Wednesday, October 6, 2010

Selamat Pagi Rabu: Bukan Hari Untuk Merapu...

Selamat Hari Rabu.
Di Alor Setar, Kedah, ada tempat nama Pekan Rabu. Lama tak pi.> tiada kaitan dengan tajuk.

Semoga sihat semua, lama gak tak update blog. 3 hari? 4 hari?> tiada orang kisah, I know.

Agenda memanaskan badan: sarapan Meehoon Goreng yang sungguh plain. Kosong tapi rasanya ntah kenapa, sedapppp!


Walaupun dah sedap, tapi sebab dah terbiasa makan dengan Telor Goreng Mata LUMBU a.k.a. Telor Goyang, perhhhh!

Jommmmmmm!


17 comments:

  1. ah sedap! bihun goreng, telur mata dgn sambal. vavava...!

    ReplyDelete
  2. GB > Tu brek motor ker brek basikal? hahahaha

    jommmmmm!

    ReplyDelete
  3. uihhh sedap mi kosong (takde sayur lagi best, haha) makan camtu. nasib baik tak puasa hari ni :)

    ReplyDelete
  4. azie..
    mee hoon tu kalau ada sambal sotong... perrrggggghhhhhhhh.....

    ReplyDelete
  5. salam kak azie.. agaknya kosong tapi perencah dia sedap kot, either ikan bilis atau udang kering.. tol takk..?? sebab selalu saya makan meehun kat kedai/warong, kalau kosong mesti tak sedap, mesti kena gak boh lauk lain baru boleh makan.. tapi bila jiran bagi meehun goreng kosong, makan tak hingat..

    ReplyDelete
  6. hang pernah mkn mee hitam?nak tau sedap ka tidak hang kena tanya karipap sireh pasal hari tu dia mkn tak habih hahaha :D

    ReplyDelete
  7. Telur goreng mata lembu masak kicap pun sodappp..

    ReplyDelete
  8. Apakah catatan sekadar memenaskan enjin??? Hehehe... (Siapa kata tiada yang kisah?? kakcik jeling2 kat side bar blog kakcik tu tau... tengok bilalahhhhhh Azie nak 'naikkan' catatan baru) (*_*)

    ReplyDelete
  9. kak,

    kalau kena gaya masak dan cukup rasa.. mihun unplugged pun sedap.. huhu.. tulur tu kasi tuang kicap kipas udang.. besssnyer....

    ReplyDelete
  10. kalau dah peminat mihun...kosong pun sedappp...mcm anak saye yg sulung tu..janji mihun goreng..semua dia belasah tak sedap belakang kire..

    ReplyDelete
  11. jangan goyang kuat sangat telo

    ReplyDelete
  12. KUCING OREN > tak makan sayur kah?



    AKAK > ada jer Sambal Sotong tadi dijual sama, tapi saya tak amik sbb tengok macam tak menarik pun.

    ReplyDelete
  13. AANAS > Itulah beza orang buat sendirik kat rumah dgn orang meniaga. Kosong sebab jimat kos wpun dijual sama rega mcm yg ada rencah. Barangkali dia blend udang kering dgn sambal. Sebab tu sedap jer.


    ECHAH > bunyik macam Mee Kolok jer? aku pernah rasa tapi kalu yg betul hitam tu tak pernah lagi. KARIPAP SIREH tu lama dah aku tak jumpa, nak tuntut janji belanja Ayam Kampung pun blem dapat nihhh...


    .

    ReplyDelete
  14. ZUREEN > yup. Buh Bawang Besar dan Cili. Perhhh!


    KAKCIK > thanks sebab memahami. Sekejap lagi cuba nak upkan catatan baru. Enjin baru nak panas nihhh...hehehehe

    ReplyDelete
  15. EJA > Woooo Mihun Unplugged? hebat nama. Yes. Siram Kicap Kipas Udang. Terangkat!


    AIN > Anak mau makan mihun kosong ok lah. Jangan dibuat jamu ke orang, nanti dikatanya kita Kudukut! hahahaha

    ReplyDelete
  16. CEMOMOI > Kalu goyang kuat, kenapa?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails