Friday, May 10, 2013

Salam Jumaat untuk anda yang hebat...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
10-05-2013


Terimakasih kepada ramai yang masih setia mengomen. Juga kepada beberapa orang kenalan blogger baru yang masuk membaca dan sudi pula meninggalkan jejak.

Saya akan cuba membalas kunjungan mengikut masa yang terluang. Tap saya tak janji tau...!



Kuih Seri Muka yang sedap ini saya beli dari gerai tidak jauh dari area tempat keja saya. Sebab sedap, saya beli banyak, simpan dalam fridge kat ofis untuk makan di rumah dengan bebudak. Saya beli macam ni dah 2,3 kali. Ohhh memang pandai sungguh orang yang buat kuih ni. Sungguh menjadi dan enak!


Sarapan saya semalam. Roti goreng bersosej. Makan 2 gulungan dah kenyang. 2 kuih lagi tu simpan time petang.

Waktu buat OT selama 2 jam tu, kekadang memang akan rasa bosan. Bila bosan, ubatnya? Makan la, apa lagi. Adehhhh bertambah comey la saya nanti. Silap-silap lebih comey dari ‘Kak Ton’! hahahaha!






 ~...pernah suatu ketika, di remang senja lembayung baru berlabuh, di atas buaian di tepi Sungai Menghijau Lumut, SERI BULAN bernyanyi kecil, “aku tetap mencintaimu dari barat daya ke tenggara” dan angin timur laut membawa ke telinga HISYAM bersama irama pilu berlagu yang membuatkan dia tak senang tidur malam...~




23 comments:

  1. Mak bila makan sedap2 mesti ingat anak!

    Kak Ton? hahahaa...habislah jatuh saham dia nanti.

    ReplyDelete
  2. Salam & Morning..
    Fav juga kuih seri muka tu ;)

    ReplyDelete
  3. bertambah comey pun xpe janji ada yang sayang:)

    ReplyDelete
  4. Kuih seri muka...my fav! Tapi mmg jarang jumpa yg sedap dan jadik.

    ReplyDelete
  5. knah suka kueh seri muka tu..tp xpandai nak buat bg sedap..=)

    ReplyDelete
  6. cukup ke 6 ketul seri muka tu .... Kat sini ada sorang org tua buat seri muka stail dulu2...sedap....

    ReplyDelete
  7. kalau saya makan seri muka, makan yang warna hijau tu je.. part pulut tu memang tak makanler.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. kuih seri muka..hehehe . ika tak suka sgt makan kuih .

    ReplyDelete
  9. Sedapnya kuih seri muka... saya suka kuih ni Azie, kalau makan mau 2-3 potong!

    ReplyDelete
  10. Uishhh..sedap yer kak. Ngences dah saya.

    ReplyDelete
  11. saya pun suka seri muka..kalau pulut nya lembik2 sikit dan masin sikit lagi saya suka..hahah

    ReplyDelete
  12. masya allah, hari ni macam2 cerita yang datang dlm hidup saya. campur2 dengan cerita manis dan masam sedikit. salam hari jumaat untuk kita semua yang hebat. insya allah.

    ReplyDelete
  13. Kenapa ye nama kuih tu seri muka, adakah muka kita akan berseri2 setelah memakan nya? Hehe
    Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

    insanbiasabiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak makan seri muka, ohhh! Petang nanti nak pi cari. Nak cari seri muka..nak cari seri muka..

    ReplyDelete
  15. seri muka tu mmg sedap..saya suka yg bahagian atas tu pejal dan kurang manis..

    ReplyDelete
  16. hehehee.... lawa la mouse kak azie.....

    sy selalu tgk je, nk beli takut x sesuai.. maklumla jari comel2 je...

    ReplyDelete
  17. Kak Azie rasa lah kuih seri muka yg wife saya buat...:P

    ReplyDelete
  18. huih sedap tu seri muka... mesti hari tu mmg berseri2 sungguh muka kalah kak ton.. :-)

    ReplyDelete
  19. kuih seri muka tu memang nampak sedap dan lazat. My favourite.

    ReplyDelete
  20. Kuih seri muka memang sedap. Kalau bazar ramadhan di tempat saya ni, kuih itu memang laris. Setiap kali berbuka mesti ada kuih itu. Tak makan nasi pun tak pe.

    Roti goreng dengan sosej, kalau saya siap² potong 2 atau 3, lepas tu gulung dan goreng. Memang macam byk kerja sket, tapi senang nak makan. Sekali ngap aje masuk mulut. Wah nampak sangat mulut saya besau. MWAHAHAHA..

    p/s: Kalau saya la blogger baru yang akak maksudkan tu, tak balas kunjungan saya pun tak apa. Saya tak kisah. Eh merajuk ke? HAHAHA funny la nak merajuk. Tak merajuk, cuma blog saya dah lama tak update. Kalau akak masuk pun karang, akak will see dead end.

    ReplyDelete
  21. Saat ayat aku mencintaimu tu, mesti hidung dengan hidung jauhh kan?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails