Saturday, October 26, 2013

Bajet realistik?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
26-10-2013


Ramai semalam dok melangok dengar Bajet 2014, kan?

Mungkin ada yang happy, ada yang kurang happy dan ada yang tak happy langsung. Ada ker?

“Ada dikkkkkkk....!” gaya jawab Abang SY!


Semua paper hari ini, kompom lah paparkan bajet secara lebih terperinci. Ya... terutama bahagian cukai dan bonus tuh. Tahniah la orang gomen, dapat bonus lagi. Syukurlah, ada ler jugak walaupun setengah bulan gaji (minimum RM500). Tu belum campur BRIM lagi tu. Makcik kayo!

Apa bidang sekali, sektor mana pun, berterimakasih lah kepada kerajaan. Yang anda pilih. Yang kita pilih.

Sekian.

Jom kerjaaaa....!


Pertama kali expose (can wear casual on Sabtuday). Work station saya. Abaikan yang bersepah-sepah tuh. Tingkat 2. Paling tepi tangga. Selalu jadi kaunter pertanyaan bila ada orang luar masuk mencari seseorang.

Ehh! macam ler ada orang nak pi cari? Hahahaha!




 ~...rindu sehingga ke puncak gunung? HISYAM tidak pernah sebut tidak pernah merungut...~




26 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Tak mau komen lebih, karang kena halau ke Zimbabwe hu huhu hu tapi daku nak sebut satu perkara je -------> kaasut biru itu cukup menawan kalbu ;) Sumpah! tak tipu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut biru tu beli sebab masa tu tak jumpa kaler hitam yang hendak dibeli ikut plan asal!

      Delete
  2. gue ingat kan Puan Editor suratkhabar Metro bergambar kenangan dengan edisi Bajet 2014 sejurus selepas cetakan pertama siap. ye la, dengan background workstation yang macam bilik wartawan, cahaya yang ala-ala romantik, dress up pun macam wartawan.

    sebijik aa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. by the way, siapa yang jadi tukang snap itu?

      Delete
    2. bibik tukang cuci. Hahahaha!

      Delete
  3. work station camtu...low partition...confirm tak boleh tidoq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang langsung tak dak chance la Makcik!

      Delete
  4. Ntah kenapa tak teruja pun dgn pembentangan kali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm kena tunggu bajet tahun depan plak kot.

      Delete
  5. boleh tahan kemas akak punya work station...
    good news untuk kakitangan gomen..swasta macam saya duduk diam2 aje lah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Swasta juga. Tempias kena sikit pun jaaadi laaa

      Delete
  6. alahai!!!! budget yang sangat berlainan dengan akujanji sebelum pru 13 ari tu...janji ditepati kah????

    ReplyDelete
  7. hehe...kesekolah lagi la menerima rm100...dua anak rm200...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita. Tahun depan tinggal dua orang juga.

      Delete
  8. Sabtu kerja? Huh! Tak rock langsong...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu jauh lebih baik dari orang yang kena keja hari minggu! hahahaha!

      Delete
  9. Kasut biru firus,wow!
    Selipar bawah meja,pepel,wowww!
    Tong sampah bawah meja,pink..wowwwwwww !!
    Hahaha...

    Saya tak beli/baca pun paper mainstream, sebab paper mainstream kita bacul dalam nak menyatakan kebenaran.Bukan di suruh menghentam kondem tanpa fakta, tapi benda yg tak betul, sila lah kondem/kritik, demi rakyat. Tapi ia tidak berlaku di Malaysia. Ye la,nak jaga periuk nasi juga..Kang kena tutup,dah rugi...Baik terus menerus puji melambong berterusan & paparkan berita seks tak bertepian..kerna itu yg org Melayu mudah lupa/ tak sedar sedar,mahu! Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut biru, konon nak nampak ceria.
      Seliper pepel tu utk pegi jamban. hahahaha
      tong sampah tu company punya. Ada 4,5 jenis warna, boleh pilih.

      Harian Metro tu beli setahun sekali kot. Time penting jer beli.

      Delete
  10. azie..Alhamdulillah..ada juga setengah bulan.kalau dia xbagi langsung nak cakap apa..knah xtengok n xbaca paper juga..hanya dengar berita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu depa setengah bulan, kita swasta sebulan gaji la kan? Hahahaha!

      Delete
  11. pang pong pang pong.. wat je kehidupan mcm biasa.. cari duit.. usaha lebih utk lebih selesa.. pk kan sangat benda ni semua pon apa pon boleh.. #nanges #pasrah

    ReplyDelete
  12. Bajet Aian keluaq beli surat khabaq pukoi 7am sebab Jumaat tu merayau...ahahhaa...

    Workstation cam tu kira kemas le Kak Azie...Aina sampai kena sound baru sibuk nak kemas2...:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails