Friday, October 29, 2010

Beca Tunda yang Penuh Muatan...

Sekadar menurunkan beberapa “penumpang” yang penuh dalam Beca Tunda...

Sekitar Gathering with Geng dalam Program MENTANGLING: 15 Oktober.

Terimakasih kepada DJ Nik Aida dan penerbit, Noraini Ibu @ Kak Anoy.









Terimakasih kepada sekian ramai sahabat yang sudi menyokong.

****

Selepas menghantar IKA ke Shah Alam, for her ID’s interview, meronda ke serata Plaza Alam Sentral & PJ.

Ada orang nak cari gitar bass dan topi keledar canggih (utk motor canggih lah, of course...).



Tapi seorang aku, lebih seronok melayan Cendol yang sedapppppp bangat di tepi jalan berhampiran Taman Medan.

****



Majlis walimatulurus yang bertema PURPLE, sehingga terpesona melihatnya, dan telinga dihidang lagu dari live band. Selain menunya yang enak berserta Rojak Buah dan Cendol lazat....!

****



Menyertai “orang-orang lelaki” yang bergebang pasal paperwork + tender, tapi sekali lagi, seorang aku lebih faham tentang Nasi Beriyani Lauk Ayam dan Sate Mas di R&R Bukit Dukong... Layannnn.!



~...menjadi orang yang terbelakang bukan bererti tidak mendengar loceng tanda waktu berakhir, malah bisik Minah(s) Kepoh kat depan pun jelas di telinga...~






22 comments:

  1. Terliur pulak tengok cendol tu. tempat saya susah nak dapat cendol.

    ReplyDelete
  2. Rindunya nak baca posting Kak Azie...yang terliuq haruslah cendoiii...eheksss

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Mesti banyak lagi muatan beca itu untuk dipunggah, kan? Tak mengapa kakcik menanti di sisi jalan untuk melihat muatan yang dipunggah itu... :)

    ReplyDelete
  5. salam kak azie..

    uwaaaaa rindunya nk makan cendol.. hari tu masa balik malaysia batuk2. tak berani nk makan ais lebih.. bila kat sini rindu ler pulok

    ReplyDelete
  6. ZEZEBEL > jangan sampai banjir keyboard sendiri...:)


    NAA > jom pekena cendol jommm...!

    ReplyDelete
  7. Salam KAKCIK > Jaga-jaga duk tepi jalan tu, jangan sampai makan asap. hehehehe...

    NIDA > Salam Nida. Kalu rindu, buat sendiri jer cendol tu. Yummy!

    ReplyDelete
  8. best tu kenduri ada rojak ngan cendol..masyukkkk!!!!

    ReplyDelete
  9. cendoiiiiiiiiiiiiiiiii...! aduiii bikin rindu nak balik kg ni :(

    ReplyDelete
  10. wah...sape yg jadi pemain bass macam husin jalal tuh (double bass)..hihihi

    ReplyDelete
  11. lamanya 'membisu'

    rindu celoteh mu...
    :)

    ReplyDelete
  12. lama rasanya tak makan cendol sedap .. selalu juga makan tapi ada jer yang kurang !

    ReplyDelete
  13. salam kak azie,
    terliur nengok nasi bariyani tu padahal perut kenyang baru makan sarapan yang heave... lama sungguh tak pekena nasi beriyani..

    ReplyDelete
  14. salam azie..wow best kan jalan2,pusing2 dan makan2..sedap je semua makanan yg terhidang tu..terliur makcik tenguk nasi tu..ditempat makcik kenduri banyak selepas raya haji nanti..

    ReplyDelete
  15. amboi beras beriani dia... power sungguh...
    Tengok pun dah terliur.

    ReplyDelete
  16. dah lama tak pekena cendol...sedap lak tengok...

    ReplyDelete
  17. ANA > Yup, kalu pi kenduri ada CEndol, memang layaaannn!



    ECHAH > Kalu rindu, jom kita sama-sama balik kg, lepak di Taman Tasik Tepen, pekena Char Kuey Teow dgn Cendoi...

    ReplyDelete
  18. EELOBOR > Pemain gitar bass tu baru umur 12 tahun...


    DrSINGA > Bisu sat sajaaaa...

    ReplyDelete
  19. Al-LAVENDARI > Betul lah Bang HAMZAH, ada masanya kita makan cendol kena juga yang tak berapa sedap.



    AANAS > Kak Azie makan tu sebab dah lama tak pekena gak...

    ReplyDelete
  20. MERIAM > Salam Makcik. Rindu kat makcik...:)
    Jom kita pi jalan-jalan.



    VIC > Ok lah jugak, tapi rasanya Kak Azie dah pernah makan yg lagi sedap dari itu.

    ReplyDelete
  21. ACU > Biasanya cendol ni sedap makan di bulan posa, kan?

    ReplyDelete
  22. apa hidangan yang istimewaa di sana ? sotongg kaa ? ketammm kaa > udanggg kaa ? wah banyaknya wanitaa wanitaaaaaaaaa sedang salapan

    ahakssssssssssssssssss

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails