Monday, January 6, 2014

MyToklaki: dah tua-tua ni pandai melawak pulak!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin
06-01-2014


Suatu hari, saya balik sendiri tidak dijemput. Lalu si dia sms tanya status:

MyToklaki: “Sayang da spai umah ke (saya copy bulat-bulat sebab saya tak pandai nak capture screen mesej di hp ni)

Saya (dengan niat nak mengusik, carik pasal): “Rumah mana?”

“Wat lawak pula.umah bfrend sayang kat mana”

Saya: “Lupa alamat pulak.”

Hahahaha dia tak reply!


*****


Sabtu lepas punya hal. Saya balik naik komuter dengan kawan sekerja.

Dia call: “Pukul berapa nak jemput?”

“Eh lambat lagi. Sejam dari sekarang.”

MyToklaki: “Mana lah tahu kot U boleh masuk dalam tepon ni terus sampai rumah.”

Cisssss...! buat lawak tengahari pulak dia. Kawan saya ada sebelah, saya malu nak balas lawak dia! 


Tayang-tayang:


Saya tahu rentak lauk saya ni tak berapa kena. Tapi Gulai Kulat Cendawan (ada orang sebut Kulat Sisir?) kawan saya punya bekal. Saya cuma bawak Patin Asam Pedas tu jer.






 ~...HISYAM, belum pernah sekalipun SERI BULAN ini mencurigai kamu selagi kami tidak berlaku suatu yang disebut keraguan dan kecurigaan...~




44 comments:

  1. Replies
    1. Sedap tak sedap pun kena makan jugak sebab itu jer lauk bekal hari tu..

      Delete
  2. huuhuhhu.... asam pedas pagi2 kak??? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni citer bekal hari Jumaat lalu dik....

      Delete
  3. Hahahaha. Toklaki memang buat lawok! Hahahaha.

    Kak, tengok gambar makanan tu, dalam hati cakap "Awat tak kena nya lauk sardin tu dengan sayur tu?"

    Tup² baca akak pun tulis yang depa tu tak kena. Har har har. Saya ingat itu sardin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam sardin eh? Hehehe mytoklaki tu nampak sangat-sangat pendiam tapi ada time nya buat lawak saya pun tewas!!

      Delete
  4. Tu lawak " pengikat kasih sayang " tau kak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kadang-kadang tu tak kuasa nak layan...!

      Delete
  5. cendawn sisir ni saya tak jumpa lagi orang juai kot2 sini..jadi memang tak pernah makan la..tapi teringin..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba cari di pasar tani or pasar malam. Musim2 hujan ni ada banyak cendawan sisir ni. Cuma dah mahal sikit dari dulu...

      Delete
  6. feveret saya kulat cendawan tu... mkn ngan nasi panas2 sedapnyerrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Masak pekat-pekat dan sedikit pedas. Perhhhh sedap habaq hang!

      Delete
  7. patin asam pedas!! sedapnya..

    k azie..usik2 gurau2 masa dah berumur ni seronok..tanda mesra..tanda sayang masih mekar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan patin biasanya memang masak Asam Pedas or Gulai Kuning (boh peria or bendi) memang sangat enak. Masak lain, macam tak berapa kena jerrr

      Delete
  8. shin susah nk sebut perkataan syg.. kalo tulis ok je.. bab nak nyebut payoh yak amat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kalu dah beristeri janganla rasa susah lagi. Kena la rajin-rajin sebut. Baru la dia rasa disayangi.

      Delete
  9. gulai lemak kulat sisir tu adoi..

    ReplyDelete
  10. rasa happy baca kisah lawak tu, betul kata Daddy Ziyyad - lawak pengikat kasih sayang!

    adoyaiiii...menjejeh air liru tengok gulai kulat sisir tu. gluppppp!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii menjejeh air liur yerrr... Meh kita masuk kebun getah kutip cendawan sisir!

      Delete
  11. Assalamualaikum Azie

    kelas punya gurauan tu....mesra

    lama betul tak makan kulat sisir tu

    ReplyDelete
  12. sedap nye masak lemak kuning kulat sisir tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Musim ujan memang kulat sisir tu banyak dijual. Kena rebut peluang bermusim nih!

      Delete
  13. untung rrr banyak umah mak kanns.,ehHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Wak. Saya bergurau la balik rumah boipren.

      Delete
  14. Makkkk oiiiiii. Gurauan yang serem + jiwang terbuai2 + segan silu. Heheehhehe, kellassss la kakk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah dia berani dengan saya jer tu.

      Delete
  15. ni baru betul!!

    semakin hari semakin sayang....

    urmmmm... asam pedas tu sungguh mengancam!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa, kita bagi peluang. Esok esok dia lupa nak sebut sayang, lagi la parah. hehehe

      Delete
  16. Romantika di amor laa kak!.. lepas ni sain kontrak masuk astruk na.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk apa? Raja Lawak Mega? hikhikhik!

      Delete
  17. kelakaulah baca yang akhir tu, terburai perut saya dok gelak

    kukat sisir! dah lama tak makan! nak sikit! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terburai perut. Woooo jangan buat pasal!

      Delete
  18. wow lama da tak makan patin asam pedas..
    hehe tergelak baca gurauan akak dengan husband tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie jer yang dah tak berapa rasa nak gelak dah. Hahaha

      Delete
  19. Cendawan sisir tu kalau Aina goreng kuning je kak...marbeles...marbeles...

    Semain tua semakin sayanglah Kak Azie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goreng kuning? Ohhh boleh ya? Tak pernah la pulak terfikir gitu. Tak pernah tengok pun. Harus nak cuba nanti.

      Delete
  20. sedapnya gulai kulat cendawan tu ...dah lama tak rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak dengan ikan bilis. Buat pedas sikit dan pekat-pekat. Perhhhh!

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails