Saturday, May 11, 2013

UNCLE LEE...!! cemana boleh sebut Nasik Himpit nihh....?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
11-05-2013


Terperanjat saya baca pagi ni terbaca komen di entri sebelum, dari blogger UNCLE LEE yang menetap di Kanada sinun. Walaupun saya jarang berkesempatan baca blog beliau sekerap dulu, tapi saya sangat suka blog dia. Blog dia ada banyak gambar yang saya rasa takkan saya jumpa kat web lain. Uncle Lee ada banyak koleksi gambar yang lain dari yang lain dan sangat eksklusif!

Tak caya, boleh jengah blog beliau: Moonlight Rendezvous

Komen beliau tu macam tahu tahu jer saya masak Nasik Himpit.


Jawapan saya:


Sebab, memang saya buat Nasi Himpit dengan Gulai Ayam pagi ini untuk sarapan. Siap bawak bekal ke ofis!




Masak sendiri tau... Jangan la terlior eh?

Yang pasti, saya memang suka upload gambar makanan, tapi saya bukan pesakit mental tau...! Ahaks!

*Kredit to blogger Anyss, rajin belikan saya rempah kari kampung, import khas dari Kota Bharu. Saya kirim sampai sekilo!





 ~...HISYAM, andai ada jodoh kita SERI B,ULAN akan menjadi lebih bersinar dari bulan penuh di malam gemilang...~




16 comments:

  1. Hi Azieazah, ha ha, terima kaseh seribu la mention blog saya. Waaa, ada advertisement.
    Ni nak ulur bawa mejah commission? Ha ha, just joke joke, ya.
    I suka tu nasi himpit, agak2 lebeh 26 years tidak makan.
    Last I think was at a ahemmm, Malay girlfriend's house.

    I love Malay food, tu pasal la saya safari for malay SYTs....then bring rambutan ke durian, makcik dia jemput makan, begitu la.
    Yang saya terperanjat tu bila date tiga empat kali, Makcik tu joke joke, "Lee, bila la nak kawain.."?
    Hoi, chepat saya keluar x'cuse, "Makcik, saya besok pergi Sarawak enam bulan...". Chabut! Ha ha ha. Jadi bachelor kan best?

    Oh ya, may I have your kind consent copy your 2nd pic tu nasi himpit...
    Bila saya naik angin blog about beautiful women who cooks, instead of my usual sex cheritas...I will display your this dish, credit you.
    Boleh, kan?
    Ok, outang you teh tarek lambong tinggi.
    Have a nice weekend, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UNCLEEEEE...! love very much lah! hahahaha joke joke.

      Since dulu lagi, tiap kali Uncle request food pics from my blog, oh saya sangat terharu. Silakan silakan...!

      Utang Uncle kopi tak tarik. hahahaha

      Delete
  2. Ada sick sense uncle lee tahu Azie masak nasi impit:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang lamaaaa.... dia boleh rasa. hehehe

      Delete
  3. nak kena cuba...sbb dok layan nasi impit bersama kuah kacang,kuah lodeh,rendang dan sambal kelapa ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya kacang yg dah siap mesin tu dah beli seminggu jadi stok, tapi cili pulak tak cukup. Terus jadi Kari Ayam. Saya belasah jer tu, yg pasti apa saya masak, bagi saya semuanya sedap! hahaha

      Delete
  4. sakan cuci mata kat blog uncle Lee tu..mmg takde kat blog2 lain hehe..:)

    ReplyDelete
  5. Azie,
    Kalau semua makhluk Allah yg post gambar makanan dikata pesakit mental.. well.. Sham pun kira sakit mental la jugak tu.

    P/s;
    Arif suka makan nasi impit dengan segala yg berkuah.. yakni soto, lontong & sup.
    Kenyang jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang ni kecoh kat FB konon ada orang kutuk, sapa upload gambar makanan dikatakan sakit mental. Teruk betul lah.

      Delete
  6. Ahaak mesti uncle ni banyak pengalaman, timba ceduk apa yg patuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar la dari Uncle Lee tu. ehehe

      Delete
  7. Ya Allah bestnay AA! hari ni saya dgn sup je.
    Hebat U. Lee kan. Mama kenal kat blog McK.Nanti nak tgk blo dia.

    ReplyDelete
  8. Hehe...silap paham tu...bukan pesakit mental., tapi enjoy the food.. Sukasuki je kan dorang ni..hehe.Sedapye...gulai ayam dgn nasik himpit tu... =)

    ReplyDelete
  9. laparnya tengok nasik impit.geng plak ngan kari ayam wallah!

    ReplyDelete
  10. do you know what happened to uncle lee blog?
    i drop by but only can read the word "no post" inside it..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails