Tuesday, August 16, 2011

Ramadhan 16th: Ulangtahun Kelahiran & Cerita Bonus...

Assalamualaikum
Thalatha
Ramadhan 16th
...dah ada yang dapat gaji? > sengihhh


Kakitangan awam, bakal menerima bonus separuh gaji untuk raya. Swasta? Ada yang dapat, ada yang kena tunggu hujung tahun atau Chinese New Year dan ada juga yang langsung tak dapat-dapat dah berapa tahun tunggu... Anda kategori mana?

Syukurlah bagi yang ada rezeki melimpah di bulan mulia. Tak kira dari gaji berlebih, atau dari hasil berniaga di bulan Ramadhan juga yang sudah tentu senyum lebar bagi orang berniaga kuih raya. Rezeki bermusim. AA macam biasa, jual Kuih Tart Nenas saja. Stok akan sampai hujung minggu ini, dan delivery bermula minggu hadapan. Are you ready?? hahahaha...

04-08 lalu, ulangtahun kelahiran ke-21 buat si AMOI. As usual, kami tidak pernah ada sambutan besaran pasang khemah atau tiup lilin 4,5 tingkat. Buat cara kami sahaja. AMOI request masak sedap-sedap untuk berbuka.

So mencarilah aku si ikan Siakap di pasaraya, sebab dia request tingin nak makan Siakap Kukus macam kat restoren. Mujurlah jumpa nan seekor, dah rezeki.

Jeng! Jeng! Jeng!


Snap sebelum dicomotkan oleh Kicap dan Sos Tiram.


Sambal Tumis Bilis + Tempe ni pun dia request jugak.

Untuk diri sendiri, dia beli kek kecil dari SR masa balik dari tempat praktikal.

Hmmm... dah 21 tahun, tapi halia kunyit serai pun tak reti nak beza lagi. Bak kata orang dulu-dulu, “masak nasik pun masih mentah hangus lagi makcikkkkk.....”


Okey, now citer pasal Mak Tarzan tu plak.

Minggu sebelum posa dulu (lama dah citer nih), AA menang kuiz di magazine lagi (majalah Cosmopolitan). Dulu AA dapat kosmetik cream (worth RM256), kali ini dapat set jenama Max Factor. *thanks buddy, sebab rajin tolong pi amik di Damansara.


Max Factor ni memang sejak dulu, identitinya Black. I like!

Tahniah untuk diri sendiri, kerap juga ada tuah bila masuk contest.


Menu pilihan entri kali ini:

Sotong Goreng Kicap + Brokoli, request by MyTOKLAKI.



~...begitu bersungguh SERI BULAN belajar memasak Nasi Lemak Buah Bidara hanya semata-mata HISYAM pernah berkata “kerana kasih hamba turutkan” malang sekali Limau Purut tidak upaya dilurutkan kerana batang berduri mencucuk jiwa...~












16 comments:

  1. Hepi besdei AMOI - semoga terus cemerlang dalam apa juga yang diceburi (yang baik2 tentunya). :)

    Bertuah sungguh Azie. Kakcik dah lama MALAS nak masuk apa2 kontes, mungkin sebab jarang menang!

    ReplyDelete
  2. Happy Belated Birthday AMOI. AA rasa tak yg anak walau dah besar kita rasa ada saja yg kita nak bagi teguran padanya....

    Max factor kakak suka lipstick dan blusher dia soft...

    ReplyDelete
  3. Hepi bufday amoi...

    kak z memang bertuah ek...jeles pulak kak z asyik menang je...hehehehe

    ReplyDelete
  4. hepi belated bufday AMOI...

    kak azie siakap stim...terus meleleh ayaq lioq...:)

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday AMOI..
    tak pe belum kenal atau belum dapat bezakan tu semua..masa nya akan tiba..

    ReplyDelete
  6. saya tak pernah makan sotong kicap seumur hidup.saya kasihan~

    ReplyDelete
  7. Happy birthday Amoi.. dulu orang kata 21 tahun dapat kunci.. tapi la ni 18 kot... :)

    sedapnya nampak sotong tu..

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat azie,untungnya dapat max faktor mahal tu.
    Happy birthday buat Amoi.Syukur dapat anak yang tak banyak kerenah.

    ReplyDelete
  9. heppy belated birthday to amoi.
    best tu akak sambal tempe, saya suka

    ReplyDelete
  10. Hepi besday......

    Alhamdulillah bagi yang dapat bonus & kepada swasta memang akan dapat juga tu, mungkin lewat sket dapat. sekali dapat memang berbaloi2......

    ReplyDelete
  11. selamat ulang tahun utk amoi.

    akak selalu memang hadiah ye? bestnya,..saya dulu rajin gak masuk...dapat jugak sikit2..buat seonok2..sekarang dah malas beli majalah..takdelah contestnya..lagipun tak suka masuk yang payah2 atau sms..eee

    ReplyDelete
  12. KAK CIK:
    Terimakasih Kak Cik.

    Bertuah tak bertuah sangat lah. Ada kala tak menang juga. Nasib dan rezeki.



    CT:
    Terimakasih CT.


    KAK ZAKIE:
    Alahhh Kak. Tak kira besar kecik. Semua kena leter kalu ada yg tak kena.
    Saya selalu guna Compact Powder jer selama ni. Skang bleh lah try Lipstik lak. Yg saya dapat tu ialah Foundation, Mascara dan Lip Gloss.

    ReplyDelete
  13. ACU:
    Terimakasih.
    Jeles jangan tak jeles! hahaha



    JUN AINA:
    Meleleh ayaq lioq tu kena lap, jangan sampai basah keyboard. hahaha



    ACIK ERNA:
    Nanti soh depa belajaq sendiri memasak dan mengemas.

    ReplyDelete
  14. BUJAL X:
    Allergic sotong atau takut jadi sotong lak? hahahaha



    ANAA:
    Kak Azie tak percaya bab-bab kunci pada umur tertentu nih.



    Kak ZAITUN:
    Berkarenah jugak Kak. Tapi dah anak... redha saja lah.

    ReplyDelete
  15. MAMASYAZA:
    Terimakasih.
    Sekarang ni, Jawa tak Jawa semua orang suka tempe.



    EELOBOR:
    Terimakasih.
    Betul lah. Ada orang sekali dapat bonus, sampai 4,5 bulan sekali.



    ERI-CHAN:
    Terimakasih.
    Selalu menang pun tidak juga. Tapi ada ler juga.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails