Wednesday, January 13, 2010

Mengidammmm.....!

Lupakan jer pasal Lawaksss mengarut Suami yang kantoi dengan maidnya itu..

Sekarang ni aku rasa teringin @ mengidam (tahap GABAN) nak makan Mee Kolok Sarawak. Dulu aku selalu dengar pasal Mee Kolok ni, dan akhirnya masa Raya Puasa tahun lalu dapat ler aku makan sekali. Pertama kali. Sorang kawan anak jati Sarawak yang buat.

Perhhhh ternyata memang sedap. So, aku tak peduli malu, tambah 2x. Hingga hari ini teringat-ingat.


tengok gambar jer dahhh.. ahh terliorr..! terliorr! Dengan supnya, dengan sos kicapnya, sayur segarnya... Mee nya yang lain dari yang lain.. Ohhhhh!

Hmmm kat mana lah aku nak cari Mee Kolok Sarawak di area KL ni. Kakak tu tinggal jauh juga dari umah, so tak memadai nak pi terjah semata-mata nak makan semangkuk dua.

Well, mungkin aku bleh tempah dari dia kot... > hmmm.. jap garu dagu berfikir...


~...kalu dah memang pandai makan, sebut apa pun semua nak ngap..!~



20 comments:

  1. Salam..
    Mengidam tahap gaban...bahaya, kena carik sampai dpt.
    Nampak mcm mee sup je...terliur!! Nak semangkuk gak....

    ReplyDelete
  2. Salam Kak SHA > memang sedap Mee Kolok ni. Ada daging dan sayur tauge dan sawi. Yang kelainan sbb ada sos kicap dan mee nya dicelur dengan kicap, so warna agak lain..

    Kena try, mungkin sesuai dgn selera...

    ReplyDelete
  3. salam kak..
    nampak mcm sedap je kan..
    Tuya x pernah pun makan mee tu..
    pernah dengar je namanya..

    ReplyDelete
  4. tgk gmbr pn dh berselera ler. kalu kak azie tahu mana ade area KL nie, roger² la yer. mana tau sya pn nk mencuba jgk ler

    ReplyDelete
  5. azie,
    pernah lah cuba makan kat serawak dulu... taklah nampak menyelerakan macam dlm gambar dan azie terangkan...(kena cuba lah yg versi sedap tu...)

    ReplyDelete
  6. kak azi, nasib baik time baca tengah kenyang, kalau tak sy suruh gak kak azie order dr kakak tu.... muahaha...(gelak setan gak ni!)

    ReplyDelete
  7. mee sarawak pun sedap.kuah dia rasa rempah.aku mkn kat epot kucing.aduiii beb mmg bravo!

    baru ni ada gerai baru bukak kat sini ade jual mee sarawak.bole tahan gak ler tp tak sama mcm kat epot kucing dulu.

    ReplyDelete
  8. mengidam tanda2 kena peralihan hormon..

    ReplyDelete
  9. Wah! sedap nyer ... saya first time makan bulan 5 tahun lepas kat Kuching Sarawak. Lepas tu tak tahu nak cari mana lagi. Akak suruh ler Kak Roskalas buatkan :)

    ReplyDelete
  10. Mengidam???

    Baik Kak aZIE pi check cepat2... hehe

    ReplyDelete
  11. kak azie blaja laaaaa buat mee tu sendiri... agak2 dah sedap nanti ajaklah kitorang makan... huahuahua

    ReplyDelete
  12. Salam Azie..

    kakcik memang tak makan mee kolok ni.. tapi, kalau Azie nak, kakcik boleh tolong belikan kat Kuching. Kakcik akan ke sana 21 - 24/1 ni. :)

    ReplyDelete
  13. CALUK > ko panggey Mee Kicap ek. Tak kira..! Tak kira..! Mee Kolok aaarrr... sedappp

    KHAYAL > Bro NAJ.. I'm too old utk mengandung lagi. Tapi kalu TERkemalangan, apa salahnya kan? Ahaks!

    ReplyDelete
  14. TUYA & EELOBOR > Meh kita sama-sama mencari. Sapa dapat jumpa gerai yang jual di area KL ni, sila maklumkan yerrrr.. pleaseeee...

    KAK MAH > gambar sebagai hiasan. Kalu dah nama hiasan, tu memang menggoda lah kan? :D

    ReplyDelete
  15. ROSNANIE > amboiiiii sejak bila pandai gelak setan niii.. hahahaha!

    ECHAH > Yang aku pernah makan tu pun, rempah sup datang khas dari Sarawak. Sedap

    ReplyDelete
  16. ZEQZEQ > Peralihan hormon untuk menjadi 10 tahun lebih muda, kan? kan?

    ACIK My Life > First time makan dulu, memang Kak ROS tu lah yang buat. Hajat nak tempah lah dari dia. Buat 1 periuk, kita kenduri ramai-ramai, kan?

    ReplyDelete
  17. NIDA > Dah tua-tua ni, tak yah check. Sendiri bleh tahuuu.. hahahaha!

    ICE > ko nak soh Kak Azie terbang pi Sarawak beli rempah tu ekkk.. Baik kita sana sama-sama. Dok semeja makan semangkuk. Ahaks!

    ReplyDelete
  18. KAKCIK > Kalu nak belikan, beli yang macamana. Azie pun tak tau. Samada rempah tu rempah asli sana atau mee tu cuma di sana ada jual. Sayur daging sini pun ada..

    Thanks, Kak Cik makankan untuk kita orang yerrrrr....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails