Wednesday, June 16, 2010

Aku Demam Lagi... Kepingin Rebung MADU?

SORI BERLORI...
tidak dapat mengaktifkan diri buat sehari dua...

No email. No FB. No blog.

Aku demam lagi. Kali ke-3 dalam masa sebulan.
Dan ada 4 orang yang demam dalam rumah sekarang ni.


Semoga semuanya segera sembuh, sebab sekolah dah nak buka.
Dan aku ada banyakkkkk kerja.!


~...SERI BULAN teringat Gulai Daging + Rebung Madu yang dimakan di Kampung Separuh Desa, dulu. HISYAM tidak pernah pelawa kerana dia tidak pernah tahu...~



25 comments:

  1. semoga semuanya cepat2 sembuh. lebih baik pegi rawatan doktor segera. jangan sekadar "paracetamol" jer

    ReplyDelete
  2. Selalu demam sejak akhir-akhir ni ya Azie....
    Dapatkan pemeriksaan doktor dah?

    Berehat ya....semoga sembuh!

    ReplyDelete
  3. ooo ni immune tahap kritikal ni, sokmo demam. bukan lagi perlukan ubat ni tapi semangat melawan penyakit, banyak ngat makan ubat (dadah) akan beri kesan tak baik dalam jangka masa panjang nanti

    ReplyDelete
  4. ala syian...

    akak gi laa dapatkan rawatan.. jgn dok pulun paracetamol jek...

    kalau dah tingin gulai rebung memang nak kena carik le tu...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya rebung masak lemak... tapi, masih belum berani menjamahnya saat ini.. bimbang kesihatan makin merosot!

    Semoga Azie dan anak2 cepat sembuh dan boleh 'bermain' semula. Insya Allah. :)

    ReplyDelete
  6. go go go azie..! *kasi semangat*

    ngape MADU tu huruf besaq? ^.^

    seram laa.tak gitu alid... ;D

    ReplyDelete
  7. semoga segera sembuh....
    along kat rumah tu pun tengah demam..tapi kalau ila demam ila suka mandi...biar panas dalam keluar..masa dlm wad dulu,ila demam mintak doktor ubat dia tak bagi tapi dia suruh mandi selalu..memang sejuk menggigil tapi ok(kalau tak tahan jgn mandi tau)

    ReplyDelete
  8. meh datang sini...
    injek sikit...
    makan Vit C ya... biar body kuat lawan infection

    ReplyDelete
  9. Kasihan azie sampai 4 kali demam,harap2 demam biasa aje dan kak Zai doakan semoga semuanya cepat sembuh.

    ReplyDelete
  10. salam buat AA...
    demam ada makna kot.....gurau jer..jangan marah aaa...
    kulaan garing...hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam azieazah
    Demam 3 kali sebulan? Mcm kawan2 kata, elok juga dapatkan complete check-up. Paracetamol utk jangka pendek membantu, tapi bimbang ada masalah lain. Semoga semua sihat semula segera.

    ReplyDelete
  12. moga cepat sembuh..tapi demam yg sangat kerap dan dalam masa yang terdekat, itu bukan normal, baik buat thoroughly check up

    ReplyDelete
  13. moga cepat sembuh..tapi demam yg sangat kerap dan dalam masa yang terdekat, itu bukan normal, baik buat thoroughly check up

    ReplyDelete
  14. deman sikit jerr seminggu,
    ada 190 hari lagi untuk melompat menapak...

    ReplyDelete
  15. Mok Yang

    kena selalu pergi GYM tu... asyik telan ubat je, tak elok tau, nanti cepat mati- adik aku yang doktor tu cakap, ada pakcik tu selalu sangat telan ubat demam dari dia muda muda dulu, lepas tu dia mati, umur pakcik tu dah 80tahun...ha ha


    kak echah: betul tu, seram juga ek...tapi kenapa MADU tu seram kat aku pulak? ooooo pasal aku selalu gi KK ye??????????

    ha ha ha ha

    ReplyDelete
  16. semoga kak azie cepat sembuh..rehat secukupnya. Tiba-tiba ramai pulak yg demam sehari dua ni...

    ReplyDelete
  17. Aslmkm Azie.
    Hmmm ... kita mmg sentiasa diduga utk menguji tahap keimanan. Lagi pula, sakit juga mengugurkan dosa2 kecil. Jadi kita harus tetap bersyukur.
    Azie lbh baik p jumpa doktor pakar ... sekadar langkah berhati2 supaya jika bermasaalah boleh ditangani segera & sebaik mungkin.
    Kak G pula, alhamdulillah, dah lepas dari bahana laluk ubat ... cuma kaki saja tak tahu bagaimana.
    Semoga Azie & family sembuh, amin.

    ReplyDelete
  18. semoga cpt sembuh kak..
    acu pun baru je baik dr gastrik..
    seminggu menahan sakit..huhuhu

    ReplyDelete
  19. Demam??? Errr... selesema ada? Batuk ada?

    ReplyDelete
  20. alid...jgn pulak hang bukak cawangan disini eh.seram aku kalau disuruh jadi pengapit!

    lama dak azie mengeram..kalau telur dah tentu menetas :p

    ReplyDelete
  21. Salam Azie,
    Semoga cepat sembuh.Rajin-rajin makan ubat, anti-biotik tu habiskan.

    Kak Yan ni, alhamdulillah dah nak masuk lima tahun tak demam. Lama lama sekali baru demam, tapi, sekali demam memang teruk, flat habis!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails