Wednesday, January 6, 2010

Letihhh kerana cuai...

Siang tadi, first day kerja di tahun 2010. Sibuk lerrr... Ada new project. Tapi client punya Project Manager, orang baru. Aduhhh letih ler... 3,4 kali sent sample untuk approval pun masih tak bleh nak confirm lagi.

Minggu lepas lagi dasat, aku dah buat hampir 60% (in about 175 pages), tetiba bleh call lak kata job tu salah spec (specification). Means what? Kena buat semula balik... wuaaaa...! Aku rasa nak lempar jer job masuk bakul sampah. Saborrr... ini bukan pertama kali.

New spec? Totally different..! So kalut tak hengga dah aku pun...

Mujur sempat gak aku edit dan print minit mesyuarat untuk meeting sebelah malam.

Letih berkejar dalam ujan lewat senja, berbaloi mengubat lapar yang ditahan sejak tengahari (sebab kalut meronda Low Yat cari USB Bluetooth), dengan makan Kuew Teow Kungfu yang diidam sejak minggu lepas lagi. Sedap... sedap! Thanks Dato'.

Balik meeting tadi dah dekat kul 11pm. Sempat prepare baju ALONG yang nak ditukar saiz (jenuh cari kedai alteration), takut esok pagi terkejar lagi. Bab paling tak suka ialah, masa tu nak barang, masa tu baru nak cari.. Pagi lak tu. Memang sori lerrrr..

Kemas beg, baru perasan, minit mesyuarat yang baru tadi plak tertinggal di ofis. Alahaiii... letihhh. Cuai sungguh aku ni...

Dan Selamat Ulangtahun Kelahiran buat my fren, CALUK@CENCALUK semalam, moga sejahtera selamanya, murah rezeki... Sori Berlori, MokYang bz lately, lama tak jengah korang kat Corner... Kalu rasa nak makan lagi di kerusi kayu, U know where tu find me...



~...aku berhajat nak tukar kulit blog aku yang memang tak lawa ni, cari template baru di Pyzam.com dah hari tu, tapi tak sempat pun lagi nak tukar....~




23 comments:

  1. Salam Azie..

    tido lambat ek??

    Kakcik teringin gak nak tuko ke pyzam tu, tapi takut banyak isi perut hilang nanti. Tuari dah cuba buat, tapi tak jadi la.. biole klasik je dinding umah kakcik tu. :)

    ReplyDelete
  2. Busy sungguhlah Kak Azie ni..klau zureen agaknya dah rebah..

    ReplyDelete
  3. kerja kuat la kak azie...utk masa depan....

    ReplyDelete
  4. azie,
    akak dahlama meningggalkan 9-5job... tapi kalau kena situasi mcm azie ni, mau melolong akak...
    kena byk bersabar kan utk mencari rezeki..

    ReplyDelete
  5. buzy letih lalai, terus tidur tak sempat mimpi..

    ReplyDelete
  6. tanda2 Penuaan makin bertambah..
    TUA yer dah TUA

    ReplyDelete
  7. go go go kak azie...selamat bertukar kulit blog ni... :)

    ReplyDelete
  8. Kak Zai pun pernah meninggalkan kerja2 yang membuat kepala sentiasa pening,cuba pula jadi tokeh sendiri tapi Allah uji anak sakit.Akhirnya jadi surirumah sepenuh masa.

    ReplyDelete
  9. KAK CIK > Salam. Azie tak bleh tido sebab dah lewat. Hasrat nak tukar kulit blog tu memang ada, tapi sejak sorang kawan yg hilang semua contents, buat saya jadi takut gak..

    Lagipun saya lebih selesa background yg plain, easy to read.. Maklum mata ni dah rabunnnn...:D

    ReplyDelete
  10. ZUREEN > Masa kerja saya fixed, tapi apa yang nak dikerjakan tu yang tak fix.... ada kala sibuk.. adakala boleh chatting dari pagi sampai petang..

    EELOBOR > Dah minat kerja... kenalah kerja..

    ReplyDelete
  11. KAK MAH > jangan ler melolong... kang pontianak pun takut. Yang pasti, buat masa ni, AZIE memang suka kerja. Kalu dok umah, jadi tak menentu...

    ZEQZEQ > Saya akui saya memang dah tua... memang dah tua, tapi yang pasti tidak setua awak.. hahahaha...

    ReplyDelete
  12. AZRUL > masih memikirkan untuk tukar kulit blog... Rasanya tukar pic heading tu jer dulu kot... Pun masih tak tau nak tukar kepada apa..

    KAK ZAITUN > jadi surirumah pun ok aper. Kalu Kak ZAI nak kerja dari rumah, boleh join KDR (Kerja Dari Rumah)

    www.KerjaDariRumah.com.my

    ReplyDelete
  13. Kak Azie, anak anak saya suka suruh saya buat kerja last minute. Tapi memang selalu nyer tak akan saya buat masa tu. Nasib ler korang. Memang hangin ler kalau dia orang buat macam tu, dah banyak kali kasi tahu pun, lagi buat benda yang sama. Hmmmm ...

    ReplyDelete
  14. ACIK > lain kali kasi sekeh sorang sekali.. heheheh...

    ReplyDelete
  15. salam kak azie, kan sy dh kata kak azie ni wanita besi, lasak dan bertenaga... hhehe... sy ni malas banyak, tu yg kdg2 byk keje pn buat tak nampak jer, jeling pn tak mau, hehehe

    ReplyDelete
  16. tukarkan kaler cat umah aku skali...bole?? :D

    ReplyDelete
  17. Hello Azieazah, saya suka bacha your shortcut bahasa, totally different to the bahasa I learned in 1950s, ha ha.
    Have a nice day, Lee.

    ReplyDelete
  18. ROSNANIE > agaknya ni ler akibat dulu-dulu suka makan Pucuk Paku, Jambu Batu (yg ni best, dah ler jambuuuu... pastu keras cam batu lak.. Ahaks!)

    ECHAH > aku rindu dengan hang nihhh... Cat kaler aper hang ndak? Mata aku ni nampak PURPLE jerrrrr....

    ReplyDelete
  19. UNCLE LEE > Hellllooooo... how are U today? > smileeeeee...

    My bahasa? Hmmmm... Saya sepatutnya banyak belajar dari orang-orang lama macam Uncle..
    ya... ejaan lama dan sekarang sangat berbeza Uncle. Btw, spelling “bacha” pun sudah tidak digunakan lagi... (spell as: “baca”)

    But I still enjoy your writing Uncle...!!

    ReplyDelete
  20. mokyang hu hu terharu dan gembira, terharu ade entry aku tq, nanti kita dating yer he he
    gembira sebab aku patut tua senin bukan selasa ha ha

    ReplyDelete
  21. CALUK > aku pun nak mintak maaf gak sebab tak alert pasal tarikh besday tu. Minggu ni aku sibuk so aku tertinggal banyak benda di CC sana..

    ReplyDelete
  22. Tukar kulit blog ini kadang2 jadi lembab.. sama taruh nuffnang tu jadi terkedek-kedek blog kita; tak letak rasa rugi pula mana tahu kut! dapat duit terpijak!

    dah dekat setengah tahun taruh nuffnang bayangkan tak sampai RM10 bila nak terima ceknya kalau macam tu!.

    Sehari pun sekitar 100 org buka, bila nak sampai 1,000 org buka pun tak tahu. Ingat kalau isu kalut letak gambar menggoda kut! baru ramai pengikut.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails