السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
12-05-2013
Salam buat semua. Selamat menyambut bulan Rejab. Bagi yang berpuasa sunat di bulan Rejab, selamat berpuasa.
juga,
Saya tengah frust, sebab memory card dalam kamera saya buat hal lagi. Agaknya, kesan dari laptop Ika yang hang kot. Alahai... ada banyak gambar program malam tadi yang burn macam tu saja... cedih!
Buat masa ni, saya tayang gambar ini dulu:
juga,
Selamat Hari Ibu buat semua wanita, tidak kira apa pun panggilan kepada anda sekalian. Tidak kira menjadi ibu kepada anak kandung, atau anak yang tidak dikandung sendiri, atau menjadi ibu kepada binatang peliharaan, KITA adalah ibu yang cemerlang. Teruskan kecemerlangan itu yaaa...!
Buat masa ni, saya tayang gambar ini dulu:
Kuih Kelantan, tapi saya tak tahu namanya apa. Sapa tahu, tolong jawab. Hijau tu ubi kayu yang diparut, disiram santan lemak masin. Sedapppp!
Yang seterusnya ini saya tahu. Lompat Tikam. Kenapa disebut lompat tikam?
Kawan sekerja saya belikan pagi tadi sebagai pencuci mulut. Wahhh sarapan pun ada pencuci mulut? Percaya lah cakap Azie tuuu...! hahaha dia kalu makan, nak yang sedap saja!
Saya terus rindukan Kelantan! Aduhaiiii hati saya sudah kena mandrem kah? hikhikhik > marah orang Kelantan.
*uplod gambar makanan: adakah saya bleh dikategorikan sakit mental? Adehhhh marah MAK saya tauu!
lagipun,
Ada Aku Kisah? hahahaha!
~...menjadi saksi sebuah percintaan teman sejati bukanlah suatu perkara yang seronok pun tetapi SERI BULAN terpaksa rela-pasrah dalam retak hati yang semakin parah lalu Mak Utih menjadi tempat mengadu resah dan Pak Utih termangu tidak tahu mencari ubat gelisah kerana HISYAM semakin mengada hendak berulang cerita dia suka melihat anak dara Pak Imam yang kini semakin pandai bergaya...~
assalam k.azie..selamat hari ibu....:-)
ReplyDeletekak..dil pun suka dgn negeri kelantan...mmg dah jatuh cinta dengan ketenangan,org2nya dan yg best makanannya...heaven....nyum......nyum....:-)
yg ubi kayu tu saya suka makan jugak,tp lupa namanya...azie dah try murtabak raja..hanya ada kat kelantan je hehe..
ReplyDeleteYn atas tu poli ubi,,mandi santan dan manisan..
ReplyDeleteNAMA NYA POLISAYA!
Menu asal klasik ubi dibungkus daun pisang besar, dan dipotong dadu, warna asal putih tanpa peawrana hijau atau biru, digaul dengan manisan..menu diatas adalah poli modenPad
ReplyDeletenamanya tepung boko ubi..=) memang sedap sngat2....
ReplyDeletelompat tikam pernah la makan masa duk kelantan dulu tapi jarang2..yang wana ijo tu langsung tak pernah hehehe
ReplyDeleteBest dapat makan benda sedap2...
ReplyDeleteDulu dok besut sempadan Kelantanlah, best makanan yg pelik2 mesti nak cuba.
lompat tikam....! alahai..susahnya nak dapat kat sini. untung nasib, ada rezeki pun....bulan puasa nanti lah.
ReplyDeleteAssalamualaikum,
ReplyDeleteDaku pong dah windu nak makannnnnn :(