Saturday, May 25, 2013

Entri lama tapi jawapan baru...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
25-05-2013


Saya terjumpa semula entri lama berkaitan tagging. Dah lama blogger tak main tag tag nih. Seseorang pernah tag saya dengan beberapa soklan santai sebegini (tapi ada beberapa jawapan saya ubah mengikut masa terkini):

Apa benda penting dalam hidup korang?
Jika bukan benda; Keluarga. Keluarga. Keluarga.
Benda; telefon bimbit.

Benda terakhir yang korang beli gune duit korang?
Pagi semalam, beli topup Touch & Go.

Di manakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Akak dah kahwin dikkkk...

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Every single days...!

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Forever ever ever, insyaAllah.

Di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
Di rumah, di bilik... heh heh heh

Novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Novel terkini tulis Melur Jelita tajuk My Precious IRIS, tapi masih dok dalam plastik lagi. Adeh!

Apakah nama penuh korang?
Ni pehal nak tau nama penuh plak ni. Polis ker. Meh tunjuk kad kuasa dulu...!

Apa nama penuh kucing korang?
Sehingga hari ini belum lagi terbuka hati nak bela kucing.

Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
Sama jer, tapi kalu nak kira, lebih rapat dengan arwah AYAH.

Namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
Abdul Talib Hassan, seorang novelis.

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Baju biasa guna mesin. Baju kerja basuh tangan. Tangan sendirik.

Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
Makkah (selain itu teringin nak pegi Switzerland)

Pilih salah satu, peluk atau cium?
Saya mahir kedua-duanya sekali. Nak mana dulu? Hahahahaha!

Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
1) beliau blogger yang unik
2) beliau menulis begitu santai
3) seorang yang humble

Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
Telefon bimbit, handbag, kasut, koleksi novel, koleksi jamtangan, koleksi FM.

Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
Lately, suka lagu Di Muara Kasih. Juga suka lagu KNIFE by Rockwell (ni lagu lama)

Bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
Tak suka nak sebut, tak suka nak sambut.

Rakan Blogger yang korang nak tag:
Berapa orang mau? Ada ramai blogger tauuuu... hehehe

Saja boh gambar ni, sebab gambar ni belum pernah masuk blog lagi.


Dekat Museum TeddyBear, Namsam Park, Seoul.
Oppa Gangnam Style...!







 ~...pernah suatu ketika, SERI BULAN ingin sekali HISYAM menjadi burung yang suka bertenggek di belakang kerbau, terbang tinggi tetapi akhirnya kembali menyinggah walau tanpa pesan tanpa amaran atau mungkin menjadi sirih yang menjulang tinggi di pasak kayu, menunjuk pucuk tetapi akhirnya terpaksa kembali ke dulang hantaran walaupun berjunjung tapi masih boleh dicapai tangan....~




6 comments:

  1. tempat jumpa tu yg nak gelak tu hehe

    ReplyDelete
  2. Teddy bear tu pun pandai jgk bergangnam ye..

    ReplyDelete
  3. akak serik nak layan tag tag ni lagi hihii...
    kdg kala dlm hidup ni takleh jujur sgt, kan Azie?..

    ReplyDelete
  4. ooooppppp..oopppp...ooopppp gangnam style!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    pasai apa gaya gangnam tak sama?

    ReplyDelete
  6. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
    Forever ever ever, insyaAllah.

    Saya suka...saya suka...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails