Saturday, August 21, 2010

Ramadhan: Tengah rancak...

Apa yang rancak sekarang? Tentulah persiapan raya, kan? Bagi perkara-perkara yang ambil masa, seperti baju raya sudah tentu tempahan sudah dibuat seawal sebelum Ramadhan lagi.

Kami tak tempah baju pun sebab Tailor paberet kami sekeluarga sedang bercuti sejak mengandung sehingga berpantang dan dilanjut pula sehingga baby besar sedikit. Dah setahun lebih dah, dan banyak kain-kain ela (termasuk yg dibeli di Nilai 3 tahun lalu utk Dak AMOI) tersadai begitu saja. Nanti kalu perlu, beli yang ready made saja lah.


Tart Nenas Tersohor Sepanjang Tahun
(bermaksud boleh order sepanjang tahun, tak perlu tunggu raya pun)

Perkembangan terkini, order utk Tart Nenas Tersohor akan memecahkan rekod tahun lalu lagi. Hanya tinggal beberapa (tak sampai 10 pek) jer lagi yang tinggal, itupun extra untuk anak buah aku ler kot. Seminggu sebelum raya, semua order akan sampai dan minggu terakhir adalah minggu utk delivery kpd regular customer aku. Terimakasih kepada KU BAD yang jauh di Parit Buntar masih menempah lagi untuk tahun ini.


*Kenangan bulan puasa: Masak Dodol di belakang rumah BONDA. Itulah sekali. Cuma sekali yang sempat aku sertai. Memang best giler... Sekarang ni kalu dengar orang masak Dodol di kampung halaman, aku jeles ok!


~...Aku sungguh emosi dan tersayat hati bila baca kisah seorang bayi yang sudah meninggal (ada kesan dera pula tu) ditinggalkan di bus stop di N9. Sungguh kejam woooiii! Kalu dapat tangkap, memang gantung jer...!~


18 comments:

  1. business rancak ya azie... alhamdulillah.
    saya pun beli baju ready made sahaja

    ReplyDelete
  2. macam2 cara bisnes skrg & semakin senang bila kemudahan teknologi di guna pakai.

    ReplyDelete
  3. Betullah Azie.. yang mendera dan membuang bayi itu sepatutnya digantung saja.. tak payah banyak bicara lagi. :(

    ReplyDelete
  4. saya pun jeles.rasanya skali tu je smpt kacau dodol.huhu

    ReplyDelete
  5. saya allergy pd nenas.... alamak dodol... saya suka mkn masa time panas2 je... dpt lak tang kerak...sedapnye

    ReplyDelete
  6. Rindunya nak makan tart tu hu3.

    p/s: menitik gak air mata masa baca citer pasal kanak2 umur setahun dibiar mati kat bus stop.semoga Allah memberikan pembalasan terhadap mereka yang kejam

    ReplyDelete
  7. buat sendirik ke.. bule je order plak ni

    ReplyDelete
  8. buat sendirik ke.. bule je order plak ni

    ReplyDelete
  9. azie..
    tart tersohot tu ada lagi??
    nak cuba rasa boleh??? akak nak order 1 bekas...??

    ReplyDelete
  10. CIKGU NORMAH > Bukanlah nak bisnes sangatpun, tak pandai. Cuma jadi ejen utk kuih ini sahaja.


    EELOBOR > Yup, dunia siber memudahkan.

    ReplyDelete
  11. DrSINGA > Ohh.. sempat lah nenas saya di kebun tu berbuah semula. hahahaha.


    KAK CIK > itulah yang patutnya. Geram kita dibuatnya.

    ReplyDelete
  12. SHIKIN > Kalu kita buat lagi, kan best?


    HEZRIN > allergy tak leh jumpa ker? hehehe. Jom kita kacau dodol!

    ReplyDelete
  13. FYZAL > memang besttttt...!


    JIEDA > Tak order dari SOUL tahun ni?

    ReplyDelete
  14. CEMOMOI > Oh tidak. Bukan buat sendiri. Jadi ejen jerrr...


    AKAK > mesej saya beri alamat penuh ya. Saya pos. Atau nak datang amik ker? Macam tak berbaloi jer 1 bekas nak mai amik. Azie pos pun boleh macam customer lain tu..

    ReplyDelete
  15. saya nak free boleh?? post ke jb... huhuhuhuh

    ReplyDelete
  16. AYIE > hehehehe.. tokey balak pun urut dada macam nih..hehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails