Thursday, October 3, 2013

Chicken Chop semurah RM6.50: saya terkujat...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
03-10-2013


PMR hari ini, paper English & Geografi.

Hmmm... minggu lepas balik dari menziarah MyBonda, saya ajak sepupu-sepupu saya pegi makan-makan. Tapi depa yang tunjuk kedai paberet depa. Chicken Chop di foodcourt Kampung Pandan.

Lama sungguh saya tak pegi makan area situ. Dolu-dolu rajin ler jugak. Rasanya sesapa yang tinggal area Pandan, (esp. Kampung Pandan) harus tahu foodcourd nih. Berdepan dengan flat perumahan Desa Pandan, tidak jauh dari IKM dan bersebelahan saja dengan Klinik Kesihatan Kg Pandan.

Rupanya depa suka makan Chicken Chop kat situ. Saya pernah makan situ sekali dua, tapi dah lupa rega berapa.

Walaupun foodcourt tu nampak tak eksklusif, tapi rata-rata tempat duduk (meja panjang konkrit ber‘tiles’) memang sentiasa penuh. Terutama bahagian bakar sate tuh!



MyMakMenakan order Chicken Chop Nasi Goreng.



Dihidang di atas hotplate. Berasap you! ABC tu bukan saya punya, sebab saya batuk tak berani sentuh langsung.



As usual, “Sedap habaq hang!”

1 set = RM6.50 sahaja. Terkejut saya. Walaupun presentation memang lah tidak boleh dibanding dengan kedai western lain yang pernah saya pegi makan, tapi saya puas hati sebab portionnya cukup kenyanng. Black Pepper Sauce nya enak.

Hmmmm... nak pegi lagi lah!





 ~...semalam ada senyum terukir sampai ke pagi apabila SERI BULAN menyebut akan menenun pelikat berbenang lima dan HISYAM berangan hendak menyarung di Hari Raya...~




45 comments:

  1. tempat saya rm14 kak..naik rm2 pas min yak naik 20sen~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minyak naik saja, semua benda nak ikut naik sama. Pehal?

      Delete
  2. mantap macam ni 6.50??? Kat tmpat sy RM5, tapi makan dlm pinggan biasalah.. tak sedap sgt pun, tapi sbb murah, org ramai, sesuai utk bawa family mkn western sbb byk bleh save

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada saya, asal sedap hidang dalam pinggan biasa pun saya terima. Kalu mahal, tak sedap pun takda makna juga. Yang penting bersih, berbaloi dan sedap.

      Delete
  3. kedai tu penah masuk JJCM kan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah ler. Tak pasti pulak. Sebab area situ ada 2,3 lot yang jual Chicken Chop.

      Delete
  4. Replies
    1. Amboiii... tambang ke JB ntah-ntah boleh dapat berpuluh puluh set Chicken Chop kat sini!

      Delete
  5. kakcik pernah makan di situ :)

    ReplyDelete
  6. mak aiii 6.50 memang murah + sedap = berbaloi-baloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat murah jika melihat suasana harga barangan sekarang.

      Delete
  7. Western+eastern -chicken chop makan dgn nasi goreng - jarang jumpa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya masa depa order camtuh, saya pun terkejut sebab tak pernah pun tengok orang order camtu. Heheheh tapi kenyang la tuh!

      Delete
  8. bukan senang nak dapat rege tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan datang tak tau la naik berapa pulak.

      Delete
  9. memang murah ler....ABC tu ugak yang sedap....dah lama tak makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABC tu dijamin sedap sebab aisnya halus gebu.

      Delete
  10. Kak Azie kalau Rm6.50 tu kira murahlah untuk western food, presentation tak boleh le nak banding dengan bayo berbelas hengget tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang nak makan kat kedai yang eksklusif saja.

      Delete
  11. sangat murah untuk orang lembah klangni... tapi nak gi area sana takder kot...
    memang tak leh bandinglerkan tapi kalau dah harga murah cam gitu rasapun boleh tahan kita mesti rasa sangat berbaloi...

    ReplyDelete
  12. wahh murah sangat sangat ni kak..rasanya foodcourt ni pernah masuk jjcm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ya ker. Mungkin la tu, tak pernah tertengok di JJCM lagi.

      Delete
  13. murahnya...berbaloi makan..
    presentation nampak ok juga......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sebegitu gaya dan rupa, harganya pula murah.

      Delete
  14. Salam kak azie,
    Wah... sedapnya... mmg murah harga ciken chop tu, kak. Sosnya melimpah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sos lada hitamnya memang menepati selera!

      Delete
  15. coleslaw kalau buat sendiri lagi puas, kan? akak pandai buat?

    ReplyDelete
  16. mak ai..murah nya!

    lagi satu..chic chop nasi goreng tu..unik gak, masakan melayu campur inggeris gitu.

    ReplyDelete
  17. As-salam kak azie..

    mengancam sungguh ciken chop tu.. harganya pun sgt bets.. pernah dgr juga pasal food court tu.. tp x pernah smp..

    ReplyDelete
  18. pehh...murah. sedap.kenyang..sape tanakk. nmpak sos nya pun sedap aih

    ReplyDelete
  19. bungkus 3 kak Azie..heeh..

    malam tadi saya mimpi Kak Azie..hahah..

    ReplyDelete
  20. saya dah dua kali mkn chicken chop . asyik masin jer sosnya ...huhuhuuuu

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum,
    Nakkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  22. Sedapnya dan murah! ni baru kira kalori apa yg di makan! nak tambah chicken chop pulak.....

    ReplyDelete
  23. Apa nama kedai ni kak.. klu dpt bagi alamat terus.. senang nk cari.. hehehe..

    ReplyDelete
  24. Tahun ni, akak ada g lagi tak foodcourt tu, harga maintain lg ke...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails