Monday, May 20, 2013

Hadiah Hari Ibu saya (lagi?)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Monday
20-05-2013


Sebelum ini saya dah tulis entri bertajuk yang sama. Masa tu hadiah dari Chak dan Alia. Kali ini versi kedua; dari Dak Amoi dan Ika plak.

Lalu, Sabtu lepas after OT saya lepak AEon dengan anak-anak. Ini kali pertama saya masuk sini semula selepas saya berhenti kerja di area sini tahun lepas. Dulu sinilah tempat saya meronda setiap kali lunch time, sampaikan si cashier tu pun boleh kenal saya. Malah si brother brother yang keja potong ikan dan ayam di supermarket pun boleh jadi sama peramah macam saya. Hahaha!

Kalu kuar dengan bebudak saya, tak sah kalu tak makan di restoren segera paberet depa. Kali ini McD la. Kebetulan balikk keja sekitar jam 4 dan belum lunch, saya sangat lapar.

Kemudian, shopping time!

Cari hadiah untuk Hari Ibu. Dak AMOI pilihkan saya baju dan kasut. Saya suka dengan pilihan depa.


Ini yang dipilih Dak Amoi. Ohh wedges kaler purple yang terus menawan mata. Yang penting selesa walaupun ada sale tapi jenama ini takdak diskaun pun. Jenama ni pertama kali buat saya. Sebelum ni saya banyak setia dengan Vincci & NautiFit saja.


Kemudian mata saya tertawan dengan wedges yang kaler putih bertali tuh. Takpa.. tu aim saya untuk bulan depan. Kena rebut. Tolong ingatkan saya yer jika saya terlupa. Heh heh heh!

Hadiah kasut ini ditaja oleh IKA. Dak Amoi menaja sepasang blaus kaler merah hati yang... pada saya... so ohsem!





 ~...setiap kali ujan malam dan di pagi hari laluan denai boleh membenamkan tumit kasut SERI BULAN, HISYAM akan tersengih kadang-kadang tergelak besar kelucuan tetapi tidak pernah menolak menjadi pembantu malah rela jika terpaksa mencempung SERI BULAN ke tangga sekolah...~




27 comments:

  1. bertuah akak..bnyk dapat hadiah. tu belum besday, raya, annivesary. hehehe save bajet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika banding dengan hari lain, Hari Ibu selalunya lebih diraikan oleh anak-anak saya.

      Delete
  2. nanti harijadi dapat hadiah lagi dari anak2 dan suami,kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya jarang terima hadiah di hari jadi. Kad saja. Selalunya pada Hari Ibu jer yang saya dapat hadiah. Tak kisah, yang penting happy!

      Delete
  3. Hari Ibu saya tak dapat hadiah, sekadar ucapan.. berbanding hari lahir.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak kira hari apa yang mana satu pun tetap istimewa di hati depa. Cara berbeza bukan makna tidak bahagia, kan?

      Delete
  4. Replies
    1. Saya pun bertuah ada depa, depa pun bertuah ada mak macam saya. Adil la tu kan?

      Delete
  5. tk sabar tggu anak2 besar...ehehe

    ReplyDelete
  6. bestnyaaaa. erm, nak beli hadiah apa untuk mak saya ni...

    ReplyDelete
  7. Untung mak dapat banyak hadiah..tahniah..

    Makchaq tak boleh pakai kasut tinggi, kasut flat pun kadang2 boleh terpelecok.. pelik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tak besa pakai kasut tumit tinggi, toksah paksa la. Nanti jatuh lain citer nya plak.

      Delete
  8. Assalamualaikum,
    untung orang anak ramai ya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang untung. Tak pernah rasa rugi walaupun sedetik!

      Delete
  9. Seronoknyaaa anak2 dah boleh mensponsor... syukurlah kan kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ini baru sorang jer yang kerja. Yang lain masih belajar lagi.

      Delete
  10. kita samalah Kak Azie, pantang tengok kaler purple, haha.. tapi bab kasut sy tak minat purple, lebih minat gold & silver, satu masa nanti nak cuba jugalah purple..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie minat giler pada kasut sejak mula kerja lagi. Mujur juga skang ni, kasut banyak boleh kongsi dengan anak, sebab Dak Amoi sama saiz dengan saya.

      Delete
  11. kasut tali putih tu mmg cantik . taste saya . saya mmg suka giler kat kasut . malah ada kasut yg masih dok kat dlm kotak lagi . ada gak kasut yg saya pakai masa raya jer ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita. Kalu dah minat tu, semua warna kalu boleh nak dijadikan koleksi.

      Delete
  12. Lambat lagi laa nak merasa hadiah hari ibu dari ammar...


    Btw kasut itu sungguh ohsem. . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..kena sabaq banyak la nak tunggu Ammar punya hadiah. hehehe

      Delete
  13. Tuah ayam nampak di kaki...tuah akak dapat kasot...hehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails