Sunday, October 31, 2010

Karnival Niaga: Meriah tapi Mahal...!

Pergi sekerat hari ke Karnival Niaga anjuran PIBG Sekolah Kebangsaan, anak, pagi tadi.


Aku tak tau apa nama benda mainan ni, tapi playground@belon besar tempat budak-budak lompat ni RM3 = 15 minit. CHAK masuk 2 kali.

Agak meriah sebab ada banyak gerai tapi kami tak ronda semua pun. Cuaca panas, lebih seronok duduk di kantin dan di bawah khemah depan stage tengok karaoke, pakaian beragam.

Yang tak tahan, makanan yang dijual, adohaiiii... mahal! Mahal kerana tak sepadan dengan benda.

Air dalam cup kecil (kecil sedikit dari yg biasa dari pasar malam jual) = RM1.50 Air botol yg disumbangkan oleh pelajar. (CHAK sumbangkan hotdog, ALIA sumbangkan air gas).

2 senduk Nasi Goreng simple = RM2.50
Nasi Lemak (skit jer) + telur = RM2.00

Semua belian gunakan kupon yg dibeli awal oleh pelajar. CHAK dan ALIA beli RM25 sahaja berkongsi 2 orang. Phiewww!


Apapun tahniah kepada semua guru dan pelajar juga PIBG yg berusaha.



Rumah Hantu, RM3 per entry. Barisan beratus panjang betul, kebanyakan murid lelaki. Kami tak masuk pun, takut CHAK demam lak. ALIA jer masuk dengan kawan dia.

Ada live band, tapi lama tunggu takda pun orang yang main.


Tiba-tiba lak mamat belon ni melonjak. hehehehe

Selain dari gerai makanan, ada juga Takaful buka booth, Besta Kamus, jualan pakaian terpakai, Sand Art, cenderahati termasuk minyak wangi, aromaterapi, muq, buku dll.

Yang mencuri tumpuan dan mencuit hati. Cute!



12 comments:

  1. kembar ke sikecik 2 org tu...? comel :)

    ReplyDelete
  2. masuk tak rumah hantu? takut tak? hihihihi

    ReplyDelete
  3. biasa tmpt2 mcm tu mmg mahal mereka nak cari duit tp ptt kan...:)

    ReplyDelete
  4. ECHAH > Budak cute tu bukan kembar. Sebenarnya ada 3 beradik lelaki, pakai baju kemeja yang sama juga. Tak snap si abang. Budak2 ni lasak sampai naik pentas masa pertandingan karaoke. Mak ayah dia melompat kejar. hahahahaha


    EELOBOR > Tak masuk la, panjang betul barisan nak nunggu.

    ReplyDelete
  5. CT > Memang faham. Bila ada karnival yang hanya setahun sekali, barang memang mahal. Tak leh banding dgn harga luar. Tapi bila tengok harga tak padan langsung dgn benda, memang tak beli.

    ReplyDelete
  6. mamat belon tu laju je enterframe bila kak azie ambik gambo... agaknya excited nampak Alia kot.

    ReplyDelete
  7. VIC > Hikhikhik!
    Kak Azie pun terkejut tetiba jer Mamat Belon tu melompat, sbb dia nampak kita nak snap.
    Excited mender la, Kak Azie jalan sorang jer masa tu.

    ReplyDelete
  8. salam azie..bestnya pergi karnivel..selalunya tempat2 gitu harganya tinggi..nak cari untung..bukan kita tak tahu tapi biarlah berpadan dgn barangnya kan..

    ReplyDelete
  9. salam azie..bestnya pergi karnivel..selalunya tempat2 gitu harganya tinggi..nak cari untung..bukan kita tak tahu tapi biarlah berpadan dgn barangnya kan..

    ReplyDelete
  10. hebat betul PIBG sekolah tu...meriah giler!! siap ada rumah hantu tu..

    ReplyDelete
  11. MAKCIK MERIAM > Betul tu. Yang mana tak memadan dengan benda, memang saya tak beli.



    ANA > PIBG sekolah hebat, guru rajin, Guru Besar kuat berusaha...
    Guru Besar adalah seorang wanita.

    ReplyDelete
  12. mahal gaks ek, tp kita supportler mana boleh, ek

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails