Thursday, October 7, 2010

Berkat Sebuah Kesabaran... Kenapa Hanya Sebuah?

Sepertimana yang dikhabar oleh seorang dua kawan rapat aku, tentang keputusan temuduga ke UiTM utk sesi yang akan datang, boleh disemak tepat jam 5.00 petang tadi, maka selepas 5.30 ptg, seorang anak dara (yang sebelum ini dah kebosanan menjadi Nanny utk adik-adiknya yang berdua orang itu), melompat-lompat kerana dia berjaya mendapat tawaran untuk ditemuduga bagi kursus yang sangat dia inginkan. (panjangnya ayat intro niiii.....)

Sungguh besar hasrat dan harapan aku, dia akan lulus dalam temuduga tersebut dan kali ini dia sungguh tidak kisah ke ceruk mana pun kena lempar, asal saja dia dapat belajar kursus yang dia sangat ndak. Sejak dari Form 2 lagi dia sangat mahukan Interior Design ini... (nak jadi lebih dari Eric Leong kalu boleh).

Eric Leong, pic from Google


Dan, kebetulan menu dinner malam ini agak sedap. Paprik Ayam lagi. Samada aku teragak nak masak atau teringat permintaan kawan yang sorang itu kepingin Paprik Ayam dari dapur comot aku, ntah kenapa dan akhirnya selesai juga semangkuk besar.


Sebagai menutup skit rasa bersalah (atau nak provoke utk disalahkan lagi?) aku mms pic Paprik Ayam kepada dia, “Tengok ler dulu...” Nak masakkan, ntah bila. Sabar yooo..!




~...kerana sebuah kesabaranlah, SERI BULAN bertahan di pinggir Kampung Separuh Desa, walaupun keretapi sudah berulangkali singgah di Gemas dan HISYAM tidak lagi balik. Sehingga JALIL menyindir, “Sabar nan sebuah juga yang dipegang, kenapa tidak sebakul?”...~



23 comments:

  1. sedap tu ayam paprik..moh anta sini sikit...:)

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Tahniah, dah separuh impian tercapai tu...tinggal separuh lagi je

    Alamak! paprik...hu huh u dah lama tak wat...paprik seapoot satu!

    ReplyDelete
  3. CT > buat sendirik tu yang sedap..


    ANYSS > Tambah lagi satuuuu...! Nasi Putih juga kasi tambahhhh...!

    ReplyDelete
  4. tahniah pada yg berjaya masuk uitm tu...nanti belajau rajin2 naa..

    ReplyDelete
  5. tahniah untuk anak dara itu...

    ReplyDelete
  6. congrats for ur doter....erm..sedapnya!

    ReplyDelete
  7. Semoga anak akak berjaya !

    amboi...padprik!

    Walaupun raya dah habis, saya rasa macam nak pergi rumah akak jer lah...

    ReplyDelete
  8. tahniah sangat2!!! bestnya!

    Dari dulu sampai sekarang saya memang minat bidang ni, tapi result spm yg relate dengan bidang tu tak melayakkan diri... huhu...skrg hanya mampu praktikkn kat umah jer:p.. tahniah lagi:)!

    ReplyDelete
  9. kawen jer dgn orang macam eric leong ittewww.. volleee

    ReplyDelete
  10. hoyeah! hoyeah! congrats IKA! finally dpt jugak apa yg dia nak..

    neway, sedap nmpk paprik tuh..hurm..meleleh air liur :p

    ReplyDelete
  11. tahniah dapat sambung belajar...bak sini paprik tu...nyum..nyum...

    ReplyDelete
  12. BANG LANA > aminnnnn terimakasih.



    EELOBOR > Terimakasih.



    NAA > Thanks!

    ReplyDelete
  13. AZRINA > Nak datang rumah boleh, tapi raya dah abih. hahahahaha


    JUMA > Kalu nak belajar, tiada had masa. Boleh lagi tu.

    ReplyDelete
  14. EN_ME > Eric Leong ler kot yg takda masa nak berkawan dgn kiter... :)



    SHIKIN > Baru temuduga cheq oooiii...



    ANA > terimakasih. Yum yum!

    ReplyDelete
  15. azie...
    nampak sedap paprik tu.. nanti bg resepi.....

    ReplyDelete
  16. AKAK > aduhh.. malu saya orang minta resipi. Kena jumpa dulu laarrr...heheheh

    ReplyDelete
  17. Zureen doakan semoga berjaya dgn temuduga tu..

    ReplyDelete
  18. wah...sedap nye!!!
    byk masakan akak yg nk kena rasa kalau p umah akak nie...terutama nye sambal yg selalu dpt pujian tu...hahahaaa

    ReplyDelete
  19. wahhhhhh....
    Anak dara itu nanti boleh beger2 rumah antie bila dah terrer nanti..

    ReplyDelete
  20. ZUREEN > Aminnn.. Terimakasih.



    ACU > Ahaaa.. Pandainyer dia bodekkkk!

    ReplyDelete
  21. DrSINGA > Beger blehhh. Nanti quotationnya MAK dia yang buat, tau. hahahahaha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails