Saturday, June 5, 2010

No News is a Good News...!

Seorang kawan lama yang dulu pernah kata, "Awak suka bila awak rasa suka jer..." kembali sms bertanya khabar.

Malas nak respons, nanti dia akan ulang balik tanggapan itu. Aku tak kisah pun, tapi malas nak biarkan pisang berbuah 3,4 kali.

So, lagi sikit dia tahu pasal aku, lagi baik. Itu yang sebaiknya. Belajarlah melupakan apa yang pernah kau kata tentang kawan sendiri, lupakan jer apapun tanggapan sendiri terhadap kawan kau ini.

Kerana,
No news is a good news!

Sebagai manusia biasa aku tidak suka juga pada perbandingan. Dibandingkan dengan orang yang lebih kaya, lebih cantik, lebih pandai lagi cerdik bijaksana, lebih cemerlang dan segala macam lebih... Sudah tentu ketara dia menang dan aku terang-terang akan menjadi orang yang kalah.

Pedih,
bila tiba-tiba perbandingan itu membuatkan aku rasa terhina pula.

Sungguh kesal,
bila aku terpaksa merasa kecewa berkali ganda tentang kegagalan orang lain...
berfikir-fikir sampai kul 3 pagi...


Mari tukar tone...

Sapa dah tonton Lagenda Budak Setan? Dak AMOI dah pergi tengok. Not bad, katanya. (LISA SURIHANI pelat huruf "R"?) Aku tidak berniat pun nak pergi tengok, mungkin tidak excited sangat sebab masa di Pesta Buku dulu, dah jenoh mengadap tajuk ini, sampai sold out!



Sekadar kenangan sendiri jerrrr...


~...bila SERI BULAN diajak lari bersama HISYAM, kenapa dia tidak rela, tiba-tiba menjadi rasa bersalah, sedangkan dulu dia ingin sekali pergi jauh...?~




12 comments:

  1. wahhh saya suka kata-kata anda sebelum tukar tone tu..sebab dalam kata-kata tersebut, banyak perkara saya boleh pelajari...

    nice words...

    btw.. terima kasih saya ucapkan kepada anda kerana tidak pernah jemu meluahkan kata-kata atau pendapat anda di blog saya... terima kasih yang tidak terhingga...

    aduh.. dia letak link kita juga ya di rakan blogger.. malu betul sebab saya tidak letak link anda...

    saya akan update blog saya... dengan letak link anda...

    akhir kata dari saya, selamat maju jaya didalam dunia blog ini...

    ehh akhir kata ke...???huhuhuh

    ReplyDelete
  2. AYIE > can call me, Kak Azie.

    terimakasih, sudi respons wpun dah kul 3.30pagi nih...

    Jgn ler risau (or rasa terpaksa lak) nak link Kak Azie. Tiada paksaan, btw terimakasih.

    Sama-sama kita belajar, ok.

    ReplyDelete
  3. Azie, jom tengok wayang Zoo? hehe..

    P/S: Baru I perasan rupa2nya you pun 'ketam' juga (cam I).

    ReplyDelete
  4. halo auntie azie ku yang semakin hari semakin errr.. taknak cakaplah.. ok, aku kasi manis sikit, halo auntie azie yang semakin hari semakin hottttt...

    tak ajak pun nengok wayang??? auntie niiiiii.. wait, ohh filim tu ai takleh tengok lah auntie azie sebab.. tak boleh tak boleh, shedih, terguris perasaan.

    ReplyDelete
  5. saya juga tidak suka diri di bandingkan. tak kiralah oleh sesiapapun. terasa akan diri ini kerdil dan serba kekurangan

    ReplyDelete
  6. Rasa mcm nk g tguk LGS tu tp tkde kwn n tkde masa!..lama gak tk nonton wayang..nk tggu citer 'dua alam'

    paling bengang bila diri kita dibanding2kan..kita adalah kita tk mungkin semua serupa...

    ReplyDelete
  7. berpijak d bumi nyata..pasti aman damai selamat sejahtera. tiada EGO untuk melawan egoan. Bapa saya pernah berpesan.."kalau nak tengok wayang cuba tengok wayang TONGKOI.."

    ReplyDelete
  8. Selalu nengok wayang ke kak Azie..?

    ReplyDelete
  9. SOM > anak2 sebut nak tengok citer Toy Story 3, tp angan2 jer kot...

    "ketam"? uikkk I takda niat nak ajar sesapa pun supaya jalan betul. SORI yer SOM...


    HAZREY > tengok wayang dengan ko? baik ajak pi makan, ada gak pekdah nyer. Kenyang makan dan kenyang gelak.

    ReplyDelete
  10. sI tEDI > biasalah tu..


    IDA > ada kala tengok wayang sensorang pun best gak....

    ReplyDelete
  11. LB > tak selalu. Setahun sekali pun payah. Biasanya anak2 pegi dgn kawan2 masing-masing.

    ReplyDelete
  12. kak azie

    ayu jeles nie..dapat amik pic ngan farid...my loveling tau...kikiikii

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails