Tuesday, June 15, 2010

Suatu perkongsian berguna, sudah lama wujud baru kini aku terfikir nak berkongsi...

Yahoo Group Sahabat Interaktif Malaysia (SIM) bukan hanya sebuah Yahoo Group sosial sembang-sembang kosong. Ianya sebuah Jaringan Sosial yang saling lengkap melengkapi. SIM kini merupakan Yahoo Group rakyat Malaysia yang terbesar.

Apa buktinya ?

INI BUKTINYA :
- SIM ada lebih 36,000 orang ahli

- SIM ada PORTAL sendiri di www.sim.org.my

- SIM ada Yayasan Keusahawanan Sosial (YKS) untuk sama-sama kita majukan diri dan juga melakukan kerja-kerja sosial.

- SIM ada Koperasi Sahabat Interaktif Malaysia Berhad (KOSIM), sebuah koperasi untuk sama-sama beroleh keuntungan.

- SIM ada DIREKTORI PENGAJIAN AGAMA untuk mengetahui bila dan di mana anda boleh mendapat dan menambah ilmu agama

- SIM ada PETA SAHABAT untuk anda menghubungi sahabat-sahabat SIM di seluruh dunia bila anda berada di sesuatu lokasi

- SIM ada PETA LOKASI untuk anda letakkan di atas peta lokasi perniagaan anda

- SIM ada DIREKTORI JUAL BELI untuk anda menjual apa saja barangan atau menawarkan apa saja perkhidmatan

- SIM ada EDAR LAGU tempat dimana sahabat-sahabat berkongsi lagu dan muzik

- SIM ada MAKLUMAT HARIJADI untuk anda catatkan tarikh jadi anda untuk peringatan kepada sahabat-sahabat yang lain

- SIM ada Kelab Mencari Jodoh untuk anda yang ingin mencari atau menambah pasangan

- SIM ada DIREKTORI PERNIAGAAN percuma untuk anda senaraikan perniagaan anda

- SIM ada Kelab Orang Bermadu (SIMADU) untuk membincangkan hal ehwal poligami

- SIM ada BONDAMAMA sebuah program bagi menyediakan pengasuh dan pendidikan awal kanak-kanak.

- SIM ada MangkukTingkat.com bagi menyediakan sajian Halalan Toyibba serta peluang surirumah memperolehi pendapatan

- SIM ada program KERJA DARI RUMAH (KDR) untuk anda mendapat pendapatan tambahan

- SIM ada SIMBAZA sebuah pasaraya masa depan untuk anda melakukan pelaburan dan beroleh keuntungan

- SIM ada Kelab Sukan & Rekreasi (KSRS) untuk anda terlibat dalam kegiatan yang sihat.

- SIM ada YPNet sebuah Jaringan Sosial ala MySpace & Friendster

- SIM ada SIM Tuition sebuah sistem e-Learning untuk sistem pembelajaran yang berkesan

- SIM ada FORUM FOREX di SIMFx untuk peniaga-peniaga di pasaran FOREX

- SIM ada Majalah PRIHATIN .... jom tengok !!

- SIM ada di FACEBOOK ... jom join

BANYAKNYA !!!!!!!!


Bukankah SIM sebuah jaringan sosial yang saling lengkap melengkapi? Apa lagi yang anda perlukan?

Kami buka peluang kepada anda untuk terlibat dan melakukan apa yang anda suka. Ada kebajikan, ada peluang berniaga, ada peluang meningkatkan jatidiri, ada peluang untuk jadi kaya.

Cumanya ... adakah anda telah merebut peluang tersebut????

Jika ianya sebuah group yang banyak memberi manafat mengapa anda tidak menjemput rakan-rakan anda untuk menyertai SIM. Masih dibuka penyertaannya, tak payah bayar apa-apa pun. Ianya PERCUMA SEUMUR HIDUP.

Bagaimana?

Hanya perlu hantar satu email kosong kepada
SahabatInteraktif-subscribe@yahoogroups.com


*Aku copy dari laman web tersebut. Aku sudah menjadi ahli sejak dari awal penubuhan lagi. Dan begitu ramai sekali kenalan yang aku kenali melalui Yahoo Group ini malah ramai juga novelis terkenal yang menjadi ahli SIM untuk bertukar-tukar fikiran dan mendapatkan banyak maklumat.

Untuk menceritakan apa yang aku dapat dan lalui sejak menjadi ahli, terlalu banyak. Bukan perlu bergerak, hanyak melalui email-email, pelbagai maklumat di hujung jari.


2 comments:

  1. terima kasih info kak
    sejujurnya x pernah dgr pasal ni ;)

    ReplyDelete
  2. Info yang sangat bermanfaat ni..thanks Kak Azie..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails