Friday, August 20, 2010

Ramadhan: Ratu Kontroversi...

Macam tak cukup puas bertarung di court badminton, kini nak bertarung di court Syariah pula. Gerenti sepanjang minggu ni akbar tempatan mesti taruh muka depan adalah, kisah perceraian Roslin Hashim (ada orang tetiba ilang minat kat si hensem adiknya, Hafiz Hashim gara-gara isu ini) dengan isteri dari perkahwinan kedua dan kaitan dengan si Kakak Angkat yang sudah 12 tahun mempunyai hubungan keluarga dengannya (katanyaaa...!).



Dulu dia muncul selepas berenti menjadi pramugari, berkahwin dengan Jalani (wpun belum reda isu percintaannya dengan Razif [or Misbun?] ketika itu). Kemudian, terbitkan filem Black Widow yang menampilkan heroin veteran Hashimah Yon dan sorang pelakun wanita baru (tapi kaku sama kaku macam Misbun berlakun dlm filem tu). Filem tu pelik tapi no bad lah. Aku tengok juga. Selepas tu aku tak tengok dah. Malah dia pun bukanlah tersenarai dalam penggiat filem yang macam biasa kita tengok. Mungkin dia lebih gemar dengan caranya dan kelasnya yang tersendiri. Pastu terbitkan filem dengan tajuk yang, memang dahsyat lah. Agaknya supaya khabar menjadi sangat indah dari rupa sebenar.

Kontroversi lagi. Dan lagi. Akhirnya Si Ratu Kontroversi ini ditahan lokap Balai Polis Pandan Indah semalam. mStar ada beritanya. Bersahur cemana agaknya ya? Kesian.

Tidak tahu bagaimana pihak si suami mengawal keadaan bagi menjaga reputasi dan nama baik sebagai tokoh sukan negara selama ini?


~...agak kurang wajar kita menilai seseorang dari berita-berita panas, dari kisah mulut ke mulut atau dari tulisan semata, tapi kalu empunya diri tidak menari sumbang, takkan nak juga kata dia tu layak “U Think U Can Dance”?...~


22 comments:

  1. Entahlah.. tak tahu nak kata apa lagi.... hmmmmm... :(

    ReplyDelete
  2. Salam Kak CIK > kita sama-sama tunggu dan lihat perkembangannya.

    ReplyDelete
  3. saya cuma nak tunggu penjelasan dari Jailani saja. Raja Azmi tu isterinya, patut dia lebih mengetahui cerita sebenar daripada wartawan-wartawan yang nak sensasikan cerita.

    ReplyDelete
  4. mcm kes shidee dgn mak mertua dia lah kot.adoii :p

    itulah pak syed cakap dari mula aku kawin dgn dia lagi~dia tak PERCAYA dgn title adik angkat,kakak angkat,abg angkat,mak angkat dan segala yg diangkat ni sbb one day takut jadi kes TERangkat pulak.

    baru skrg aku faham.itulah untung kawin dgn org yg lebih USIA dari kita kan beb hehe..

    *ishhh slow sungguh aku dah 25 tahun ann baru nak faham ka...teheheee (*_*)

    ReplyDelete
  5. teringat kata2 seoranng tokoh ulamak, sepatutnya ramadhan di penuhi dgn perkara2 yg elok, namun lain pula yg terjadi di tahun ni.

    ReplyDelete
  6. Kenapa ya tahun ni banyak sangat kisah kontrovasi dalam bulan yg mulia ini.Setiap hari ada saja.Kes parang ,kes asid,kes RH.Macam macam ada.

    ReplyDelete
  7. salam azie..
    tak tau ape masaalahnye kan..dah sampai 2X tu...
    tapi pelikkan suami raja azmi tu tak berdetik pun...bila dah melibatkan isterinye tu...

    ReplyDelete
  8. dakni cuma musykil kenapa mesti lepak kat hotel? kan umah diorang ni kat kolumpo gak... pasal kena tahan tu kes sivil & sape2 aje pon bley kena kes macam tu

    ReplyDelete
  9. salam,

    dah masak dgn gaya hidup artis
    so......

    ReplyDelete
  10. azie...
    bangkai.. kalau dah busuk.. mcmana nak tutup... spray dgn coco-chanel pun masih berbau....

    ReplyDelete
  11. tapi jailani tak komen apa2 pun..pelik la pulak..tu kan isteri dia..

    ReplyDelete
  12. Adoyaiii kak,

    Stresss tak pasal ai ngan pompuan ni, kennot like her . Sumthing btoi dia ni kan.

    Teringat dlm satu talk show dia komen pasal film Yasmin Ahmad , though i'm not a big fan of Yasmin pun, tapi nak muntah hijau dengar si Raja ni cakap , Yasmin ni tak sensitif dgn hukum hakam syariah n orng islam punya sentiment, filem yasmin tak der unsur dakwah yg bermoral , tu diaaaa, n dia masa tu pakai skirt belah sampai paha, boleh dak???

    Apa kisah filem dia black widow yg cerita pasal incess kak n adik ipaq tu? Bermoral ka sangat no?? Mcm kisah dia je black widow tu ekk??

    ReplyDelete
  13. KAK NORA > Drama Queen...:)


    FTN > Jalani akan beri statement kat mahkamah kot.. Dia nak jamin pun tak lepas.

    ReplyDelete
  14. ECHAH > kalu dah lain jantina, takda maknanyerrr nak beradik angkat or berkakak angkat nih..
    psssttt! aku tingin nak jumpa dan sembang dengan Pak SYED hang tuh.



    EELOBOR > dugaan...

    ReplyDelete
  15. si TEDI > konpom..!


    AIN NORAINI > suaminya tunggu masa jer kot. Takut2 kang lum selesai adik angkat bercerai orang lain pulak porak poranda.

    ReplyDelete
  16. ICEEEEEEEEEEEE > nak sejukkan badan ler tuh. Kan ker baru balik main kuda dan makan durian di Kemensah? Panas woooo!


    BIRU > ada juga artis yang boleh kita bangga dan tabik, tapi yg ini bukan artis pun!

    ReplyDelete
  17. AKAK > nanti kita soh Pest Control buat fogging. heheheh


    ACU > Jalani mungkin tak mau kerohkan keadaan, serahkan pada pihak berwajib dulu. Agaknyaa...

    ReplyDelete
  18. DR > I pun memang tak berapa gemar dgn dia nih. Wartawan pun pernah tulis pasal mulut laser dia. Dia perasan dia terbaik dan bagus sekali, agaknya.


    KHAYALKHAYAL > Mana leh lawan I... Ahaks!

    ReplyDelete
  19. Dia mmg sukakan kontroversi kan.dari dulu sampai lah..

    eh..salam kenal

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails