Tuesday, June 29, 2010

Nak makan durian...! Nak makan durian...!

Ya, lama tak update. Tak penting pun sebenarnya, kan? Dah memang takda mood nak menulis, nak wat cemana.

Mula-mula, 2,3 hari lepas lagi, dah plan nak menulis ler apa saja konon asal blog ni bergerak setapak. Tapi, bila nak start, teruih blank. Ok, lets fill in the blank!

Yang terlintas dalam fikiran ni sejak sebelum sakit ritu, adalah nak makan durian... nak makan durian.

Sekarang dah pulih skit, semangat nak makan durian tu semakin membara. Dah ada pun orang janji nak belanja durian sebakul, kan? Ehh sebakul kan awak sebut tadi? hehehehe..

Kalu pun rasa macam aku salah dengar, anggap jer lah belanja durian tu sebagai hadiah istimewa buat orang yang baru baik demam ni, ek? Bleh gitu? pleaseeeeeee....!


Ops! aku tak nak durian beli sendiri, aku nak yang orang belanja. Belanja sempena hari istimewa, ok. Rasa macam dah lama tak mengada, so anggap jugak lah ini hari mengada aku. Wuekkkkkk!



25 comments:

  1. teringin juga
    tapi...tak pandai nak beli
    selalu jeling2 je

    erk..org baru baik demam tak elok mkn durian..hehehe

    ReplyDelete
  2. KAK KUJIE > hehehehe jangan ler patahkan semangat saya Kakkkkkk....

    ReplyDelete
  3. aha.. kalau nak orang belanja... mai datang johor...

    ReplyDelete
  4. Rasanya tidaklah begitu elok untuk memakan durian (apatah lagi sebakul - kecuali dalam bakul itu hanya ada sebiji durian!) sebaik sahaja pulih dari demam.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. siap ada hari mengada ker? hehehe

    ReplyDelete
  6. nak jugak.. nak jugak... teringat kisah lama, pernah demam tak boleh nak bangun sebab makan overdose..hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau pun azie teringin sangat makan seulas dua sebab orang baru baik sakit tak berapa elok makan durian.

    ReplyDelete
  8. nak murah cari kat broga, ok gak kualitinya

    ReplyDelete
  9. AYIE > sampai nak kene pegi Johor plak? adehhhhh..


    KAKCIK > yang disebut sebakul tu adalah semangatnyaaaa!

    ReplyDelete
  10. EELOBOR > hari tak mengada dah banyak dah, so sekali sekala mengada plak. :)


    NIDA > cepat balik, kita pi kenduri durian.

    ReplyDelete
  11. KAK ZAITUN > alaaaaa... takkan nak makan seulas dua jer? mana puas camtuuu..


    CEMOMOI > sampai ke Broga? jom kitaaa...

    ReplyDelete
  12. teringat time balik kampung ari tu, kami singgah tepi jalan, makan durian....aduh....nikmatnya.....(hehehe...saje nak bagi kak azie jeles)

    ReplyDelete
  13. Salam kenal,
    Baru semalam pekena durian balik pulau..panas satu badan tengok bola..

    ReplyDelete
  14. Meowwwww ... am liking it too :) nice fruit!

    ReplyDelete
  15. baru 2 ari lepas kami kenduri durian..HOD acu belanja...durian dari dusun dia..sangat sedap..satu opis makan kat bawah pokok...best..

    ReplyDelete
  16. alahhh berapa la sangat leh isi kalo bakul bawak g pasar tuhhh..

    ReplyDelete
  17. Aslmkm.
    Hehe ... saja nak ngada2? Takut nnti bertambah frust pulak! Kalau Kak G baik diusaha-beli sendiri saja. :)

    ReplyDelete
  18. Jum KAK Z kita pi makan durian kat Langat... hari Sabtu ni lepas abis shooting..hahahaa
    Aku pun rasa cam ngidam gak ni..

    ReplyDelete
  19. meh ke jalan Klang Lama....
    kita piknik tepi lori durian...
    :)

    ReplyDelete
  20. ROSNANIE > amboiiiii sungguh jeles bila baca komen NANIE tuu... huhuhuhu


    DONNY > Salam kenal. Wow! Durian Balik Pulau? memang terbaekkkkk!

    ReplyDelete
  21. MEOW > pandai makan durian gak?


    ACU > makan bawah pokok durian kerrrr..

    ReplyDelete
  22. FADZIL > woooiii bakul pasar aku besar tauuuu..


    KAK G > Tak kira... tak kira ... nak ngada jugak!

    ReplyDelete
  23. FARHA > mentang2 Sabtu ni aku keja, korang suka hati jiwa raga korang jer buat plan ek? dengki ni weyyyy!


    DrSINGA > Kalu saya soh lori tu park depan umah saya jer, bleh??

    ReplyDelete
  24. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o > meh ler kita layan sesama...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails