Thursday, February 3, 2011

Bila Aku Jadi Jutawan, Ada yang Menangis Tersedu...

Salam.
03-02-2011, tengahari.


Aktiviti hari ini.

Budak-budak ajak main indoor game yang ini. Jika dulu Monopoly sekarang Jutaria. Sejak dulu memang aku langsung tak pandai main benda ni.

Kalu Scrabble ker, Dam Ulau ker pandai ler jugak.

Tapi kerana si kecik CHAK mengendeng sambey cebik-cebik muka ajak “paksa” main, terpaksa ler belajor.

Mula-mula memang takda orang nak main dengan dia, sebab semua orang sibuk dengan kerja sekolah masing-masing.




Si AMOI layan jugak seround.

Pastu takda geng dah.

Penyudahnya, aku yang kena. CHAK janji dia akan ajar aku cemana nak main dan tentulah aku dengan terpaksanya belajarrrr. Arggghhh!

Akhirnya, main juga seround. Yang best sebab aku menang banyak ribu. Jutaan ribu tauu. CHAK kalah teruk sampai berhutang dengan aku RM13K lebih. hahahahaha! Tu blem kira hutang dengan banker lagik. Hikhikhik! dia nangisssss...!

Seronok juga main tu rupanya, siap bleh beli airport, Penang Bridge, tapak Sepang dan buat rumah dan hotel, sewakan tapak mahal giler! — belum kira lagi main tersekat-sekat sebab ada pemain yang 3 kali ulang alik ke toilet sebab “ceri beri”. Hakhakhakhak!

Hari ini itu je lah aktiviti bebudak termasuk Mak Tarzan. Enjoy!



~...pernah suatu ketika HISYAM begitu handal menyusun kata di papan silangkata, tetapi bila SERI BULAN yang mendapat jawapan pada sebuah puzzle, masing-masing malu sendiri kerana ayatnya adalah “I missed U”...~







30 comments:

  1. Kakcik juga yang bercuti di wad! huhuhu....

    ReplyDelete
  2. wahhh...bahagianya boleh duduk rumah sambil layan anak2....aina duduk opis sambil layan komputer...waaa...

    ReplyDelete
  3. hahahaha....syokan boleh beli jambatan pulau pinang :p

    ReplyDelete
  4. Masa kecik dulu, setiap kali ain mesti nangis dan bertangis-tangisan. Abang suka main tipu...




    ...lepas tu mak datang, 'menyita' semua 'peralatan' permainan, dan campak atas gobok...

    ReplyDelete
  5. Saya pernah main Monopoly..dan Saidina..dua2 ni game hartanah..best!!!

    ReplyDelete
  6. saya ajar mak saya main game komputer. dah rasa macam personal trainer. hahaha!!

    ReplyDelete
  7. hikhikhik.
    best juga anak-anak BAGI aktiviti yang boleh gumbirakan hati.

    ni housewife ni? pe citer? cuti ke.. tak cuti ke sama saja.. huaaaa........

    ReplyDelete
  8. kalo men monopoly bley bli old town,new town,the marina... tp men jutaria pun bes gak! sma jer 2 2 2..
    dlu sllu men ngan kak tp skunk kak da tanak men... nti kta maen sma2 yer??

    ReplyDelete
  9. hehehe..bestnye akak..

    nak join main sekali bleh?heheh

    ReplyDelete
  10. hahaha, kalau betul2 jd jutawan ingat kat saya ek?

    ReplyDelete
  11. org ni ada set monopoly city hadiah pak zaki dulu.. rasanya dah berhabuk dalam kotak.. hehehe.. AA..jomlah main sekali..

    ReplyDelete
  12. de.... me'ah tu adik org ni.. sibuk betul minah tu.. org ada blog..dia pun nak blog jgak.. org ajak AA men monopoly,dia pun ajak jugak.. hm..

    ReplyDelete
  13. KAKCIK:
    ehhh? Saya terlepas cerita? Wad? Sakit ya?



    JUNAINA:
    Laaa kerja ker? Sian nyer. Takper, nanti Lion Dance datang menari...:)



    NORASHIKIN:
    Siap bleh beli Astro, TV3, beli KFC. Cuma yang tak best, ada part kena masuk penjara. hahahaha

    ReplyDelete
  14. CKLAH:
    Biasanya kalu main dgn adik beradik. Yang lelaki memang suka main tipu tipu. hahaha mainan kena lempar masuk gobok.


    DADDY:
    Wahhh jadi ejen hartanah yang kaya raya lah yerrr?


    GADISBUNGA:
    amboiii canggih tuuu.

    ReplyDelete
  15. EFFA:
    Tunggu ler anak-anak besar sikit. Nanti tak terlayan pulak.



    ME’AH:
    jommm kita main sesama. Kalu jatuh bankrap jangan nangis tauuu...!



    CIKCERIA:
    Jommmm... Kak Azie tak sabar nak sumbat Cik Ceria masuk penjara. hahahaha

    ReplyDelete
  16. HAMIZAH:
    Ingat. Mesti ingat. Tiap bulan Kak Azie nak personal helikopter pi melawat Hamizah di sana. hehehe



    MIMI JAZMAN:
    Alaaa watper simpan dalam kotak. Jom kita bertarung, tengok sapa handal. :)

    ME’AH tu adik? Wahhh syiok nyer dua beradik aktif blogging.

    ReplyDelete
  17. kak AA.......
    ayu kan suka gak layan jutaria...jom kalau bersua kita lawan..mana leh jadi jutawan???
    waka..waka..

    PS: lama tak kacau hisyam...oh hisyam, romantiknya kamu bermiss2.... i miss u too...heheh

    ReplyDelete
  18. ehekkkssss..best nie!!!...bila main game cam nie rasa best semacam bila buleh beli mcm2 property...cam senang jer dapat...dah tu bila main, ngalahkan budak kecik dia nya enjoy...

    ReplyDelete
  19. AYU:
    tunggu sampai AYU jadi jutawan dulu, baru bleh kacau HISYAM. hahahaha



    DR SINGA:
    Mestilah, banker tu kaya. Tapi awas, banker pun kadang2 bankrap gakkk.


    NAA:
    Ye betoi tu. Kak Azie main sampai tak sedar seronok mcm budak2 sebab boleh beli harta banyakkkkkk!

    ReplyDelete
  20. Aslmkm.
    Sesekali Mak budak memang seronok jadi budak2 kan? Jadi jutawan lagi! :)

    ReplyDelete
  21. UNCLE:
    Hihihihi... bleh pi melancong seluruh donia...!


    DR G:
    Salam.
    Memang seronok sakat budak kalah...!

    ReplyDelete
  22. Wahh...sempoi..:) Beli airport..penang bridge bagai yer...hmm..kalau saya..awal2 saya beli KLCC, KLIA..semuanya yg kat KL lah..haha...*dengki ngan KL pulak...

    ReplyDelete
  23. main nie leh jadi kaya kans hehehehehe

    ReplyDelete
  24. kat rumah ni ade Monopoly tapi dah hancusss & bankrap

    duitnye pun dah bertaburan...dah disedekah kan kat cik tongggg...

    ReplyDelete
  25. SITI MURNI:
    Yang best dapat beli semua airport yang ada kat Malaysia nih. Kaya gilos...!



    SAHROM:
    Kaya tu kaya betul. Tapi kalu kalah, bangkrap sampai muflis. hahahaha



    AINNORAINI:
    ini pun sama gak ni, dah ada gaya sepah menyepah dahh...

    ReplyDelete
  26. AA
    Tak baek taw keringkan kolam airmata budak kecik..

    ReplyDelete
  27. Semuga menjadi jutawan sebenar...

    http://miecyber.blogspot.com/2011/01/tips-membuat-link-semasa-mengomen-entri.html

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails