Friday, May 3, 2013

Cuti Hari Pekerja ~ Tat Nasi Ayam ~ Cendol Bangi depan Hitachi...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
03-04-2013


Pada Hari Pekerja: 1 Mei. Keluar ke Bangi atas beberapa urusan termasuk lepak-lepak wanita. Beberapa orang rakan terlibat dalam sesi belajar mekap dari sorang kawan lama kami. DINA.

Dina dah 2 tahun belajar mekap, dah mahir dan dah pun berbisnes. Banyak tempahan mekap yang dia dah uruskan, terutama dari pengantin.

Kali ini sesi untuk mekap untuk pergi ke pejabat. Saya jadi tukang tengok sambil snap gambar jer. Makcik ni kalu mekap, jadi lawok plak kang... hehehe


Set alat mekap Dina yang lengkap dan banyak. Kagumnya tengok!


Set berus dia bersusun-susun...!


Model sukarela. Hehehehe...

Untuk tempahan boleh call MAZDINA TOUCH: 018-3118151.

Untuk sesi tengahari (pagi tuan rumah blogger Anyss, buat Mee Goreng Basah yang sedap, sampai saya makan bertambah) kami order Nasi Ayam Tat, di Seksyen 15.


Memang terkenal rupanya Nasi Ayam Tat ni. Lokasi: Seksyen 15, berhampiran Petronas tidak jauh dari Tol Bangi. Penjual orang utara, khabarnya. Masih muda belia. Kagum tengok restoren yang bersih kemas dan sentiasa penuh orang. Dibuka sampai 11 malam termasuk hari Ahad.


Ayam yang digoreng sekor-sekor, tetapi apabila kita order ayam akan dipotong dan digoreng semula untuk panas dan menggaringkan bahagian luar ayam. Ohhh memang best!


Tarraaaa....! Jom kita pi lagi, nak?
*Sebungkus RM5.50. Air buah pun terkenal di sini sebab enak dan lazat, in big glass.

Tak sah ler kalu ke Bangi jika tidak mencari Cendol sedap Pak Kudus di depan Hitachi.


Tapi, nasib kurang baik. Cendol dah habis! Padahal baru pukul 2 lebih. Frust nyaaa...!


Lalu, singgah di gerai yang lain. Sepasang suami isteri muda. Alhamdulillah, cendolnya sedap juga rupanya.


Penutup gathering kami petang itu, singgah di Musollah Ehsan, menjengah blogger Dato’ LF dan isteri. Makan lagi.

Terimakasih kepada mereka yang terlibat dalam ini cerita....!




 ~....kerana terlalu lama juga HISYAM pernah menjadi pemastautin negara bermusim 4, sehingga dia lupa tentang pelikat dan batik sarung, lalu bila melihat SERI BULAN terkial dengan batik lepas, tersenyum dia lalu membayangkan gadis itu berkemban di sungai belakang Teratak Nyatuh. Sah gatai...!...~




13 comments:

  1. ayam dalam tapau nasik ayam tu menggoda.. lama tak pekena cendol!

    (komen tang makan je nih! hahaha)

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaa ada orang solekkan muka. Ptg nie saya try lalu depan Hitachi..manalah tau kot2 ada lagi.

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Terima kasih sudi singgah ... sentiasa dialu2kan

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    pada hari kejadian, tuan blog yg masak hu hu daku tukang makan je

    ReplyDelete
  5. cendol..lama xmakan..teringat cendok pulut.haha..komen bab makan cendol je =)

    ReplyDelete
  6. Saya nampak cendol, tuu,,bagai ombak cendol,,.

    Sah tenung gatalll

    ReplyDelete
  7. naper la semuanya menggoda . thanks bagi info tat nasi ayam tuh . saya selalu gi bangi . Boleh lah pulak merasa nanti ...

    ReplyDelete
  8. salam sis...
    tak tahan nampak cendol.perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  9. penuh dengan agenda makan sedap2 nampaknya

    ReplyDelete
  10. Tat nasi ayam ni glamours di kedah kak (**mentang2 dah nak jadi org kedah ni kaann..ehe)

    ReplyDelete
  11. Cuaca panas...sedapnya kalau dapat cendol hehehe...

    Satu hari nanti kak Zai nak terjah tat nasi ayam kat Bangi tu.

    ReplyDelete
  12. Tat Nasi Ayam kat Alor Star dan Arau ada jugak!


    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails