Thursday, June 10, 2010

Baru jer baik demam, ini dah deman lagi...?

Adakah kerana aku sudah tidak cukup kuat antibodi? Rasanya baru jer seminggu aku baik dari demam, tetiba pagi tadi aku demam lagi.

Demam mengejut tanpa sebab, tapi aku pergi keja jugak. Menahan seksa menggigil dalam aircond. Walaupun ada shawl buat membungkus badan, tidak cukup untuk menahan kedinginan. Tapi sebab aku berkeras juga, so berjaya juga aku bertahan sampai petang tadi. Esok tak sure, larat ke idak nak pegi kerja. Mood swing....!

Area sini, makan agak mahal. Dulu area Tiga Segi Emas, penuh kompleks kiri kanan depan belakang, masih juga ada foodcourt yang murah dan banyak pilihan. Tapi di sini, agak berbeza. Tadi Nasi Ayam = RM5, jika di tempat lama cuma RM3.50 dan ada yg RM4. Meehon Goreng (plain kosong) dulu RM3 sahaja, tapi di sini RM4.50. Aku pernah kena Nasi Campur + Ikan Goreng + Sayur + Sirap = RM7.80. Memang mahal giler...! Nak marah pun ada...

Tadi kakak aku KAK YANG datang sekeluarga dari kampung. Kerana aku demam, tak masak apa pun, belikan roti canai jer. Anak buah aku, NURULHUDA baru lepas accident, terjunam dgn kereta dari jalan atas (kat area rumah di Bukit Jalil) ke jalan bawah, sampai tergolek. Mujur dia langsung tidak cedera. Nampak sihat jer tadi.

Ngeri aku tengok keta dia jadi camni. (Pic copy dari FB anak buah aku)

Dalam apa keadaan sekalipun, berhati-hatilah. Aku yang tak suka berjemur panas ni pun leh demam tiba-tiba...


*aku demam kerana degil? Menjadi seorang yang keras hati dan degil, bukan suatu yang salah, kan?


28 comments:

  1. pegi laa klinik esok amik ubat kuat..!!!

    ReplyDelete
  2. degil kerana hendak memajukan diri adalah menguntongkan..teruskan tapi kalau degil membawa rebah..elok d elak demi untuk kemajuan diri.

    kau memang degil..pergiiiii klinik lekas...ambil obatttt makannn..bungkuih kasi ketat biar cepat kebah. jangan nnt melepas Si Leman Dawi..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum sis
    Demam?Untuk pengetahuan sis pun saya demam sekarang ini.. Baru je kena 5 minit.. Huhuhuhu

    Btw saya ucapkan takziah kepada mangsa kemalangan tersebut.Kirim salam saya buat beliau.Katakan "Hidup kita hanya sekali sahaja, gunalah kehidupan itu dengan sebaik-baik mungkin."

    Selain itu, saya berharap sis dapat sembuh dengan cepat ya..

    ReplyDelete
  4. kerja terlalu kuat kut. semoga cepat sembuh kak azie.

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Demam ari tu belum baik betul lagi tu...banyak2kan rest dan lupakan seketika urusan dunia. Tak salah jadi bruang kutub sesekali ;)

    Selamat berehat dan makan ubat...cepat sembuh ya

    ReplyDelete
  6. ICE > ubat kuat? Hmmmm.... minum air Tongkat Ali, bleh tak?


    FADZIL > komen yang membunuh jiwa raga aku...

    ReplyDelete
  7. AYIE > alahai demam jugak? Jom sama-sama kita makan ubat.
    *Anak buah saya akan baca komen AYIE itu. Thanks


    EELOBOR > kadang2 takda kerja nak buat pun leh demam jugak.

    ReplyDelete
  8. azie..
    mungkin azie demam semula sebab tak cukup rehat... baik rehat betul2.. biar sihat betul2 baru kerja semula...

    ReplyDelete
  9. ANYSS > terimakasih. Betul, kadang2 kita sering benar terlalai.

    ReplyDelete
  10. slm sis, saya pun masih demam-minggu lepas demam 2 hari pastu baik. sabtu demam blk smpi sekarang! teruk pula demam kali ni, siap muntah & pening yang terlampau. pergi check, doktor kata over stress~ ohhh!!

    alhamdulillah anak buah sis selamat. lain kali kena extra careful drive tu ek dik~ saya dulu koyak dagu (berjahit 8) jatuh motor dekat tol UPM. dagu pun dah senget~ huhu.

    **segitiga emas? di mana? sy dulu di IMC :)

    ReplyDelete
  11. AKAK > ubat dah makan, tapi saya rasa kuman tu tak abih keluar lagi kot...

    ReplyDelete
  12. OTHMAN JULIANA > salam. Kak Azie pun demam hari ini sakit kepala yang sangat teruk. Sakit betul, sampai jalan terhuyung hayang...

    SegiTiga Emas tu, area tempat kerja Kak Azie dulu. Kawasan Bukit Bintang, dekat Park Royal Hotel.

    ReplyDelete
  13. Akak .. take care okay. Pergi lah jumpa doktor ambik MC. Tak yah pergi kerja

    Takut nyer tengok kereta anak buah akak tu tergolek. Syukur dia tak apa apa kan.

    ReplyDelete
  14. Akak .. take care okay. Pergi lah jumpa doktor ambik MC. Tak yah pergi kerja

    Takut nyer tengok kereta anak buah akak tu tergolek. Syukur dia tak apa apa kan.

    ReplyDelete
  15. ACIK MLMW > esok kena pi klinik jugak kot...

    Syukur anak buah tu tak cedera apapun..

    ReplyDelete
  16. uwaaaaaaaaa....sama la kita kak...
    balik Bandung demam...balik dari Saigon pun demam...uwaaaaaaa..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. yea sis~ sy dulu pn area segitiga emas. sy kat bgnn IMC tower tu-sblh concorde :D BB lak, sekolah sy kat situ dulu-BBGS. hehe~

    ReplyDelete
  19. Walaweh...!!!Moga Nurulhuda tak trauma. InsyaAllah jiwanya kuat kental.

    Payung biru tu datang dari mana? Tercampak dari dalam kereta ke?

    ReplyDelete
  20. deman perubahan harga le tu... kopakkkkk

    sama kopak dengan keta tu, camana pulak bule payung tersangkut kat pintu tu... musykil.. apa pon alhamdulillah slamat. tapi baik g check doktor takut ada pendarahan kat dalam, lama-lama jadi lebih bahaya

    ReplyDelete
  21. aku demam sari jek sbb pagi demam petang aku terus pi klinik.doktor tu cakap badan aku tak berapa panas pun dan takyah ambek antibiotik.

    aku kalau demam mmg kena paksa gi klinik.demam pun tak sempat nak hinggap hehehh ;p

    skrg musim demam virus.kena cepat pi klinik beb.

    ReplyDelete
  22. ACU > Makan ubat yer sayangggg... Nanti leh pi jalan-jalan lagi...


    OTHMAN JULIANA > Kak Azie kerja area situ sejak BBGS tu masih tegak, sehingga PV tu wujud.. Skang dah pindah area lain dah. Rindu la pada SgWang, BB, PV, Lot10 dan Secret Recipe!

    ReplyDelete
  23. KHAYALKHAYAL > Payung tu dari keta tu. Orangnya dah keluar. Rasanya dia ok jer. Kalu I mungkin dah trauma ler kot. Tapi dia relax jer..


    CEMOMOI > Dia dah buat xray dah. So far ok semua, alhamdulillah.

    ReplyDelete
  24. COMBI > Ubat aku yg dulu tu pun tak abih lagi. Makan yg itu, terus kebah.

    ReplyDelete
  25. PHV 7682.. tergolek dog tewww.. uhuhu

    ReplyDelete
  26. ngeri nengok...
    kak Azie..moga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  27. EN_ME > terguling kaki ke atas....:)


    KAKZIE > terimakasihhhh


    CALUK > jommmm mencendol kita.?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails