Monday, October 28, 2013

Saya ke IKEA: lengoh kaki pun tak puas hati lagi....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin
28-10-2013


Sabtuday lepas saya ikut beberapa orang kawan saya singgah ke Ikea. Orang lain yang nak beli barang, saya rasa saya pun ikut sama memborong.

Amboiii... “Kalu gaji dah masuk, ntah berapa banyak ko borong, Zie.” kata kawan saya. Hahahaha! Gila...!


Abaikan shopping bag Ikea kaler kuning yang besaq gedabak tuh. Gambar sedikit goyang dek tangan kawan saya yang ketar.

Next plan, memang nak masuk lagi. Dak AMOI ajak makan Meat Ball Ikea yang terkenal di situ. Saya berhajat hari tu, tapi tak sempat dan takdak geng plak. Sapa nak join, jom!

Sebenarnya, jalan-jalan di hari Sabtu — yang saya sebut sebagai ‘hari untuk diri sendiri’ — adalah bagai mengulangi rutin lama saya dulu yang bekerja di hari Sabtu. Setiap kali lepas kerja jer suka mengukur jalan, makan-makan dengan kawan. Wahhh enjoy release tension....!



 ~...pernah suatu ketika, di remang senja lembayung baru berlabuh, di atas buaian di tepi Sungai Menghijau Lumut, SERI BULAN bernyanyi kecil, “aku tetap mencintaimu dari barat daya ke tenggara” dan angin timur laut membawa ke telinga HISYAM bersama irama pilu berlagu yang membuatkan dia tak senang tidur malam walaupun ujan lebat sepanjang petang memberikan rasa sejuk dingin enak....~




22 comments:

  1. Bestnya Kak Azie...Aina Jumaat separuh hari dalam sebulan ada la kot sekali ja mengukur jalan tu pun kat KLCC dak pun Jalan TAR Biasanya sorang diri kadang2 ja aa kawan.

    ReplyDelete
  2. Bestnya ikea..! Lama x p...huhuhu....

    ReplyDelete
  3. ayat akhir tu buat kakpb teringat masa kerja dulu (belum kawin lagi) habis tugasan, ukur shopping komplek, makan2 baru balik....rindunya saat2 begitu.
    kakpb belum pernah pergi Ikea, manjang je tak sempat.

    ReplyDelete
  4. seronok gi IKEA.. rasa nk beli semuaaaa barang huhu ada yak murah gak kannn

    ReplyDelete
  5. Tempat kakak sini juga yg tak ada Ikea. Kalau ada bestnya:)

    ReplyDelete
  6. ikea kedua kat jln cochrane tgh dok buat...bolehlah orang cheras dan sewaktu dgnnya senang pergi.Awatlah depa tak buat dekat utara ni sebiji...

    ReplyDelete
  7. assalam
    singgah sini..
    syoknye g ikea..rambang mata =)

    ReplyDelete
  8. IKEA memang best, tak pernah membosankan :)

    ReplyDelete
  9. kak, kaki lenguh? well take it as a granted la. exercise. hahaha

    ReplyDelete
  10. Lama tak singgah sini..Kalau pegi memang rambang mata rasa macam semua nak amik la

    ReplyDelete
  11. sy sebenarnya kan...tak pernah g ikea hehehe

    ReplyDelete
  12. Makchaq baru sekali pi ikea.. tu pun masa meat ball best tu tak dak lagi rasanya.... ka makchaq tak tau..

    ReplyDelete
  13. saya sebenarnya kan.. hehehe.. samalah komen dengan ZieeMarziah.. hehehe.. tak pernah lagi ke Ikea..

    ReplyDelete
  14. lama tak singgah Ikea...
    rambang mata bila masuk sini....

    ReplyDelete
  15. kita dah lama tak ke Ikeatu. rasa cam jauhjer dari Puchongni... padahal orang dari luar lembah klangpun datang sinikan...
    gambaq ketaqtu selalu jadi kat kita jugak.. tangan ketaq kot...

    ReplyDelete
  16. Azie saya pun gitu, hari Sabtu hari keluaq dgn kawan2, minum makan,,sembang..lupa dunia sat.krja tolak tepi.at least for a while.

    ReplyDelete
  17. azie, kalau gaji dah masuk..agak2 lagi banyak memborong tu.. lenguh kaki xpa janji hati bahagia.. =)

    ReplyDelete
  18. Hi Azie, we have many Ikeas where we are but I find it boring....even though isteri saya suka pergi walkabout.
    I suka more rattan furniture or old fashion wood furniture, not contemporary styling.
    Anyway, I guess there are people who enjoy the style of Ikea.
    You looking good in picture.
    Have fun, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  19. Selain meat ball jangan lupa makan karipap inti telurnya yg sedap tu

    ReplyDelete
  20. saya tiap-taip hari ukur jalan kat luar...kena pergi shopping yang semuanya hampir dgn office....hihi

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails