Tuesday, January 26, 2010

Aku naik pangkat...

Ya.. aku memang dah naik pangkat.

Dari MAK’NDAK dah jadi TOK’NDAK...huhuhuhu redha jer lahhh.. > naper sedih? Takkkk, aku gumbiraaaa..!

Anak buah aku dah memberikan aku seorang cucu saudara buat aku. Cicit pertama BONDA aku.

Nama sedap sungguh laaa... SHARINA SAFFIYAH tapi aku panggey dia CHE PIAH, walaupun aku rasa mak budak ni tak baper suker. Selamba badak jer aku panggey gitu. Dah aku orang kampung, so gaya Tok Sedara dari kampung memang lagu ni laa... Hahahahaha...

Selamat menjadi Nenek Saudara buat diri ku sendiri... Nanti bleh la duduk-duduk layan cucu-cucu sedara sambil kunyah sireh tembakau kerrr... minum kopi O tang beranda pastu bukak citer kisah dolu-dolu.. Harus dah tak larat nak gelak-gelak lagi, paling-paling pun mengekeh sampai beringgut badan tapi sogha pun tak berapa nak kluaq..! adoiii...


43 comments:

  1. selamat naik pangkat kak z.. hehe

    ReplyDelete
  2. AZRUL > tengah seronok nihhh... padahal cucu tu tak kenai pun Tok Sedara dia nihhh...



    AIZURA > selamatttttt...!

    ReplyDelete
  3. dah jadi tok.. mesti tak larat kunyah dah sireh tu.. pakai gobek la nooo... :)

    ReplyDelete
  4. KAK CIK > mula-mula taip sireh tu terfikir gak pasal gobek... tapi ni dah zaman moden, gobek orang dah tak guna kot... Siren pun ntah ada lagi ke idak.. wuaaaa! Tok’Ndak kunyah cewing gum jer, bleh?



    ZUREEN > rini TOK’NDAK makan nasi dgn kari...hehehehe...

    ReplyDelete
  5. Kakak,

    Ohooo...saya belum naik2 pangkat lagi. Bila lah entah.

    ReplyDelete
  6. IRIS > untuk naik pangkat yg ini tak yah amik exam atau nak bodek2 ketua Jabatan... Nanti pangkat tu datang sendiri...hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Tahniah Tok Ndak... nanti cucu dah pandai cakap dia akan sebut "Tok Ndak... I want aeroplane." Time tu Tok Ndak garu kepala la nampaknya...

    ReplyDelete
  8. Tahniah ... muda muda lagi dah naik pangkat TOK. sempat ke tidak ek nak tengok cucu tu kawin ... hehehehe, boleh dapat pangkat lagi tinggi lak lepas tu

    ReplyDelete
  9. azie,
    akak pun dah naik pangkat jadi nenek...walaupun nenek saudara...adui..dah tua lah...

    ReplyDelete
  10. Salam Azie, balas ziarah ni.

    Jgn lupa cerita kat cucu2 you perihal ketapi zaman kita tanpa ekon (kalau boleh tambah2kan cewita biar sound menakjubkan; hinggakan terlopong mulut cucu2 you itu). ;-)

    ReplyDelete
  11. VIC DIANA > aeroplane? uhuhhhh.. time tu, silap2 Tok’Ndak soh dia pandu sendiri bawak Tok’Ndak round-round Key El...heheheh...


    ACIK > amboiii... sabaq... pangkat yg ni pun rasa berat nak bawak.. hahaha

    ReplyDelete
  12. KAK MAH > Tak per, muda-muda jadi nenek.. ops! tak ler muda sangat kot...:D


    SOMUFFINS > KAK SOM, terimakasihhhh..
    citer ketapi tu memang best. Sebab I ada banyak pengalaman naik ketapi tak ber ekon nih.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. tak teringin ke nak menimang cucu sendiri plak lepas ni wahai tok ndak ku yang comey??? keh3

    ReplyDelete
  14. Tahniah kak azie...takpe, tok sedara pun rock lagi..maintain kak, maintain...!! hehe

    ReplyDelete
  15. ICE > cucu sendiri? bab tu kena sabaq bebanyak la nampak nyer ICE oiiiii....
    tuu..tuu yang tersengih takdak gigi tu bleh gak nak dibuat cucu, kan?


    SITI > Dolu bleh lar nak rock-rock nih, la ni tak bleh sangat dah aihhh... lemah kepala lutut.. rambut pun tak berapa nak ada, lagu mana nak banging kepala..? :D

    ReplyDelete
  16. CALUK > MokYang lebih suka pangkat MOKYANG ni...:D

    ReplyDelete
  17. Tabik datuk! Anak cucu tumpang *tuuut*

    ReplyDelete
  18. acu dah lama dah naik pangkat jadi TOK SU...muda2 dah jadi TOK...uwaaaa...sob..sob..sob

    ReplyDelete
  19. yang tersengih takdak gigi tu bley jadi cucu tiri... wakakakakaaaaa..!!!

    ReplyDelete
  20. KHAYALKHAYAL > tabik lagi.. tabik lagi...! tumpang tak bleh, kena bayar..!


    ACU > sbb awak anak bongsu, ramai ler anak cucu sedara... jangan sedihhh.. kita serupaaa...!

    ReplyDelete
  21. ICE > cucu tiri tu yang aku tak sanggup tuh.. kang bukan aku dera dia, tapi dia yang buli aku... auuuuww! tolonggg!

    ReplyDelete
  22. Kak Azie...apa ada dgn gelaran kan?yang penting hati mau hepi!hihihihi....ayu pun dah pangkat tok jugak...huhuhuhu....

    ReplyDelete
  23. hehehe, yer ker kak azie? eelobor yg bru awal 30-an pn dh ramai cucu sedara. anak² saudara pn x igt kesemua nama diorg, ni kan pula nama cucu² sedara.

    ReplyDelete
  24. Salam Azieazah. Boleh tak tukar nenek kepada datin? Lebih glamor (ada rupanya glamor dalam bahasa Melayu).

    ReplyDelete
  25. Salam..
    Tahniah.. saya pun dh jadi tokcik! Tua dah rupanya...

    ReplyDelete
  26. Salam!
    Tak pe lah tok ndai oi! Zaman glamour kita kira dah berlalu, biaq pilah kat depa yang muda2! Tok sah lah hang susah hati, bagitau kat CHE PIAH, disini pangkat tok betina dgn tok jantan bersepah melaut tumpang gembira menyambut kelahirannya.

    ReplyDelete
  27. Aslmkm Azie (boleh ke?),
    Rasanya aritu Kak G dah follow balik, tp ntah le .. mungkin juga terlepas pandang .. apapun tq 4 following me & slm perkenalan ya.
    Kak G ni, dr student days lg dah berpangkat 'Tok' :) abis terima je le ...

    ReplyDelete
  28. Salam Kak Azie..

    Kita senasiblah.. dah jadi nenek kebayan.. ops..silap, nenek vogue gitu..

    Saya dah ada 5 cucu sedara (belah hubby).. dah lama dah jadi Tok Su... hukhukhuk (terbatuk lak)

    ReplyDelete
  29. suara pun dah ada sound 'wan'..teramat sesuai..

    "nenek mana on air tu??" qah qahqahhh..

    )))(((**oppsss komen fizikal,, lupa...

    ReplyDelete
  30. AYU > itu ler pasal... yg benor nyer seronok dapat pangkat baru niii... Lagi TUA lagi orang respek, dak gitu? :D



    EELOBOR > seronok kan, bila ramai anak-anak buah dan cucu-cucu sedara niii... kalu buat “peta minda” (?) hieracy? mesti jenoh nak susun tuh...

    ReplyDelete
  31. ANYSS > thanks..:D



    MYBABAH > Saya tak beraper gemor dgn gelaran DATIN tu. Sebab saya pi mana-mana pun lebih selesa pakai seliper Jepun.. mana ada glamour nyerrr...?

    ReplyDelete
  32. SHANIZA > Salam... wahhh kita dah jadi satu geng satu kelab dah niii...



    TAJNUR > Saya punya seronok dapat cucu sedara sampai tak mau lepas dia bagi orang lain dukung.. Kalu orang tak nampak, mau saya bawak pelari balik rumah...

    ReplyDelete
  33. DR FAUZIAH > Salam Kak G... terimakasih masih sudi bertandang. Memang seronok dapat naik pangkat setapak lagi niii....


    NIDA > Jadi Nenek Kebayan pun best gak... ada banyak ilmu. “Siang menyanyi malam berjagaaaaa...!” hehehehe

    ReplyDelete
  34. ZEQZEQ > ada ker insan yang tak meningkat tua? :D

    ReplyDelete
  35. TAHNIAH, nene sekarang muda-muda. Semoga Sharifah Saffiyah menjadi tumpuan ramai.

    ReplyDelete
  36. Salam Kak NORA... memang seronok ni, ada cucu sedara..

    btw, pembetulan. Nama cucu hamba tu SHARINA SAFFIYAH bukan SHARIFAH..

    kami bukan dari darah SYED..:D

    ReplyDelete
  37. Emmm! bunyi sama sahaja dengan Cik Peah banyak kedua abg ni!...

    Tahniah dah jadi Opah!

    ReplyDelete
  38. Bang IDAN > orang Perak Opah ler yerrr... Tapi saya ni Perak Utara, selalu depa sebut TOK...

    ReplyDelete
  39. Salam!
    Kalau dok rasa nak bawak pelari anak org, tentu Azie ni teringin nak dapat baby lagi! Tak mustahil, sbb kwn2 saya pun ramai juga isteri mrk lahirkan anak kat hospt swasta! Kalor hosptal kjaan, memang selalu kena `torture` dan kaunseling oleh doktor2.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails