Saturday, May 18, 2013

Berangan gajet Samseng...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
18-05-2013


Hari ini saya tetap bekerja walaupun Sabtu minggu off saya. Saya dah tersenarai untuk handle projek yang agak rumit dan urgent. Tentulah peluang untuk sama level dengan staf lain tidak diharuskan dibuat main, kerana apa yang dipertaruhkan tentulah kemahiran dan kebolehan.

Lagipun jika bekerja di hari off, kiraan OTnya adalah lebih tinggi. Faham maknanya?

Kalu kerap gigih cenggini, ada harapan lah saya nak beli henpon baru cop Samseng tuh! hahahah

Tayang-tayang:


Saya jumpa orang berniaga Kuih Ketayap yang enak sebegini di area KD. Lalu saya borong 5 ketul terus. Puas hati...!

*****

Seorang kawan sebut semalam, “Ehhh tak menulis plak dia.” > merujuk saya tidak update entri seharian semalam. Ya, bila saya letih balik kerja, mood menulis blog memang ke laut dalam...!

Dan, saya terima pic ini di mms henpon saya. Memang saya suka gambar ini!


Lokasi di satu sudut Pulau Nami (Winter Sonata), Korea hari tu.






 ~...pernah suatu ketika, di remang senja lembayung baru berlabuh, di atas buaian di tepi Sungai Menghijau Lumut, SERI BULAN bernyanyi kecil, “aku tetap mencintaimu dari barat daya ke tenggara” dan angin timur laut membawa ke telinga HISYAM bersama irama pilu berlagu yang membuatkan dia tak senang tidur malam, mujur tidak mengigau jatuh katil..~




22 comments:

  1. moga berjaya memilikki samsung hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringin jugak nak tukar Kak Q. Maklum saya ni makin lama makin malas nak on komputer kat rumah.

      Delete
  2. Kak, favorite gue tu kak kuih ketayap tu. Ngecer dah ni.

    Semalam pun saya dok usha gajet samseng. Dah S4 skang ni, tapi saya masih pakai yang qwerty aje, bukan touch screen pun. Anak buah yang dok sekolah semua dah canggih manggih. Tu yang terliur tu. Mak pak dia byk RM, boleh la. Acik dia je bajet sengkek. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya Kak Azie minat Ketayap, dah lama tak buat. Takda masa nak buat.

      Hp Kak Azie sekarang ni Nokia, sejak dulu. Tak pernah tukar brand. Bila dah survey, rasa teringin lak nak guna Samsung. Lebih praktikal rasanya utk orang sibuk macam Kak Azie.

      Delete
  3. hari tu gi Korea tak beli ke henfon Samsung kat sana? i thot murah kot beli kat san? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah, tapi bebudak sana tak galakkan kami beli. Sebab software/apps di sana tak boleh diguna di Msia. Kalu beli pun, kena re-install juga. Leceh la. Baik beli di Msia saja.

      Delete
  4. hehehe.. teruskan usaha.. ;)
    moga berjaya memiliki gajet yang diidamkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena masukan dalam whish list, tapi ntah bila baru bleh dapatnya.

      Delete
  5. saya pon kerja harini..tapi tak dikira ot..hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami memang tak dapat mengelak kena buat OT sebab kerja memang banyak. Jika OT hari biasa, kadarnya ok saja. Tapi jika kena OT pada hari off day memang sedap sikit laaa.

      Delete
  6. Beli jgn tak beli...yg latest note 2 bgs jgk..2 in 1...bole la update hari2..sambil mkn2 bole blogging..hihiks..sy ni bkn nya minat tengok gadget yg latest2...mmg jenis yg aut dated..mmbli note 1 pun sbb my hp rosak..direk g kedai hp..ambik yg cntik d mata..balik rmh x tau mcm mn nak bkk bateri n nak jwb kol..2/3 hari baru la tau...hihiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kene study dulu model mana paling bagus. Bajet pun lum cukup lagi, kena la berangan jer dulu. hehehe

      Delete
  7. kuih tu yg nmpk mnrik tu...huhuhu....lamanya x mkn ketayap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan nampak lagi, memang menarik pun. Sedap sangat!

      Delete
  8. hehehe...rembat jer gajet samseng itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana leh rembat sembarangan jer. Kena jaga bajet jugak nih.

      Delete
  9. Apa kelas winter sonata sama jenis,,macamlaa korea tiada lelaki,,hihikk sauk jer seorang. ?

    Alaaa berlakon jerr bukannya luak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika lama sikit, memang saya akan rembat sorang lelaki Korea.!

      Delete
  10. saya suka makan kuih hijau tuh..
    pagi tadi saya beli kuih tuh nak bawak datang opis..
    hurmmm.. 3 ketul kecik cinonet je pon rm1.
    dan bila sampai opis..
    saya dengan ghairahnya nk menggigit kuih kegemaran saya..
    sekali gigit.. saya luah balik..
    sebabnya inti da basi... sob sob sob..

    takpelah.. rezeki penjualnya yang merupakan seorang lelaki tua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya intinya dibuat terlalu awal tuh. Kesian Iyra. Takda rezeki, kan?

      Kena gigih buat sendiri la nampaknya.

      Delete
  11. Cepat2 penuhkan tabung Samseng tu eh kak azie...
    Aina teringin jelah tapi nak gak suatu hari nanti, nak harap org kasi...owh siapa yan nak kasi...hahaha...

    ReplyDelete
  12. Samseng yang baru tu yer kak....best!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails