Wednesday, August 25, 2010

Ramadhan: Test Kad Raya Buatan Sendiri...

Tahun lepas aku banyak terima kad raya secara maya, thru email. Juga kad-kad raya yang dihantar secara pos. Sangat best. Sungguh terharu bilamana kad-kad ucapan raya yang datang di kala musim Raya, seperti dulu-dulu.

Rasanya aku lebih suka kad-kad raya yang dipos berbanding dengan kad raya MAYA. Tetapi apapun, yang penting adalah KEIKHLASAN dan tanda ingatan sesama kita.





Hari ini aku test buat kad raya sendiri. Aku bukan grafik designer, so kad raya aku memang level budak skulah rendah jer lah. Takper, yang penting ikhlas, kan? kan?


~...walaupun sungguh berjauhan bertahun dan jarang bersua, HISYAM tidak pernah menjadi sentimental mengirim lagu atau mengirim kad ucapan...~


29 comments:

  1. pandainya akak buat.camner ek?

    ReplyDelete
  2. JIEDA > Mana ada pandainya. Copy dari kad raya lama-lama (Google) pastu ubah ler sikit.. tambah pic dan text...
    Yang 1st tu guna Photoshop, yang 2nd tu guna Illustrator CS3.

    Ada orang lagi pandai buat.... Siap leh jual online lagi.

    ReplyDelete
  3. boleh ler kite try pulak....
    dah lame tak dpt kad yg pos punye...dpt yg hanta gune email jer...tapi itu pun alhamdulillahkan...ade gak org ingat kat kite...

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Selamat hari raya ------> ucap sini je leh? hu hu hu comel je tuan punya kad raya tu ;)

    ReplyDelete
  5. huuu comei dah tapi tak bule semua orang dapat... khas untuk kanda je

    ReplyDelete
  6. Oklah tu Azie..

    kakcik langsung tak reti.. :(

    ReplyDelete
  7. AIN NORAINI > sila try...


    ANYSS > Simpan dulu ucapan tu. Yang comel cuma kad.

    ReplyDelete
  8. CEMOMOI > Kanda tu testing jer... Utk semua nanti tukar pantun lain plakkk..hehehe


    KAK CIK > kalu di PC biasa, saya guna Photoscape. Boleh juga buat, lagi cantik saya rasa.

    ReplyDelete
  9. chantekknyerr.. kita kawann kanns.. ehehe

    ReplyDelete
  10. Salam kak azie,
    kreatip ekk.. ingat masak jer kreatip.. hihi.. kak, design satu kad raya untuk blogger fren, letak kat blog.. pastu sesapa visit blog dapat kad raya.. :)

    ReplyDelete
  11. EN_ME > apa yang chantek sebenarnya niiiii...heheheh


    AANAS > kreatip mana lah sangat. Testing kot-kot mau menjadi. Kad utk blogger fren.? Hmmm nanti fikirkan dulu.. Good idea, thanks.

    ReplyDelete
  12. kak zie...kreatip juge...ok ler tu...jd la cm 'kawan' tu...jual jer online...hehehe

    ReplyDelete
  13. ROSNANIE > saja suka suka jer ni...

    ReplyDelete
  14. Salam Azie,

    Akak pun suka kad-kad raya yang macam dulu...boleh simpan tak macam kad maya. Tapi sejak teknologi bertambah pesat ni, rasanya dah beberapa tahun tak dapat kad raya secara pos...semuanya main hantar melalui SMS.

    Kad-kad raya ciptaan Azie tu lawa-lawa, kalau suruh Akak buat harus tak menjadi...errrr yang mshsl tu gambar Azie yang tersenyum simpul tuh!

    ReplyDelete
  15. kad tu dah hebat tu, walaupun awak bukan pereka grafik. saya langsung buta huruf !

    ReplyDelete
  16. nti send la kat eelobor gak ek...

    ReplyDelete
  17. acu pun x pandai nk buat kad raya sendiri...sebab tak kreatif...huhuhu

    ReplyDelete
  18. nak address saya?? :)
    nanti saya e-mailkan...
    :)
    setem 50 sen tau..untuk kad raya!!

    ReplyDelete
  19. azie..
    tahun ni ada rajinlah sikit nak beli setem dan kad ... baru nak pos.. seronok rasa macam masa sekolah dulu hantar kad raya...

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. UNTIE YAN > Saya pun suka yg dipos tu, boleh simpan sebagai kenangan.
    Kad raya ciplak tu UNTIE, edit ikut suka hati jerrr...



    BANG HAMZAH Al-LAVENDARI > Hebat tang warna jerrr...hehehe Eh buta huruf tapi boleh baca yerrr... hehehee

    ReplyDelete
  22. EELOBOR > Nanti kita send yerrrr.. Tunggu posto datang!



    ACU > beli jer lah kat kedai, then pos. hehehehe

    ReplyDelete
  23. DrSINGA > Ya lah. Hari tu baca, stem utk kad raya kena 50 sen...


    NAA > Bolehhhh...! tahun depang.. hahahahaha

    ReplyDelete
  24. BRUTAL > kasi alamat sini. hehehehe


    AKAK > saya masih ada lagi kad raya tahun lepas tak abih lagi pos...

    ReplyDelete
  25. wow maju dan terus maju ekeke :p

    aku teringat mamat jawaranger tu belajar photoscape..kjap jer dia dapat.pastu excited giler.. :)

    sepi tanpa berita dia eh.

    ReplyDelete
  26. ECHAH > Ada benda yang PHOTOSCAPE boleh buat tapi PHOTSHOP tak leh buat, vice versa. Aku guna dua-dua; kat umah guna Photoscape sbb takda Photoshop, ofis lak ada Photoshop takda Pscape...



    KHAYAL > Nanti I hantar maya jer..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails