Wednesday, June 9, 2010

Si Dopod sudah sunyi sepi...

Semalam gara-gara hilang charger, melarat pula tidak boleh cas.

Rasanya bateri dah rosak, atau lebih malang lagi hanfon pun mungkin rosak sekali. Mungkin dah sampai masa, sebab aku dah guna hanfon DOPOD (gelaran dari ICE) tu dah lebih 5 tahun pun. Lama kan? Ya, aku bukan follow sangat gadget nih, lagipun rasa macam perlu bajet jer kalu asyik nak tukar-tukar gadget nih...

Casing tukar dah 3,4 kali tapi mesti nakkan keypad yang original..!

Jika ditakdirkan perlu diganti, tiada pilihan, harus diganti tapi bukan hari ini. Buat masa ni, aku guna hanfon yang dah tak rupa hanfon. Sekali pandang udah macam rupa keta mainan kecik jerrrr.. No more 3G, so jangan berangan nak buat video call segala yerrrr..! (merujuk kepada HISYAM...)

Gara-gara seharian siang tadi tiada bunyi yang disebut nada dering, terlepas suatu peluang. Balik rumah baru sempat semak semua deretan sms... bersusun! Dan ada satu sms yang masuk 1 jam sebelum sampai rumah. Jemputan menjadi "jahat". hehehehe

KAK JAM yang baru balik dari umrah minggu lepas, ajak dating di Piza Jahat. alamakkk.. sudah missed! Thanks, next time kita masuk dan jadi "jahat" lagi.

Sekarang sedang menunggu plan untuk Mencendol di gerai Leman Dawi lak. Tak sabarrrr...!


~...SERI BULAN menangis sepetang bila membaca tentang pengalaman seseorang dikahwin paksa. Dan dia terasa ingin mencari HISYAM untuk meminjam bahu bagi mengelap airmata...!~


17 comments:

  1. Azie..
    macamana tukar jadi pizza jahat?.. kiranya maju betul vocab henfon azie tu...
    selamat menjamu selera di cendol leman dawi... (kalau nasi lemak ker, mee rebus ker.. terlior jugak..)

    ReplyDelete
  2. AKAK > Pizza Hutt tu ler kalu masuk, idak ler jahat mana pun...hehehe
    Hanfon saya tu dah jauh ketinggalan sebenornya KAK. Tu versi zaman Tok Naduk tuu.. Orang pun tak pakai lagi. hehehehe kalu bunyi kat public, nak kuarkan pun malu. :)

    ReplyDelete
  3. pizza jahat!!!!
    heheheheh..ade modal nih kalau anak ajak Tuya g pizza..pizza tu jahat,jgn g..keh keh..

    ReplyDelete
  4. sI tEDI > tak baik jahat-jahatttt... > alasan.



    TUYA > tu alasan orang kudukut...! hehehehe

    ReplyDelete
  5. aku mampu guna public phone aje he he

    ReplyDelete
  6. Walaupun dah dapat offer berkali2 dari Abg Mus untuk tukar hp, kakcik masih belum terbuka hati untuk menukarnya. Malas nak fikir pasal pindahkan data dsbgnya. Cukuplah boleh buat dan terima panggilan serta boleh hantar dan terima sms. Hehehe... :)

    ReplyDelete
  7. yang penting boleh buat call in & out. telefon canggih manggih tp x de kredit x guna gak kak. nak call, pinjam kawan punya. hehehehe

    ReplyDelete
  8. CALUK > aku nak public fon yg takda tiang punya...


    KAKCIK > sama ler kita, suka guna sendirik punya, cuma beza, lum ada orang offer hp baru lagi...

    ReplyDelete
  9. EELOBOR > Setujuuuuu...! harharharhar

    ReplyDelete
  10. Kalau hp tu masih boleh digunakan apa salahnya.Nak buat apa berlumba2 beli yang canggih2 bebannya kita yang tanggung.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Kaka Azie... nak ikut mencendol sama!!!!!!

    Beli baru je ler kak... ajal handphone tu dah sampai kot...

    ReplyDelete
  13. hahahaa dulu penah tgok pic tipon dopod 838 pro dalam blog ni... rupa2nya kak azie pakai 6680 laaa plak... pasni beli je tipon buah beri tu...

    ReplyDelete
  14. Weh...! Dah lama tak mencendol gak nih!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails