Tuesday, February 1, 2011

Hari Wilayah 2011: Orang Selangor Jangan Jelez...

Salam
Selasa, 01-02-2011


Hari ini adalah hari cuti umum bagi Wilayah Persekutuan (KL) dan Labuan. Acara setiap tahun yang disambut pada tarikh 1 Februari, dan tahun ini jatuh pada hari Selasa, begitu hampir dengan sambutan Tahun Baru Cina.


Sebenarnya majlis sambutan Hari Wilayah Persekutuan bagi tahun 2011 telah diadakan pada 29 Januari 2011, lalu, pada jam 7.30 pagi di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Majlis dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia. Pelbagai acara menarik seperti perarakan dari 92 kontinjen turut diadakan.

Kerana pada 29 Januari tersebut aku bekerja, jadi suasana sambutan tidak dapat dihayati sepenuhnya, samada di lokasi atau di tv. Tapi yang terdengar sejak pagi itu, jalan-jalan memang banyak ditutup.

Dan malam itu semasa kami keluar ke Bukit Jalil (majlis pertunangan) memang jalan sesak. Pasti ada acara hingga ke malam. Konsert barangkali...

Selama kira-kira 25 tahun AA menjadi pemastautin tetap Kuala Lumpur, belum pernah sekali pun menghadiri atau lihat sendiri sambutan Hari Wilayah. Lihat di tv memadai... But one day, jika masih kuat menempuh sesak orang ramai, harus juga nak cuba pergi lihat sendiri.

Apapun Selamat Bercuti semua warga Kuala Lumpur. Kalu nak keluar shopping inilah masanya.

...dan kita kasi jelezzzzz sama orang Selangor! hahahahaha.



UPDATE: Moga tidak terlewat untuk mengucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran buat teman blogger FA*ATIP, semoga sejahtera berbahagia dan murah rezeki, selamanya...

... semoga terus menjadi teman blogger yang menceriakan kami semuaaaa...!








36 comments:

  1. eleh~~tunggu la hari keputeraan sultan selangor~~

    ReplyDelete
  2. i jenis yg tak sanggup nak bersesak2.tak penah p tgk any parade.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    Sebnarnya nak komen n3 yg pjg lebar kat bwh tu. Tapi tak jumpa pun tempat nak mengomennye. Berpinar mata membacanya punya le pjg. Cuma nak kata kalau byk idea tu kasi pos le kat kita sikit ye.

    ReplyDelete
  4. Tak terasa pun kemeriahannya walaupun saya anak kolompo ... huhuhu..



    sapa suh dok & keja selangor kan ?
    huhuhu lagi...

    ReplyDelete
  5. waaaa...k.azie walaupun opis aina kat kl tapi tetap bekerja jugakkkk...

    ReplyDelete
  6. AA
    Dah 17 thn I cuti bila hari Wilayah walhal I duk dlm jajahan Kanda Deris, caner tu?

    ReplyDelete
  7. Adoooi.... patut la kawan saya di KL dah start cuti semalam. Panjangnya cuti orang KL semua. Jeles ni.

    Salam dari:
    lunaticg.
    via Sabahan Bloggers Club.

    ReplyDelete
  8. BUJAL:
    Itu kata-kata orang Selangor yang menahan dendam sambil menahan air mata. hahahaha


    YAN:
    Sama ler kita. :)


    Salam KAK SAM:
    Sengaja ditutup ruang komen. Maaf. Tapi idea tentang apa yang nak dipos tu?

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..

    cuti..cuti gak tp jgn lupe berblogging tau, kak heheheheh( gurau jerk)

    ReplyDelete
  10. AZRINA:
    Ramai orang KL tapi kerja di Selangor terpaksa tengok jer la bila orang lain kerja.
    Maca Kak Azie, duduk Selangor (anak-anak semua sekolah) tapi kerja KL, so cuti laaa.



    JUNAINA:
    Ehhh tu overtime tu. Masyukkkkk!

    ReplyDelete
  11. SOM:
    Wahhh tu lagi hebat. Cuti buat sendiri.. Borang cuti pun cetak sendiri ker aper.. hahaha


    SABAHAN @ LUNATICQ:
    Salam terimakasih. Sila masuk.
    Ramai warga KL yang cuti seminggu bercampur dgn cuti Tahun Baru Cina.

    ReplyDelete
  12. shopping best, berarak yg tak best..hehehe

    ReplyDelete
  13. SAHROM:
    Masuk juga berblogging, tapi anak2 balik bercuti, kena berbagi masa rebut komputer.

    ReplyDelete
  14. HAMIZAH:
    Shopping memang best, lebih best bila kita pilih orang bayar. hahahaha

    ReplyDelete
  15. bestnye cotii..hehehe..

    tgh layan blogging sorang2 kat mcD..heheh..
    manfaatkan masa coti ngan member blog...ehheheh

    ReplyDelete
  16. Tak jelezzz pun, sebab kita pun cuti. Boleh lah uruskan anak-anak yang bersekolah. Sebab dia orang kat Selangor. Tak leh ler nak berpoya poya hari ni dengan anak-anak.

    ReplyDelete
  17. saya baaaru 13 tahun jadik warga KL..

    ReplyDelete
  18. amboi bestnya cuti ye...jeles nie..hehe

    ReplyDelete
  19. Tak pe kak.. sheila cuba tak nak jeles.. ngee...

    warga selangor ni baik hati sebenarnya...bagi laluan untuk warga kl bercuti...warga selangor banyak dah cuti...

    Sepatah dua kata, enjoy your day >_<

    ReplyDelete
  20. a ah kan bujal x.. tunggulah nuzul quran jugak.. kita orang selangor akan berbondong2 gi sopping kat kay ell, kasi sesak sama jalan2 kat kay ell tuh.. heheh.. tu ayat2 dengki dan busuk hati. hahaha..

    kak hari wilayah untuk KL, Labuan dan Putrajaya.. tu yang tak faham, putrajaya sebelah bangi jer, tapi dia cuti, bangi tak cuti.. pehal?

    ReplyDelete
  21. Salam,
    Sokong Aanas ----> orang bangipun nak cuti gak.

    Masalahnya, nape la pulak orang bangi masih dok umah lagi, waktu dah nak lunch pun. Bila nak pi opis ni? Kira cuti same leh tak? hu hu hu

    ReplyDelete
  22. jelesnye...

    jiran sebelah rmh keje kat KL...bersantai2 jer dia kat rmh hari ini...

    ReplyDelete
  23. Hmm....nak jeles ker taknak ek? err...nak jemur baju dulu lah!

    ReplyDelete
  24. org pahang pun jeles ..org kl cuti hari ni...

    ReplyDelete
  25. o jugak cuti tahun ni...
    ramai orang boleh cuti seminggu.hehe

    ReplyDelete
  26. Hehehe.. Org ni x cmburu.. :p dah sebulan org ni bercuti.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  27. Salam ziarah,
    Akak mai jauh dari Penang nak tumpang sekaki sambut hari wilayah...

    ReplyDelete
  28. Kita tak jeles...kerana kita sedang dipaksa cuti...hehehe

    (cuti berganti lah...bukan cuti percuma)

    ReplyDelete
  29. CIKCERIA:
    Yaaa... itu pun best gak. Manfaatkan masa dgn blogging.


    ACIK:
    Untung gak dok Selangor tapi keja KL. Macam Kak Azie gak ler. Dapat ler urus budak2 pi sekolah. Pastu bila depa balik rumah tengahari tengok mak ada kat rumahhhh!

    ReplyDelete
  30. DR SINGA:
    Baru 13 tahun? ehh lama tu. Lagipun sebelum itu Puan SINGA kan berada di luar negara? :)


    AMY:
    Jangan la jelez. Keja bebaik yerrrr...


    SHEILA:
    Terimakasih. (Kak Azie tak jumpa blog awak, private kah?)

    ReplyDelete
  31. AANAS:
    Bangi nak cuti? Tunggu Kak Azie jadi Datuk Bandar. Hahahaha


    ANYSS:
    Pun orang Bangi juga kan? ahaaaa


    AINNORAINI:
    Awak tengok je la jiran tu yerrrr... hihihihi

    ReplyDelete
  32. QUEENIE:
    Yerrr.. saya pun jaga kain baju. Kuar masuk. Alhamdulillah, bersinar terang hari ini. Kering semua.



    MUNNA:
    Orang Pahang mai la dok KL. :)



    SI PARA PARA:
    Cuti seminggu? Kak Azie antara yang dapat cuti seminggu....!

    ReplyDelete
  33. MIMI JAZMAN:
    Amboiiii cuti panjang nyer diaaa... Dalam pantang ke apa..


    WATTIE:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Saya link kan blog WATTIE di bawah “RESIPI” yaaa.


    CKLAH:
    Ya, ada sekolah dah ganti Sabtu lalu, ada yg tidak, lalu hari ini kena sekolah la.

    ReplyDelete
  34. tak jeles kat org KL...jeles kat budak sekolah, seminggu tu cuti!

    ReplyDelete
  35. ok kl pulun sampai 9 hari cuti

    ReplyDelete
  36. ANA:
    Pulun... pulun sakan-sakan.


    CEMOMOI:
    Yeahhhh.... 9 hari tauuu. Yes!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails