Tuesday, October 22, 2013

Musim tengkujuh sudah tiba...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
22-10-2013



Saya tidak tahu apa masalah, saya tak boleh view blog saya. Mungkin server or Google terlalu berat untuk komputer saya nak preview kot. Apa apa jer lah. Yang pasti saya tak boleh nampak sebarang side list, dan juga ruang komen.

Saya hendak menulis sesuatu tentang seseorang, tapi mood ke laut. Alahai...

Kalu ke angkasa lepas, okeh la jugak.

Tayang-tayang:


Bukan gambar makanan. Ini saya snap lama dulu, belum pernah upload. Sebagai pemangkin semangat kerja kuat. Pastu boleh cuti-cuti dan jalan-jalan lagi. Tengah merancang sesuatu.

Sori Berlori, beb. Saya tak ajak awak, sebab awak sombong dan cerewet! hahahahaha!




 ~...belum pernah ada yang berani menegur bila melihat SERI BULAN duduk sendiri di hujung anak tangga kayu Teratak Nyatuh sedang HISYAM bersandar di tiang ambin tidak berdinding, juga bermenung tidak ke pangkal tidak ke hujung...~




44 comments:

  1. Selamat pagi akak..Pagi ni bangun terasa segar je maklumlah lena tido sebab hujan malam tadi, kalau tak keja hari ni syiok jugak..Tak sabar nak tunggu cuti sekolah nak jalan2 tapi tak tau nak ke mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan balik kampung pun ok gak. Janji dapat cuti cuti.

      Delete
  2. hujan...best...sejuk...walau kain baju bergayutan bagaikan kedai dobi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita. Sebeban kain baju tak kering sebab ujan jer hari hari.

      Delete
  3. Ajaklah kita...sebab kita tak sombomg...ahahhaaa....

    Bisik2 la nak pi mana pulak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau pun lagi. Saja jer nak bakar semangat sendiri.

      Delete
  4. singgah pagi.....best nye dapat g jenjalan, hunymoon.....hehehe KALAU AKU KAYA.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tunggu kaya ntah bila. Tapi kalu ada sedikit bajet pegi jer jalan. Nak tunggu kaya, kita pun dah tua dan tak larat.

      Delete
  5. sy nk ikut jugak... tp cuti dah abes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu sanggup, amik unpaid leave. Hahahah pastu ngeri tengok statement gaji. Kena potong banyak. hehehhe

      Delete
  6. harap percutian saya bulan 11 nnt cuaca baek2 aje ketika itu... hehehe

    ReplyDelete
  7. hai akak...wow bestnye jln2 lg..nak ikut..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom jom...! lagi ramai lagi meriah.

      Delete
    2. ehhh awak apa khabar? Lama tak dengar cerita...

      Delete
  8. kak azie!

    kak azie!

    kak!

    uit kakak!

    nampak saya tak? saya kat sini la ni.

    bukak tingkap. saya nak masuk. lenguh tangan gayut kat wing tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ingat ko superman ker? hahahahah!

      Delete
    2. oh, saya bukan Superman ke?

      huhu

      Delete
    3. Ehh Superman ya selama ni? hahahha

      Delete
    4. dah resign. lagi² time hujan ni, asyik slippery aje. licin.

      Delete
  9. Kak AA .. saya nampak banjir di situ, warna putih. Hahahaha ... nasib baik boleh terbang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung tahun memang banyak kawasan kena banjir. Kena tunggu tahun depan la nampaknya....

      Delete
  10. Jom kak azie, gi kampung ziyyad !
    Hahaha

    ReplyDelete
  11. rehat tenangkan fikiran bila tiba masanya nanti.. ;)

    ReplyDelete
  12. Kita tak main jalan tanpa bini..ahak....

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Benar Bang YB. Terjumpa pula gambar ni.

      Delete
  14. azie nak jalan mana..jom nak ikut juga = )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum tau lagi Kak Nah. Tahun depan kot nak cuti nya.

      Delete
  15. awan cantik... wahhhh~ terbang nk g main salji ke tuh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh ritu dah kena angin pun dah kebas geletar, tak sanggup la nak main salji. Sojuk!

      Delete
  16. musim hujan dh tiba.. bersedia dgn payung la. hehe
    cantiknya kalau dpt fly sambil tgk awan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu cuti fly fly ni, duit nya pun kena cantik gakkk...

      Delete
  17. dah byk negeri banjir ... wah , dah nak terbang lagi yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi lah. Tengah rancang rancang. Tahun depan rasanya.

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails