Thursday, October 31, 2013

Cuti tambahan Deepavali pula menjadi isu rebutan...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JumAAt
31-10-2013


Sekali lagi, cuti berganda minggu depan. Cuti Diwali akan berselang sehari then cuti Awal Muharram.

Berapa ramai yang ambil cuti berderet tuh? Boleh dapat 4 berturut tuh... Di tempat kija saya, berebut-rebut depa mintak cuti. Prosedurnya, kena ngadap Manager dulu untuk maklumkan cuti, then baru isi borang, submit. Jika tiada susulan, bolehlah dianggap cuti tu lulus. Kadang-kadang kalu dia follow-up semula untuk perubahan, ada la kes yang cuti tak lulus atau dipendekkan. Mintak 4 hari jadi 3 hari. Nasib-nasib lah..

Saya tak apply cuti apa pun. Cukuplah hujung minggu 2 hari yang penuh program. Senin 4 Nov tu saya kerja macam biasa.

Saya tiada perancangan jalan jauh sehingga hujung tahun. Plan ada, tapi susah nak disahkan buat masa sekarang. Tunggu tabung Gajah saya penuh sikit lagi...

Mesti korang ramai yang akan start cuti bermula esok, kan?

Tayang-tayang:

Repeat lagi. Abaikan tutup tipuwer Purple saya yang sudah retak menanti belah tuh.







 ~...bukan angin tidak membawa khabar, bukan mulut tidak ada yang riuh bercerita, bukan juga tiada kerusi meja yang ada telinga dan mata tetapi sengaja SERI BULAN tidak mahu percaya sepenuhnya, HISYAM ada rancangan sulit hendak berjumpa dengan anak dara lain selain dari anak dara Pak Imam...~




22 comments:

  1. Kalau dapat cuti berderet memang best. Kakak pun tak ambil cuti..

    Tupperware pun purple:)

    ReplyDelete
  2. Dengarnya MIC dah minta cuti Diwali 2 hari mcm juga Raya Puasa dan CNY. Macamlah ramai sangat penganut agama itu di negara kita ….. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la nak juga. They are one of the main kaum kat Malaysia ni.

      Delete
  3. Baguette ni kalau mak saya cicah dengan milo. Budak Gundut makan macam tu aje. Saya makan dengan baked bean. Kalau masih in one piece, panjang lagi, jadikan pedang main dengan Budak Gundut.

    ReplyDelete
  4. anak yg sekolah men,sabtu lps dah ganti sbg ganti cuti depavali...so dia bercuti jumaat hingga selasa...yg sek rendah pulak ahad ,isnin bersekolah...payah jadinya nak kemana2...

    ReplyDelete
  5. Aina panggil cuti tu uti tersepit...ehehehee...

    Dah booking awai2 cuti tu pasainya 3hb Nov tu balik kampung abang kahwin. Jemput mai Perelih Kak Azie...

    ReplyDelete
  6. Salam.. jangan usik tabung gajah tu ok..kasi dia berat, padat dan sendat baru boleh usik.. boleh terbang ke awanan nanti..

    ReplyDelete
  7. bila cuti bersambung ni.. jalan mesti sesak.. tu yg malas nak ambik cuti.. tapi..bila tak ambik cuti menyosal pulak sorang2 kena kerja.. huwaa..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Yup. Kami ada microwave di setiap department. Reheat jer la.

      Delete
  9. Abg Mus suruh kakcik cuti pada 4/11 - sebagai isteri yang menurut perintah, kakcik akan bercuti pada tarikh itu... (padahal memang suka bercuti, apakah daya cuti dah tak berapa ada) :)

    ReplyDelete
  10. Ramai yg ambil cuti berderet ni, kami org pahang tak sabar nk tunggu Tok gajah juara Piala Malaysia. hehee

    ReplyDelete
  11. Saya mmng cuti terus 5 hari...bermula Jumaat hingga Selasa..

    ReplyDelete
  12. salam, orang seperti saya masih tetap bekerja....seronok bekerja hari cuti, masih ada kelambu disini

    ReplyDelete
  13. pakcik fokus kat keyboard tu je...

    ReplyDelete
  14. Ingat nak ambik cuti hari isnin tu,tp budak2 sklh plk....

    ReplyDelete
  15. Isu Rebutan dalam tajuk entry ni, merujuk kepada rebutan nak bercuti di opis kak azie, atau MIC yang dah mintak cuti depavali 2 hari?

    ReplyDelete
  16. sekolah ada yg dah mula cuti esok . berjimba lah mrk ini ...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails