Tuesday, February 1, 2011

COOL BLOG yang bukan blog...

Salam
Selasa 01-02-2011, petang.


Aku memang dah janji nak bawa IKA pegi beli barang-barang design dia sebab dia ada banyak kerja sekolah yang dibawa balik.

Kerana cuti kali ini agak panjang, bukan sahaja dia, Si AMOI yang tak pernah-pernah bawak balik kerja sekolah, kali ini pun bawak balik kerja sekolah. Masing-masing cari port utk siapkan kerja sekolah masing-masing.

Kerana sudah begitu lama (bertahun juga tidak mengukur jalan di KL, sehingga tak tahu mana kedai yang bagus menjual barang keperluaan IKA, kecuali Mydin) lalu kami ke Kajang sahaja. Kerana aku lebih biasa dengan Kajang, agak mahir di sana dan biasanya bila dulu ada program dgn Yayasan, memang aku kadang2 singgah di bandar Kajang beli barang.

Dan pusat jualan stationary CZIPLEE adalah tempat paling sesuai (sebelah Metro Kajang).

Lama tunggu dia pilih-pilih dan pilih...

Cari mounting board.

Letih dah Mak Tarzan ni, yang benornya kaki dah lengoh. Makin tua aku nih. Last-last dia naik tingkat atas, aku tunggu bawah jerrr..

Kemudian masuk meronda Metro Kajang, semata-mata nak beli air sedap. Memang aku selalu beli air ini.



Satu kiosk yang jual pelbagai perisa air; COOL BLOG. Sedappp...! Ice-blended atau biasa, atau yogurt.. samada dicampur “pearl” atau kosong.


...my choice: Plum with “pearl”. IKA pilih Strawberi plain.


Sedut kena pelan-pelan kalu tidak dia “tangkap kepala”!. Pening tauuu...!



~...meski baru saja menerima surat bawah tempurung di hujung ampaian, masih juga SERI BULAN ingin sekali melihat kelibat HISYAM di laman Teratak Nyatuh, samada sengaja menghantar cangkul atau ingin belajar silat...~







32 comments:

  1. mak aiii...sampai kekajang tuuuu...

    ReplyDelete
  2. la..igtkan nama blog..rupanya air..

    saya pom xle mium byk ais sekaligus..naik ke kepala jadi kebas..ehhee

    ReplyDelete
  3. aziezah.... kamu mengingatkan makcik ni kepada p.ramli..

    kita memang selalu pegi cziplee... lengkap.

    ReplyDelete
  4. mmm...sedapnya...kalau letak pearl memang tambah kaw2..

    ReplyDelete
  5. JUNAINA:
    itu jer tempat yang pandai pun... hehehe



    SARAH:
    Mula-mula Kak Azie pun duk terkejut, kiosk tu guna nama Cool Blog. hebat tu.. tokey memang Melayu. Staf semua Melayu.

    ReplyDelete
  6. KAKPAH:
    Sebab di situ lengkap lah, saya suka beli barang sekolah anak2 d situ. Lagipun tak sesak. Cuma Jalan Kajang tu jer yg sesak.


    WINDI:
    Seronok main dgn pearl tu sebenarnya.



    NORASHIKIN:
    Jauhhh... memang jauhhh... mujur tak sampai luar negeri. hahaha

    ReplyDelete
  7. azie...
    dah dekat rupanya kita....
    air sedap...
    nak cuba....
    thank you share info...

    ReplyDelete
  8. kak AA ku sayang..
    kita seupa suka ngan ais blog..
    kalau cari bahan mentah dalam seminggu harus ku beli...

    tangan dan tekak macam tak sesuai tak pegang ais blog..perasa???

    coklat...hahahha.. amcam budak2 kan?
    pearl kena banyak sikit....
    hahahhaha


    PS: tapi, aiskrik 20sen tetap dihati ini....

    ReplyDelete
  9. AKAK:
    Pergi dgn anak-anak ni susah nak buat plan dgn kengkawan. Berterabur jadual nanti. :)



    AYU:
    yeahh.. Eskrim 20 sen tetap sedap. Apatah lagi kalu free...! hehehe

    ReplyDelete
  10. Dah sampai Kajang kenalah pekena satay pula.

    ReplyDelete
  11. Nasib baik dah malam..kalau tengahari tadi tengok entri nih..mesti telan air liur je la...ekeke....

    psst...tak dapat tengok HISYAM, dapat tengok bumbung rumah HISYAM pun jadi lah..!!hihi

    ReplyDelete
  12. Akak bl dtg kajang? dh x jauh metro point ngan office saya tu....:)

    ReplyDelete
  13. kak azie dok area kajang ker?lama x pg ,Metro kajang...ade perubahan x?dulu time bljar selalu pg beli brg kat sana..rindu la plak..

    ReplyDelete
  14. wah! sioknye leh sopingg!!! jeles nye..


    lawa la kasut raya kak Azie...nak pinjam bleh? ;)

    ReplyDelete
  15. zaman kat UKM selalu pergi czip lee tu...
    cool blog? pergh mahu tryla..

    ReplyDelete
  16. amboi lama tak naik plaza metro, susah carik parking tu

    ReplyDelete
  17. salam akak..

    huhu ni kira tempat kenangan ni..dulu time blaja slalu pegi ziplee..sbb selalu lepak umah member kt cheras..kira umah keluarga angkat sy la..

    ReplyDelete
  18. salam...
    memang cool blog sedap...
    suka perasa strawbery..

    ReplyDelete
  19. AA
    Macam berjanji plak kita minum air itew :-) tapi I minum smlm, hehe.

    Psst.. lawa kasut?

    ReplyDelete
  20. Salam,
    Huih! awatnya tak habaQ...leh sembang2 sementara depa dok pilih. Mmmmmmm saya pun x penah rasa air COOL tu hu h u hu baru ari ni tau ;)

    Memetik Anggur di Tasik Beris

    ReplyDelete
  21. salam malam rabu =)

    ingatkan akak buat review blog tadi..heheh

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum..

    sedapnya air tue..kat tempat sy takde pun huhuhuhh

    ReplyDelete
  23. dulu mana ada coll blog ini. Sejak sethaun dua ini tetiba ada pulak minuman macam ni ye. Sedap jugak.....

    ReplyDelete
  24. cantiknya sandal purple!
    kak azie punya? beli di mana?

    ReplyDelete
  25. akak cziplee kat bangsar ada...best gak..heheh

    eh..lupa plak..akak tinggal area mana?heheh

    ReplyDelete
  26. wa... cool blog.. hehehe.. masa first time tengok kedai ni,orang ni dah tertarik pada BLOG tu.. hehehe.. air dia pun sedap..

    ReplyDelete
  27. Saya nak cipta satu air lah jugak..
    Nak pasarkan dengan nama komersil : GOB -Blog.

    Boleh tak??

    :P

    ReplyDelete
  28. 'tangkap kepala' ='brain freeze' kata anak2 saya!!

    ReplyDelete
  29. MIMI JAZMAN:
    Yaa... sungguh unik kan?


    DADDY:
    Go Daddy Go!
    Go-blog...! (marah orang Indon nihhh)


    DR SINGA:
    Ya, betul. Tangkap kepala sampai penin!

    ReplyDelete
  30. waaa.... sedap toe...
    nak jgak!!! haha...
    ea pena rsa vanilla jer sbb kalo amek yg len tkot x kena ngan lidah....
    nti ea nk beli yg plum plak lah...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails