Monday, June 7, 2010

Kenyang Cekedek, Senyum Tengok Senyuman Hero Pujaan...

If we can fight together, we must strive together...
If we can play together, we must pray together...
If we can plan together, we must stand together...
If we can cry together, we must try together...

Ternyata ada beberapa perancangan besar sedang berlangsung, akan berjalan, dan harus dijalankan. Dan kesibukan akan menjadi rutin semula selepas ini.

Walaupun kerja-kerja luar adakala sangat meletihkan, kadang-kadang dilihat seperti tidak berbaloi, yang penting ianya sudah menjadi sebahagian rutin lalu aku tidak lagi terfikir tentang penat lelah.

Untuk merasa seronok pun, seperti tidak terlintas lagi kerana apa yang seronok melakukan sesuatu yang rumit dan tidak ramai berminat? Tapi sekali kaki terjebak, rasa susah sekali untuk berpatah balik. Kerana yang suka-suka sudah menjadi suatu tanggungjawab besar sekarang. Harus melatih diri untuk lebih gigih lagi.

Walaupun kerja-kerja sukarela ada pasang surutnya dan bermusim, tetapi aku tidak pernah menyesalinya, malah sentiasa merindui untuk melakukan lagi kerja-kerja itu.

Huhuhuhuh.... nampaknya plot novel aku tidak akan berkembang lagi lah nampaknya. So, biar saja ia menjadi pekasam. Lagi lama lagi sedap kot. Ahaks!

*Hari ni habis idea nak masak, so buat Cekedek Udang Kering, cicah Sambal Tumis Sardin. Perhhhhh! Hari ujan plak tuh..
Dan Teh-O yang dibuat IKA begitu successful sekali, lulus dah buat Teh-O.! harharharhar!


**Dan selepas perut kenyang, aku senyum-senyum lak tengok drama yang dilakunkan oleh hero pujaan, ZUL HUZAIMY. Hakhakhakhak!




18 comments:

  1. salam kak..
    ZulHuzaimi tu memang hero pujaan semalaya la kak..
    ensem lak tu..hehehehhe..

    ReplyDelete
  2. TUYA > Tuya tengok mana dulu? Lakunannya kah, atau tengok hensem nya kah?

    ReplyDelete
  3. Cekedek ya kakAzie panggil cekodok tu....

    Nak buat jugaklah pagi esok. Tk boleh jadi tengok je...he..he

    ReplyDelete
  4. azie..
    sedapnya menu bila petang2.. siap sambal sardin lagi... adoi.. harus cuba buat esok...

    ReplyDelete
  5. CKLAH > Memang sejak anak2 kecik lagi, depa panggey cekodok tu CEKEDEK...masa tu pelat, lekat sampai depa dah besar...

    ReplyDelete
  6. Dear Azieazah...
    Tu belum tengok pelakon tersohor yang nama Uncle tu lagi...heh3...

    ReplyDelete
  7. AKAK > Bila dah abih idea nak masak, itu yang paling mudah..hehehehe

    Anak-anak, kalu tanya, semua jawab, "sedapppppp...!"

    Anak Tarzan, bagi apa pun sedap..!

    ReplyDelete
  8. UNCLE > Kalu dapat tengok pelakon tersohor tu, harus sampai mengigau malam, pastu berangan nak berlakun sama...heheheheh...

    ReplyDelete
  9. oih cekodok la... tadi balik dalam ujan teringat la kalu pekena kopi dengan dengan ubi bakar cicah gula ni pellemekkk!

    ReplyDelete
  10. CEMOMOI > kalu takat teringat jer, tak leh jadi. Kena pi cari jugak...! :)

    ReplyDelete
  11. mesti best sgt cicah ngn sambal tumis sardin. selalu makan cicah ngn sos cili jer...

    ReplyDelete
  12. Dah lulus buat teh O? Haaa... Meh sini nak bagi ujian peringkat selanjutnya pulak... Meh sini...

    ReplyDelete
  13. Azie, cekedek 2 kg kah? hehehe, kita sker taw..

    ReplyDelete
  14. Sungguh menggoda cekedek itu - tambah2 di waktu hening subuh begini! :)

    ReplyDelete
  15. Salam kak Azie..

    Nida ni pernah juga ada cecita nak buat novel.. pergi ke penulisan novel pun dah.. tapi sampai sekerat jalan jer... hehe...

    ReplyDelete
  16. EELOBOR > Sekali sekala tukar selera...


    KHAYALKHAYAL > cukup ler dulu. Kalu banyak sangat ujian, nanti semua failed.!

    ReplyDelete
  17. SOM > malam cuma 1kg jer... yg biasa 2kg tu biasanya kalu hari minggu jerrr..


    KAK CIK > kena kuatkan iman.. hehehehe

    ReplyDelete
  18. NIDA > Kena hangatkan balik bakat tu...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails