Thursday, January 14, 2010

Entri Berekor...

Ada beberapa soalan dan bual bicara dalam beberapa komen yang perlukan penjelasan dan lanjutan cerita. Saja ler aku masukkan dalam entri lain. Jawab di komen, dah terlalu ke bawah sangat.

ICE sebut tentang “dopod” yang bagi aku yg naif ni, dok tanya amenda. Rupanya hanpon. Adakah hanpon jenis ini, ICE?

Handphone model zaman tok kaduk, Nokia 6680.




Dan ini adalah Mee Kolok yang aku makan semasa AidilFitri tahun lalu di rumah terbuka seorang kawan. Dan Kak ROSKALAS (pink dalam bahasa Sarawak) yang buatkan Mee Kolok ni bawa satu bekas besar dari rumah. Kami berkonvoi beberapa kereta untuk beraya jauh di Ulu Chuchoh, Sepang. Memang sedappppp....


~...Selamat berangkat ke Sarawak untuk Kak CIK SEROJA. Moga selamat pergi dan selamat kembali. Kalau ada ingatan di hati, belikan Azie sekeping FM (Fridge Magnet) yerrrrr....:D~



20 comments:

  1. hak3 6680 ke? kak azie oiiiiiii... tipon tu pon da kira ok laaaa tu... saya ada 2 bijik 6680... 1 wat spare & 1 lagi anak dara saya yang 11 tahun pakai... housing kaler 'PINK' lagiiiiiiiiiiiiiii... muahahahahaaaaaa bley laaa 3g dengan kak azie nanti

    ReplyDelete
  2. ICE > Kak Azie pakai tu sejak 2004/2005 rasanya. Dah lama sangat. Kali pertama beli, pakai setahun kene ragut depan rumah. Beli yang kedua, nak kan jugak model yang sama sebab dah selesa.

    Hanpon jenis ni, ada kamera depan belakang, tu yang best. Sebab leh 3G video call. hahahaah...! give me five..!

    ReplyDelete
  3. Kak Azie tukar housing dah 2x, tapi tetap kaler yang original. Actually cari kaler PURPLE, tak penah jumpa di mana-mana. Next, probably nak try BLACK. Yang pasti housing tak ori tapi Keypad kena ORI...

    ReplyDelete
  4. kak zie suka kumpul FM gak ke?
    sama la mcm acu...benda wajib yg dibeli setiap kali travel..hehehee

    ReplyDelete
  5. kak azie, tak tahu nak komen aper, tp kalau fon beli dr tahun 2004, kira lama beno ler tu... sy nye fon baru 2 tahun... hehhee

    ReplyDelete
  6. masa 3g mula2 kuar dulu... wifey saya selalu buat video call kalo saya lambat balik... keh3 nak tengok betul ke saya kat opis atau tengah ngeteh dengan kawan2... muahahahaaa takut sangat laki dia ni keluar berpoya poya...

    ReplyDelete
  7. Mee kolok..?
    tak pernah denagr pun..?
    agak lagu mee sop ke..?

    ReplyDelete
  8. Minggu depan la kakcik nak pergi.. InsyaAllah.. nanti kakcik carikan FM tu.. :)

    ReplyDelete
  9. ACU > kalu travel mana-mana, beli extra yer.. Nanti Kak Azie bayar or kita buat MOU...:D

    ROSNANIE > Kak Azie mula guna hanpon sejak 1997 lagi. Dari yang itam putih sampai ke 3G. Sekarang dah malas nak tukar lagi. Pakai jer apa yang ada..

    ReplyDelete
  10. ICE > tu tanda ko tu memang ada ciri-ciri mencurigakan.. hahahaha! Ataupun ko tu memang kira termasuk kategori hensem.? Hmmm ni yang tak sabar nak ajak dating nih... Ahaks!

    LANABULU > Mee Kolok ni makanan dari Sarawak. Agaknya menu tradisional kot, sebab kalu yg ori, memang guna rempah sup dan mee dari sana. Ntah ler, saya sendiri tak berapa pasti... Yg saya tau, memang sedapppp!

    ReplyDelete
  11. KAK CIK > Kalu terlalu sibuk dan tiada kesempatan, tak perlulah Kak Cik susah-susahkan diri Kak Cik yerrr...

    ReplyDelete
  12. Gua nak juga....

    Gua nak sumpit Kak Cik...
    Boley arrrrrrrrrr....kan? kan? kan?

    Aleeeeeeehh...akak sajer jer tunjukkan HP tuh...
    Henpon yang APPLE tuh mana? heheheheh
    Lariksssssssssssssssss!!!

    Aduh..aduh...semput daaaaaaa...

    ReplyDelete
  13. EPOI > sumpit guna dopod? Lu biar betulll....

    Memang.. memang.. memang. Akak saja jer tunjuk hp yang ni. Yang APPLE tu sorok, sbb tu untuk berhubungan dgn orang2 tertentu sahaja. Ahaks! (ngada ko ekkk..?)

    ReplyDelete
  14. Kak Azie,
    Kita dah makan Mee Kolok tu. Memang sedap.

    Hehehehe.

    Akak, sapa dia yang persis coretan kita tu kak?

    ReplyDelete
  15. eelobor pnya hp model biasa² jer. jnji ada kredit nk buat call out bila ada emergency

    ReplyDelete
  16. hensem?????? muahahahahaaaaa gelak gulen2 jap... hp pertama saya jenis OKI... beli pada FEB 93... mahal tahap gaban masa tu... lepas tu saya guna ATUR 011 pasal saya ni selalu travel... sampai skrg ni taktau laaaa dah bape banyak hp saya beli... kalo laaa saya simpan semua hp2 tu kompom bley bukak muzium... hak3 skrg tengah nak usha2 tipon yang ada cap berry plak... nampak mcm best je tipon tu

    ReplyDelete
  17. IRIS > memang sedap kan?

    Pasal tu, harap diabaikan saja. Memang kadang2 kita ni, akan berjumpa dgn orang yg hampir2 sama. Wpun secara maya, mudah pula kita teringat kepada insan lain yang mirip gaya tulisannya. Itu normal, kan?

    EELOBOR > ada masa-masanya saya ikut tertarik kepada perkembangan gadget.. tapi bila dah TUA-TUA ni, dah malas dah. Pakai jer apa yang ada... :D

    ReplyDelete
  18. Macam sedap jer "Mee Kolok " tu kan..Teringin nak merasa..(ada macam rasa mee Hailam ke?)

    ReplyDelete
  19. ICE > ko kena buktikan ke“hensem”an kau itu pada Kak Azie. :D

    Kak Azie tak ingat model-model handpon yang pernah guna. Tapi dah pernah guna Samsung, Motorolla, Sony dan skang selesa dgn Nokia jer. Sebab function mudah dan sesuai ler untuk orang TUA mcm Kak Azie yang rabun nih...hahahaha!

    ReplyDelete
  20. ZUREEN > Hmmmm Mee Hailam kuah kicap dan pedas kan? Yang ini meenya digaul dgn kicap dan bawang sebelum dihidang. Makan dengan sayur, daging dan kuah sup. Ada beza la. Rasanya yang buat ia lain adalah sup dan mee nya...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails