. Nasib baik kayak tu tak bocor, klu tambah sorang lagi, haruis teruis jahanam kayak tu, hahaha

    ReplyDelete
  8. ROSNANIE > lasak tu udah macam jantan. Tapi kalu kata besi tu, belum lagi. ROS kene try terbang musang ni, best sangatttt.... rasa nak buat 2,3 kali lagi hari tu, tapi tak sempat dahh..

    SHANIZA > Musang pun dah berselerak lari, sebab tiap kali sorang terbang, asik ler jerit. Musang pun takuttt.. hahahaha..

    ReplyDelete
  9. PAK SYED > mokalu PAK SYED rasa nak pi kayak, habaq mai kat cheq, bleh kita pakat ramai pi sinun... Pakat berendam tang kolam tu kutip telipuk....

    amboi lama tak kelih aih...

    ReplyDelete
  10. huiii p tak ngajak pun...celuih juga dia masuk lam kayak tuh noo..

    ReplyDelete
  11. FADZIL > wehhh jangan main todoh todoh ekkk... Kiter dah ajak awak, tapi awak kata awak nak pi naik kapai hat lagi besaq dari kayak...

    Bukan pasai celuih, kayak tu memang saya bawak sendiri dari rumah, tu yang bleh muat tuh... Jangan nak penaya kawan larrr...

    ReplyDelete
  12. Wowww.... seronoknya teringat kenangan masa pi kem Kadet Bomba di Kuala Woh masa sekolah dulu. Ada flying fox dan monkey apa tah namanya...

    ReplyDelete
  13. Salam Azie..

    boleh tahan lasaknya Azie ni, ya?? Kakcik kalau zaman kanak2 riang dulu pernah la 'terjun tarzan' guna akar kayu di pohon ara... bedebussss ke dalam Sungai Perak... :)

    ReplyDelete
  14. DIANA > memang seronok bila kita dapat libatkan diri dalam xtvt lasak ni. Mencabar keyakinan diri sendiri. Melatih pada disiplin yang tinggi, sbb kalu tak ikut peraturan, buruk padahnya...

    ReplyDelete
  15. Salam Kak CIK, boleh tahan lerrrr...

    Azie ni pun bukan kanak-kanak lagi, tapi dah jadi jakun tu sebab sebelum ni tak berpeluang sangat nak buat semua tu... hehehe..

    Hari tu nampak juga tali panjang untuk terjun tarzan tu, tapi tak berani nak cuba sebab takda jurulatih hari tu untuk yg itu. Saya kalu tak yakin, memang tak akan buat. Saya akan buat perkara yang saya benar-benar yakin sahaja...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails