Friday, January 22, 2010

Terlebih rajin...

Salam Jumaat...

Tiada story spesel nak kongsi. Dua hari berturut ni aku belajar menjinakkan diri dengan Facebook. Aku sudah ada akaun sejak tahun lalu lagi. Lama dah register, tapi tak pernah nyer aku pandai dengan laman yang satu itu. Sebab banyak sangat function, banyak sangat benda nak kena tengok. Adoiiii lar, tak begitu rajin lah aku.

Itu dulu...

Sebulan lalu, aku deactivated FB aku. Lagipun, aku bukan jaga pun. Buka pun kadang2 sebulan sekali, pastu tak tau nak baca apa, tak tau nak komen tang mana, tak tau nak klik apa.. > rasa blur sungguh..

Tapi sejak 2 minggu lalu, aku terpaksa activate balik akaun FB aku. Kerana banyak dikaitkan dengan tugas-tugas luar, maka kenalah aktifkan balik. Sekarang belajar skit-skit, masih banyak yang tak tahu (dan amat banyak yang aku tak suka nak tahu...:D)

Dan dua hari berturut ni, aku belajar upload gambar saja. Create photo album. Setakat ni ada beberapa album dengan tajuk tertentu. Cehhh macam terror sangat...!

Sesapa rasa nak tengok beberapa gambar kegiatan aku, bleh ler pi tengok kat sana. Ada juga pic gathering blogger aku masukkan sekali.

Itu jer lah aku nak bagitau...


~...Esok anak-anak semua sekolah (sekolah ganti), dan aku mesti jadi bingung dan tak keruan sebab gerenti sensorang kat rumah.. wuaaaa! jom dating...! jom dating...!~


32 comments:

  1. azie,
    esok kami balik kampong...melaka.....
    kalau tak sure dah ajak azie makan nasi lemak kat TPCA.

    ReplyDelete
  2. esok bwk anak mandi kolam & ari ahad ke bukit cerakah s.alam....dh add kak azie di pesbuk, accept yer

    ReplyDelete
  3. Zureen pun dah lama tak bukak FB sendiri..

    ReplyDelete
  4. salam...
    sama la ngan pak long....org buat FB kita buat...tapi kalau masuk lam FB tak tau nak buat aper...la ni layan jer..blajor ngan kawan kat FB tu cara nak kodek semua fungsi kat FB....

    ReplyDelete
  5. Dulu saya mcm kak azie jugak..x familiar dgn function kat FB yg agak complicated. Tp sejak last few months mmg dah semakin aktif..makin seronok..makin gian...sebab ramai kawan2 lama jumpa balik kat FB...nanti add la sy ye kak...:p

    ReplyDelete
  6. kak azie...add la saya kat FB tu...hehe

    ReplyDelete
  7. Salam..
    Saya ada juga akaun facebook ni tapi tak berapa suka nak buka sebab bila buka lama sikit ada virus kacau. Kadangkala jawab satu pertanyaan kawan lepas tu tutup balik..
    Kawan yg lain pun kata facebook ni banyak virus dan spam...waulahualam.

    ReplyDelete
  8. lepas ini boleh buat melancong ke BATAM hhee dgn facebook..

    ReplyDelete
  9. Kak Azie,

    kita nak add akak nanti.

    selamat berhujung minggu kak.

    Masak ape tu?

    ReplyDelete
  10. Hello Aziezah, saya only in Blog. Terok nak masuk, jaga and cherita dua pondok. Satu pondok blog saya da la lintang pukang, ha ha.
    Kalu masuk Facebook,Tweeter ke apa2 ada habis cherita.
    isteri punya muka pun lupa,
    MIL jalan lepas pun ta'nampak, lecheh tu.
    You have a pleasant weekend, best regards, lee.

    ReplyDelete
  11. dah add kak azie kat fesbuk... keh3

    ReplyDelete
  12. Eloklah tu..jgn sampai terlebih gambar lak..hee

    ReplyDelete
  13. Salam Kak Azie

    dahh add Nida lum ek..:)

    FB Nida jadi port anak2 main games yg ntah apa2.

    ReplyDelete
  14. jgn lupa accept acu kat FB tau...

    ReplyDelete
  15. salam kak azie,
    sampai sekarang saya tak pernah rajin nak buka FB ni wpn suami n anak2 dh ada. Kak long tu dh banyak hari suruh sy buka, kononnya nak add kita as a friend. Senang jer jawapan saya... malas... rasanya brblog lagi best- sebab bolh syok sendiri... hehehe....

    p/s paling suka bila baca komen uncle lee, sebab ayat2 uncle macam baca paper zaman dolu2... hehehe... jgn marah ye uncle

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wbt Pn Zie,
    Hidup kita ni hanyalah 24 jam sja. Masa itulah kita perlu tidur yg cukup, kerjaya, pengurusan diri, hal2 spouse, family, soal makan-minum dan persekolahan, ibubapa, sdra-mara, jiran2, kwn2 pelbagai jenis dan persediaan hari tua kita! Maksud sy manalah ada masa kita `leisurely' kecuali buat perkara2 penting dan berfaedah. Rasulullah saw bersabda,"Rebulah oleh kamu 5 urusan sebelum 5 urusan iaitu 1. masa muda sebelum tua 2. masa lapang sebelum sibuk 3. masa sihat sebelum sakit 4. masa kaya sebelum miskin 5. masa hidup sebelum mati." Syor saya saja, buat perkara2 yg satu2 dan sedikit saja tetapi berterusan .....

    ReplyDelete
  17. KAK MAH > Hari Sabtu lepas anak-anak pi skulah, saya pi joging jer, pastu lepak seharian.. Ahad semalam pi rumah my eldest brother, ada majlis kecil dan kami adik beradik berkumpul..

    EELBOBOR > Kak Azie tak berapa pandai nak add...:D nanti nak try.

    ReplyDelete
  18. ZUREEN > nanti buka jangan terkejut plak. Kak Azie dulu, jadi terkedu sebab berpuluh-puluh notifications... sampai taktau aper ke bendanya..

    PAKLONG > teruskan belajarrrrr.. pastu ajar saya.:D

    ReplyDelete
  19. SITI MURNI > Kita tau awak memang dah terror FB... ajarkan ekk..


    AZRUL > apa kata awak add dulu, nanti Kak Azie accept. Sebab Kak Azie tak reti nak add orang... (belum pernah buat lagi... selama ni dok accept n ignore jerrr..)

    ReplyDelete
  20. SHANIZA > Saya pun dengar juga, tapi sebab saya jarang buka, setakat ni belum rasa gangguan tu...


    ZEQZEQ > Berapa kali awak mau pigi Batam dalam setahun?

    ReplyDelete
  21. IRIS > semalam tak masak pun, sebab ada majlis di rumah my eldest brother...


    UNCLE LEE > saya faham maksud UNCLE itu. Orang Melayu ada selalu bergurau “pelan pelan kayuh..” Hehehehe..!

    ReplyDelete
  22. ICE > ko guna nama apa weyyyy?


    LANABULU > ada limit ker upload gambar? alaaaa....!

    ReplyDelete
  23. NIDA > Kak Azie tak reti sangat nak add ni... tengah nak belajar..:D


    ACU > Dah tengok tadi... and dah add...:D

    ReplyDelete
  24. ROSNANIE > sama-samalah kita belajar... kalu ada yg penting, kita buat jerr.. kalu tidak, abaikan jer...

    ReplyDelete
  25. TAJNUR > Salam. Saya setuju dgn komen saudara. Kalu nak dikira sibuk, semua orang memang sibuk. Saya sendiri memang sibuk cuma saya tak suka nak bercerita tentang kesibukan saya..

    Utk pengetahuan saya lebih selesa dgn blog sahaja, dan saya mula menulis blog sejak 2007 lagi dan berratus-ratus entri menjadi hak terpelihara saya yang sangat saya sayangi...:D

    terimakasih berpesan-pesan...

    ReplyDelete
  26. adamdanish... alaaaa yg comey tu... kuang3

    ReplyDelete
  27. ICE.... alaaaaa! Tadi baru jer Kak Azie “ignore” dia.. alaaaa.... kena add semula ler kot?

    ReplyDelete
  28. huhuhuuuuuuu zalim betul kak azie ni... sabo aje laaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  29. ICE > Dah add laaaa... mula2 tadi sebab Kak Azie tak kenal sapa itu Adam Danish.. skang dah kenai dahhh.. amboiiii

    ReplyDelete
  30. FB ini hari-hari disebut org sampai menteri pun sebut FB. Apa bendanya pun abg tak reti.

    Dah tua-tua ini tenguk laman web yang banyak sangat menu di FB memang memeningkan. Abg ada dua akaun kut!; dua-dua tak boleh diguna pakai. Nak muat turun gambar pun tak reti.

    Lebih suka dengan blog sesekali buka Tagged hantar tag tak betul dekat entah siapa orang! Kat tagged ada empat akaun gaduh berebut pets dengan mat saleh punya pasal. Sekarang dah tak kisah mat saleh tu nak ambik semua pets abg tu!.

    Zeq memang rajin ke Batam ke? Batam yang Bro Mazidul ceritera ke?.

    ReplyDelete
  31. atukhil hu

    alamak TER KOMEN > lantik kena marahh lariiikkkkk

    ReplyDelete
  32. Bang IDAN > kita memang serupa... Saya memang surrender ler, sbb memang otak lambat nak belajar kalu banyak benor function nyer tuu...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails