Tuesday, June 15, 2010

Orang lain yang main bola, aku pulak yang letih...

Sana sini bola.
Situ sinun bola.

Ya.. ya.. bagilah peluang pada depa yang minat bola, gila bola, kemaruk bola, ketagih bola... atau apa saja gelaran nak bagi.

Aku tengah-tengah. Kadang-kadang rasa nak tengok, ya... layan jugak. Kadang2 baca juga lapuran di suratkhabar. Tapi tidaklah sampai aku nak berjaga hingga 2,3 pagi. Oh tidakkk... aku bukan jenis tu. Sebab, aku tak suka merasa mengantuk di tempat kerja. Itu memang pantang aku sejak dulu, tak suka kalu mengantuk di ofis. Aku akan marah diri sendiri.

Tapi, tetap juga terasa keletihan. Adakah kerana kerja yang banyak? atau memikirkan beberapa komitment kerja? atau aku semakin tua dan tidak sekuat dulu lagi? :) sengih sendirian...

Pernah juga terfikir, target. Lagi berapa tahun nak buat kerja-kerja gini? Atau lagi berapa tahun nak kerja tetap? Bila nak bersara awal? Tapi tiada suatu pun ketetapan yang pasti. Biar masa menentukan.

*Ada seseorang yang kelihatan seperti marah terhadap aku tapi aku memang tak tau apa puncanya. Tapi marah dalam maya saja lah. Aku tidak perasan mulanya sehingga seseorang text me memberi peringatan. Oh ya? Patutlah dia selalu menulis dalam nada yang sungguh "sarcastic". harharharhar! Ini memang perkataan kegemaran aku, so kalu dia nak guna perkataan tu pula (bukan sekali dia cilok ayat aku masuk blog dia), PASTIKAN faham maksud dulu, jangan main tulis jerrr... Nanti ada orang gelakkan. Kesian awak...




13 comments:

  1. tak amek kisah pasal bola ni ak. sbb x minat. :)

    ReplyDelete
  2. wah dalam maya pun ada orang marah2 gak ya azie?

    ReplyDelete
  3. ingat peminat misteri jer, rupanya musuh misteri pn ade gak ek?

    ReplyDelete
  4. salam buat AA...
    amboi lawanya perabot lam blog ni...bila tukaq..
    peminat xtrem bola...hehehe

    ReplyDelete
  5. Kakcik tak minat bola! :)

    Tentang perasaan orang terhadap kita, siapalah kita untuk menentukannya. Kakcik telah merasainya dan masih terfikir2 - 'kenapa?' :(

    ReplyDelete
  6. sI tEDI > kadang2 bila tak minat, kalu dah semua dalam rumah dok cakap pasal bola, terpengaruh gak ler kita..


    CIKGU NORMAH > dalam maya apa pun boleh.

    ReplyDelete
  7. EELOBOR > dia tidak misteri. Saling kenal, tapi perasan misteri. hehehe


    PAKLONG > saya tak berapa minat bola, tapi saya tau PAKLONG mesti minat.

    ReplyDelete
  8. KAKCIK > Sekali sekala terfikir tapi yang sebenarnya malas nak layan.

    ReplyDelete
  9. Salam kak zie yang dihormati :)

    Musim piala dunia ni memang boleh buat orang yang tak minat bolapun jadi minat kan kak zie,hehe..:) saya lagilah. Sanggup tunggu game biarpun demam2.

    Semoga kak zie sekeluarga dalam keadaan sihat sentiasa ye.

    ReplyDelete
  10. azie..
    bila musim bola... akak tak pernah tonton.. baik tidur drp menonton bola.. depa yg main, depa yg patah riuk.. kita baik jaga kesihatan.. cukupkan tidur...
    ada org boleh kena serangan jantung sebab bola...

    ReplyDelete
  11. hang tau precious hari-hari berulang alik dari kolej ke rumah konon nak tengok bola....tapi pukul 10pm dah ZZZZZzzzzzzzzzzz ;)

    kat rumah aku semua sama takde yg fanatik pun~ala kadar gitu.baguskan!

    ReplyDelete
  12. AA@Mok Yang

    Dari apa yang aku dengar, ramai orang Malaysia tiba-tiba minat bola -> sebab ramai yang berjudi

    ha ha ha

    aku minat juga, bukan apa, nanti kalau dengan kawan-kawan, malu kalau tak tau apa apa, kurang kurang pun, tau lah apa dia keputusan perlawanan terkini (orang Malaysia kata: "The Latest Game Results) ha ha ha

    ReplyDelete
  13. Salam Kak Azie..

    Tengok bola ni syok ramai2... kalau sorang2 takde 'feel'..

    Dulu rajin juga berjga pukul 2,3 pagi... kemudian balik sekolah terus pengsan..@zzzzzzz

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails