Tuesday, June 1, 2010

Bila lah dapat main hujan...

Siang tadi hujan lagi. Lebat sampai blackout di tempat kerja.

Ya, tempat kerja baru.

Ada 2,3 pertanyaan, di mana tempat baru. SORI BERLORI, kali ini aku tak leh bagitau. Nak kata aku sombong, ada aku kisah?

Lately, aku semakin sedar, ramai stalker di luar sana. Yang menggunakan beberapa info di blog untuk menjadikan perkara sejengkal menjadi sedepa. Dan aku tidak selesa dengan keadaan itu.

Aku ada hak untuk tidak memberitahu di mana dan apa jawatan. Ramai pun orang yang juga buat seperti aku, kan? Ini bukan isu besar. Tak penting sama sekali.


Yang penting aku happy, kerana dapat bermain dengan Apple Mac lagi, keyboard dan tikus putih ini lagi, wpun segala yang lain sungguh berbeza sama sekali.

Kebetulan pula, seorang kawan lama yang dulu merajuk dan pernah bagi ayat ini pada aku "awak suka bila awak rasa suka saja" (maksudnya, bila rasa tak suka, leh buang kawan. Agaknya) - hari ni tiba-tiba sms tanya khabar. Hehehehe aku baik-baik sahaja. Terimakasih. Aku belum bersedia nak respons, sebab aku belum rasa suka. Ahaks!


~...sudah banyak hari hujan, belum sekali pun aku berpeluang bermain ujan. HISYAM, jomm...!~




24 comments:

  1. salam kak..
    x salah kita merahsiakan kat mana tempat keja kita kan..
    hak peribadi dalam negara yang demokrasi..ecehhh..terlebih suda..hehehhe..

    selamat bekerja di tempat baru..

    ReplyDelete
  2. Salam TUYA > tergolak Akak baca komen ko TUYA.
    Terimakasih...

    ReplyDelete
  3. hehehe... ku terlebih info kat fesbuk...

    ReplyDelete
  4. woitttt ko kerja kat mana skang nihhh... lama tak nampakkkk, tentu bes yerrr. kasilatau kiterrrrr.. nnt senang nak anto cucog jagong..

    ReplyDelete
  5. Hi Aziezah, glad to know you have an Apple Imac.
    Have fun and keep well, Lee.

    ReplyDelete
  6. lantak jer apa org nk ckp, jnji kita senang & happy apa yg kita buat

    ReplyDelete
  7. JARD > Kak Azie sambung tergolak.. hehehe


    FADZIL > Mana leh kasi tauuu.. Skang tempat keja baru ada ladang jagung lagi tauuu...

    ReplyDelete
  8. UNCLE LEE > thank you. Missed you.! hehehehe..

    ReplyDelete
  9. EELOBOR > hehehehe.. Happy sokmo.

    ReplyDelete
  10. nak mandi hujan tapi hujan turun time dok kat opis abih camno

    ReplyDelete
  11. CEMOMOI > tu la pasal. Kalu opis tu sendirik punya, dah lama main ujan hari-hari. Hehehehehe

    ReplyDelete
  12. Astaga wa esta bagadud... kat footnote rupa-rupanya letak cerita pasal judul entri ni... cet...! Eheks...!

    Anyways, kerja baru tak apa, tempatg baru tak apa, suasana baru tak apa... yang penting, orangnya tetap yang lama! Jangan berubah tau!

    ReplyDelete
  13. Yeah saya setuju dengan kata-kata anda tentang stalker diluar.Kadang-kadang,ada sesetengah diantara kita ini menjadikan platform blog tempat memfitnah seseorang ataupun tempat bergaduh.Padahal, pada saya jikalau kita berterus terang,euu.. mesti boleh sesesai punya.


    Btw, salam perkenalan dari BLOG A-Y-I-E ya wahai penulis yang bernama azieazah.

    Inilah komen saya yang pertama diblog anda

    ReplyDelete
  14. KHAYALKHAYAL BRO, nak berubah ker aper nyer lagi dah tua-tua nihhh...hehehe
    InsyaAllah tak.
    Tapi tak tau ler, samada I bleh buat lagi tak benda-benda macam dulu tu... susah kot nak cuti nanti.

    ReplyDelete
  15. Salam AYIE > Terimakasih sudi berkunjung. Sila masuk. Sila....:)

    ReplyDelete
  16. Selamat bertugas ditempat baru, yang penting azie happy.

    ReplyDelete
  17. Semoga segalanya berjalan lancar di dunia baru..:)

    Tajuk Kak Azie catchylah.. buat Nida terkenang zaman kanak2... bila hujan jer, berudu ler jadi mangsa kami...

    ReplyDelete
  18. hang dah fofular skrg tentu ramai mamarazzi dok teropong.. ;p

    kena belajar ilmu kebal biar tak lut dek panah berbisa tehehee ;D

    ReplyDelete
  19. Sekarang waktu petang selalu hujan..

    Uish lebat gaklah, berpetir sambung menyabung..nak main hujan pun takut..he3

    ReplyDelete
  20. bestkan maandi ujan ms kecik2 dulu...dah tua2 mcm ni apaslhnya mandi ujan..buat2lah termandi..hihihi..

    kdg2 tk bpe fhm cerita azzie..penuh kiasan dn sindiran..hehehe

    ReplyDelete
  21. Salam Kak ZAITUN > terimakasih Kakkk...


    NIDA > terimakasih. Kejar berudu? uishhh.. pelik tu. Tapi, main ujan memang best!

    ReplyDelete
  22. DrSINGA > Jagung bakar sedap tu kan? :)



    ECHAH > Aku dah fofular sebelum jadi blogger lagik. Hehehehe. Setakat ni kebal lagi ler. harharhar!

    ReplyDelete
  23. ZUREEN > Jom kita main ujan...!


    IDA > Malam ni goreng kepok lekor lagi kerrr...:)
    (Tak perlu faham pun takper...)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails