Saturday, September 22, 2012

Kopok Popo

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
22-09-2012


Seharian kat rumah. Lepak santai. Tapi dah lama tak tido siang, susah nak lelap.

AMOI ada balik so again, ramai-ramai layan Running Man kat laptop dia.

Masak-makan. Masak-makan.

Layan FB. Kadang-kadang sentap di hati. Terasa. Tapi segera ingin cepat melupakan. Kita tak mahu terlibat dalam hal ketidakselesaan orang lain. So, better buzz off!

Malam ni ada drama best nak layan.



Masa kecik dulu, inilah kopok popular kami. Kami panggey Kopok Popo. Masa tu sebungkuih kecik, cuma lima det (5 sen). Skang nih, sebungkus 2 kupang (20 sen). Baik beli sebungkus besar terus!

Aku beli di NSK, pasaraya borong di Selayang. Aku dah 2 kali shopping kat sana sejak kerap jengah MyBONDA di Jinjang.

Sebenarnya, keropok (maruku) ikan. Kadang-kadang aku beli yang borong. Timbang kati. Puas hati.




~...ketika Mak Utih mengajak mengutip pinang lalu upih jatuh melayang, SERI BULAN segera teringat zaman sunti yang sering dikenang sehingga HISYAM terpinga tidak faham kenapa upih menjadi erti dan bila Pak Utih mengajar menarik upih dia segera nampak mata SERI BULAN yang berlinang...~




 





15 comments:

  1. malam ni ada drama..
    boleh konyah-konyah kopok popo...

    ReplyDelete
  2. AKAK:
    Dah tak sempat tunggu sampai drama dah kakkkk....

    ReplyDelete
  3. Teringinlak nak makan kopok malam2 nih...

    ReplyDelete
  4. tak dapat kopok popo dapat kopok goreng sendirik pun jadiler.. ;)

    ReplyDelete
  5. haa zaman kecik2 dulu suke beli balik sekolah ekke
    tapi packing kecik2 tuu ...
    skrg dah ada besar nie kan ;)

    ReplyDelete
  6. alahai kak feveret saya dari kecik sampai ke tua. sekrg pun saya masih beli kopok ni letak byk2 kat umah...hehehehe

    ReplyDelete
  7. saya panggil kopok ni "KOPOK BABY" sebab ada gamabr baby depan tu....sampai sekarang saya suka...tapi sekarang rasa dia camlain sikit ler..

    ReplyDelete
  8. haah kan, dulu harga 5 sen tapi sekarang 20 sen tapi sama je banyaknya ;( mujur sedappp

    ReplyDelete
  9. sedap dab lazat and abaj aaya suka sangat beli masa balik dari sekolah

    ReplyDelete
  10. pewetttt
    peberat daku.
    time planggan xada. mmg ayu mkn sambil update blog

    ReplyDelete
  11. selalu suruh kawan belikan yang peket besar..makan anak beranak..tapi skrg kurang sikit rasanya dan cpt muak...
    hairan kan...dulu masa kecik2, x pernah muak2 pun kan?

    ReplyDelete
  12. Dah lama tak makan, teringin pulak.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails