Wednesday, February 16, 2011

Salam: Buat yang masih menunggu di stesen bas...

Salam.
16-02-2011.
(petang menjelang senja, masih curi time kija)


Salam MaulidurRasul.

Semoga segala sunnahnya, terus menjadi ikutan.

****

...masih adakah yang sudi terus menunggu?

di stesen bas yang bukan di Klang, bukan Bus Stand Klang.

tapi di stesen bas, tepi jalan, rumput yang panjang, bumbung zink nan sekeping, bangku pangkin nan papan sekeping.

dengan ucapan, "Sori Berlori...."


~...HISYAM meroyan meraban, tak ketahwan bila tiba di stesen bas yang hampir roboh itu, SERI BULAN sudah berada dalam bas yang berenjut perlahan, dan HISYAM cuma "makan asap"...~





44 comments:

  1. Telah kembali, ya? Alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  2. ...sambil menunggu dengan penuh ketakutan kerana masa ini banyak sangat cerita hantu kat tv dan pawagam !

    ReplyDelete
  3. patut le x sampai2 ke rumah zie..rupanya kak Azie tersangkut kat stesen bas rupanya..ni dah naik bas dah ni ye..

    semoga terus melangkah dan melangkah, lalu kami ekori dari belakang~

    hehe

    ReplyDelete
  4. lama tak nampak...tertinggal bas saya ni...;P

    ReplyDelete
  5. Teramaknya Seri Bulan meninggalkan Hisyam dalam kekalutan dan makan asap tebal....

    ReplyDelete
  6. Ehehehe...padanla.. salam maulidur rasul!!! :)

    ReplyDelete
  7. kalau cemtu saya nak amik lesen bas lah! hihihi~

    ReplyDelete
  8. hehehhe...

    xpe..saya tetap setia menunggu di situ..heheh

    ReplyDelete
  9. patutlah akak xhapdet2..belum sampai ke stesen bas yg hendak berhenti tu yer...

    xpe..saya masih menunggu yer..jgn lupa ole2..

    ReplyDelete
  10. slm maulidurrasul kak azie..
    jgn lupe pakai kasuuutttt.. hehehe ;)

    ReplyDelete
  11. salam
    terigat bas bentuk roti benggali takde ekon, ada tingkap separuh leh bukak, kerusi ada span sikit jek banyak yang dah koyak..

    ReplyDelete
  12. penantuian suatu penyiksaaaan...

    silap la pegi ulu kelang pulok dohhh

    ReplyDelete
  13. Lamanyer menunggu cerita akak, rupa rupanyer masih di stesyen bas lagi. Cepat cepat ler naik bas tu biar cepat sampai rumah :)

    ReplyDelete
  14. Lama gak ye nak sampai.... salam maulidur rasul buat kak AA sekeluarga

    ReplyDelete
  15. ida sentiasa setia menanti tp kerap juga terlepas bas sebab mcm2 komitment..~tst~

    ReplyDelete
  16. tak sabo ni nak baca citer lawak...heheheh....

    ReplyDelete
  17. salam maulidurrasul kak azie dan keluarga..

    kesian saye...lame saye tunggu...ape cerita kak azie...

    ReplyDelete
  18. yay..makcik sudah pulang!

    ada bawa pulang ole-ole?

    ReplyDelete
  19. ..tapi Seri Bulan malu nak ngaku dah ada ganti pemandu bas, hari2 tambang Free..bayar dgn senyum..ahak.k

    ReplyDelete
  20. tunggu tak kunjung tiba... tapi nasib baik gerai cendol tepi stesen bas tu masih beroperasi

    ReplyDelete
  21. baru kedengaran....apa khabar kak azie?

    ReplyDelete
  22. salam...
    seninya pondok bas tu...

    ReplyDelete
  23. semuanya tertunggu2 mana perginya k.azie...dek kerana menunggu di pondok bas yang lama satu bas pun enggan berenti...hahahaaa...

    berjanggut le kak!

    ReplyDelete
  24. tersesat cari stesen bas ke kak azie

    patut lama tak nampak

    ingat cuti2 malaysia :)

    ReplyDelete
  25. hati lara tidak terperi
    sampai hati kak azah azie.......
    ku tunggu dia tak munculkan diri
    mujur ucapan maaf berlori....


    PS: sampai hati seri bulan, tak apa...ini ayu 20sen sedia menanti...heheheh..hisyam i luv u

    ReplyDelete
  26. Great! Good information to share with others,i like it very much,thanks....

    http://black-eyed-peas-team.blogspot.com
    http://nascar-2011.blogspot.com
    http://digital-cameras-stores.blogspot.com
    http://computer-desktop.blogspot.com
    http://view-cyber-shot.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Salam,
    Sib baik dah tak payah tunggu lagi...bumbung stesen bas dah diterbangkan angin ni...sib baik saya blom sempat dibawa terbang ;)

    Jom baca;
    Pulut Apa? Pulut Jawa?

    ReplyDelete
  28. saya tunggu kat bus stand pilah lah , leh oder cendol pilah skali

    ReplyDelete
  29. Kesian Hisyam....
    padan ler Hisyam pun...lambat benor bertindak..kan dah terlepas bas....adess

    ReplyDelete
  30. Ate, bizi beno bunyinye tu...
    Lepaih ni mesti byk kisah kan..kan..?

    ReplyDelete
  31. baru beberapa menyepi..rasa kehilangan...cehhh...
    saya pakat tunggu kat bus stand klang..patutla takde..hehehe

    ReplyDelete
  32. salam maulidur rasul kak...lama tak melawat blog akak ni....rindu nk baca cerita2 akak..tp masa tak mengizinkan lately...sibuk berulang ke hospital...ari ni br ada masa..tu pun curi2 je ni...hik2

    ReplyDelete
  33. Salam Azie...

    naik bas model tahun berapa tu?
    sampai kenyang Hisyam telan asap...adeh,

    ReplyDelete
  34. Ayu,
    tak payah kejar,
    itu dinamakan "kawan pakai buanggg

    ReplyDelete
  35. lama jugak ye kak nak sampai hehe...

    ReplyDelete
  36. sabarlah diri
    kuatkan peribadi
    mana hilang kau seri?
    hisyam merajuk atau sakit gigi???

    ReplyDelete
  37. salam

    selagi stesen bus itu ada, selagi itulah aku akan terus menunggu

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails