Monday, December 5, 2011

Heavy drama...

Assalamualaikum
Senin
05-12-2011Sebenarnya, aku memang penat.

Jadi perkara biasa pun terasa macam tekanan. Hanya mulut masih mampu dikawal untuk tidak membebel. Tangan saja yang berperanan.

Pilihan lunch macam melawan ketagihan.


Juga melepaskan tekanan dengan menghayati novel setebal ini (syokkkk...!).


Aku memang suka novel “heavy drama”. Berfikir tentang kehidupan orang adakala sama saja dengan kita, tetapi ada juga banyak sekali begitu jauh berbeza dengan diri kita. Lalu apa? Kita patut menerima apanya kita, menghargai seadanya kita, mensyukuri diri kita.

Aku takut bila mengenangkan, seorang pernah mewar-warkan dia tidak “hingin” ada kawan lagi, tidak heran kalu tak punya sebarang sahabat pun, kerana kehidupan dia sudah cukup sempurna, sudah ada apa yang diingini, terasa sudah bahagia, malah merasa begitu kaya sehingga mungkin 7 keturunan pun tidak perlukan orang lain untuk mengolah kekayaan itu....

Kerana aku kenal dia (kini tidak lagi di pihak dia), aku jadi suspens sendiri. Membaca banyak kisah orang yang tersingkir dari masyarakat, sebenarnya adalah suatu kerugian besar.


~...setiap kali berpergian ke mana-mana, waima mengikut rombongan berburu, HISYAM teramat bimbangkan SERI BULAN yang tidak mampu dibawa sekali, walau masih dalam lingkup kelompok ramai di Teratak Nyatuh, jika upaya, gadis itu ingin disumbat di dalam beg sandang lalu dikendong merata ceruk...~5 comments:

 1. Azie dah mula menyusuri novel kedua, ya? Kakcik belum lagi. Kena tunggu 'seru' dan bila serunya sampai hingga jam 2 atau 3 pagi kakcik masih membaca lagi. ;-)

  ReplyDelete
 2. Teruja dengan menu lunch azie....
  Sodapnye.....

  ReplyDelete
 3. lama tinggal duni novel.... tapi tang makan2 tu yg sodap!!he

  ReplyDelete
 4. Tang makanan tu, mbt sy lapar tp kenapa akak kate melawan ketagihan? Ketagih ape?

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum,
  Dakulah antara insan tersingkir dari arus dunia itu hu hu hu hu

  paling mudah: hidup tak boleh takbur. Akan ada suatu saat, kita akan sangat memerlukan orang lain walaupun hanya makcik klener (macam daku ini). Hina manusia di mata manusia sahaja, di sisi Allah, kita tak pernahtahu darjatnya taraf mana

  ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails